Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tornister czy plecak dla pierwszaka do szkoły

Polecane posty

Gość gość

Co kupujecie dziecku do pierwszej klasy plecak czy tornister? Oglądałam i przymierzałam tornistry synowi, muszę stwierdzić,że są one jakieś sztywne,wydają mi się niewygodne.

Nie mam dziecka w pierwszej klasie, ale mam młodsze rodzeństwo, które niedawno było w tym wieku i z tego co wiem w pierwszej klasie wszyscy mają tornistry...ale w trzeciej klasie tornister to juz poważny obciach :D np moja siostro w połowie drugiej klasy zażyczyła sobie plecak bo tornister stal sie za dziecinny :) tak samo jak piórnik najpierw cool był taki rozkładany z wyposażeniem a potem to już tylko tuba :) ale pewnie co szkoła to inna moda...

Gość gość
Mój syn już miał plecak w pierwszej klasie ,tornister miał w zerówce tylko ale nosiły dzieci tornistry i nawet w trzeciej klasie .

Gość gość
To wiadomo że nie kupujesz miękkiego plecaka bo to byle gówno ,mój miał usztywniany z sztywnymi przegródkami nic mu się nie zniszczyło a więcej miejsca jest na worek z kapciami ,strój na wf .

Chodzi o to że dla dzieci tornister to to samo co usztywniony plecak :) przynajmniej u mojej siostry w szkole tak było :) cool były zwykłe plecaki, takie jakie noszą gimnazjaliści, inne były dziecinne i było wielkim wstydem taki nosić :)

Gość gość
O matko to w wieku 7-8 lat już tornister może być wielkim wstydem w szkole ????? :D

Gość gość
jak dziecko ma tornister to ciężej mu się garbić z nim na plecach i jest wyprostowane :D

Gość SilverMan1
to zależy, ale ja osobiście wolę tornistry bo są bardziej pojemne- spakujesz w nich więcej książek. Co powiesz na taki? http://www.3kropki.pl/p/my-little-friend-tornister-szkolny-16-shih-tzu-241178.html dla dziewczynki lub taki http://www.3kropki.pl/p/transformers-tornister-szkolny-16-750381.html dla chłopca. Mam takie i stwierdzam ,że są solidnie wykonane, dlatego posłużą przez wiele klas,a zawsze będą modne

Lepiej coś mniejszego dla dziecka w tym wieku :) Na przykład plecaki od SkipHop zbierają dobre opinie które święcą w sferisie. Są stosunkowo niewielkie, dobrze i trwale wykonane. Na plus fakt że niektóre modele posiadają smycz która zwiększa bezpieczeństwo i kontrole na dzieckiem na przykład w drodze do szkoły.

Gość gość
Ja kupiłam dziecku tornister.