Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właśnie wróciłam z bazaru wszystko potwornie drogie ludzie wsciekli na Tuska

Polecane posty

Gość gość

Warzywa i owoce potwornie drogie - fasolka szparagowa po 6 zł, śliwki po 8 :( Ludzie nie kupują b nie mają za co, sprzedający nie sprzedają Dobrze że mam trochę swojej działki i sadzę na niej ile wlezie aby zaoszczędzić.

Gość gość
za co wściekli na Tuska?

Gość katarynka małaaaa
no ja p*****le.. faktycznie potwornie drogie 6 zł chyba nikt nie znajdzie... dziwne że na papieroski i wóde ludzie zawsze znajdą więc nie pieprz jak potłuczony

Gość gość
Poczekaj to ci rudy i działkę opodatkuje

Gość gość
Fasolka po 6 zł? To taniocha!

Gość gość
No czy ja wiem, czy 1 kg fasolki za 6 zł to taniocha? Nie mieszkam w Polsce, ale często kupuję fasolkę i za kilo płacę 1,49 euro. Przeliczając na oko, niewielka różnica w cenie fasolki, ale wielka różnica w wypłatach :P Nie przeliczając na waluty, załóżmy, że w Polsce ktoś zarabia 2000 zł i z tej sumy kupuje fasolkę za 6 zł, a przeciętny niemiec, szwajcar czy francuz zarabia 2000 euro i z tych dwóch tysięcy za fasolkę płaci 1,49 czy nawet 1,60 euro... płaci niewspółmiernie mniej, niż przeciętny polak ze swojej wypłaty.

Nas na szczęście stać na to żeby jeść to co chcemy, ale rzeczywiście warzywa i owoce są w tym roku o 1/3 droższe niż w ubiegłym, a wątpię żeby ludziom wzrosły pensje o 30% :o

Gość gość
niestety ceny mam europejskie a pensje stosowne do rozwoju gospodarczego kraju. takie sa realia ekonomiczne i nic nie da się z tym zrobić

Gość gość
ja mam działkę : pomidory, ogórki , fasola, cukinja, dynia, koperek, jablka, winogrona, resztę kupujemy czyli ziemniAki, jajka, papryke, banany, sałaty. Troche oszzczedzamy. Ceny w takim carfourze - pietruszka za 4,99:O

Gość gość
Ja tylko mam nadzieję, że w Polsce dłuuugo nie zawita waluta euro. Wtedy dopiero byłaby katastrofa... przynajmniej dla zwykłych obywateli.

Gość gość
wg mnie byłoby lepiej bo odpadną koszty wymiany walut i przeliczniki

Gość gość
Ale ceny wzrosłyby znacznie.

Gość gość
jak będzie taniej bo nie trzeba wymieniać i przelicza c walut to raczej spadna ceny

Gość gość
Naprawdę jesteś taka głupia że trzeba ci wyjaśniać czemu wściekli na Tuska? Jak wielką idiotką musisz być aby nie pamiętać że Tusk przysięgał że nie podniesie podatków - a VAT poszedł w górę. I WSZYSTKO podrożało. Gdzie ta zielona wyspa?! Polska wymiera, wszędzie biją na alarm a my nie mamy absolutnie żadnej prorodzinnej polityki. Więcej, fakt że masz 3 dzieci automatycznie umieszcza cię w patologii. Ludzie uciekajcie z tego kraju, został on przez 2 ostatnie kadencje PO zniszczony do końca.

Gość gość
"dziwne że na papieroski i wóde ludzie zawsze znajdą więc nie pieprz jak potłuczony" - nie patrz na każdego swoim przykładem, to że pijesz i palisz jak oszalała nie znaczy że każdy. Ceny za TUSKA poszybowały w górę jak szalone.

Gość gość
podrożało bo jest kryzys. wszędzie podrożał.

Gość gość
i przy okazji się zesrały pisowski poyebie

Gość gość
Głupia jesteś, ceny wzrosną. Poczytaj sobie jak było w INNYCH KRAJACH PRZY ZMIANIE NA EURO! Wszystko podrożało. A u nas to już zupełnie będzie jawne złodziejstwo, przelicznik 1 zł - 1 euro i zesracie się z drożyzny.

Gość gość
bo to był początek i zamieszanie. a teraz euro ma już większość unii to będzie inaczej. ciekawe. skąd wzięłaś taki przelicznik?

Gość gość
Magiczne słowo kryzys, które u nas w kraju równa się z jeszcze większymi premiami dla POwskich działaczy.

Gość gość
"dziwne że na papieroski i wóde ludzie zawsze znajdą" bo niektorzy wola kupic fajki niz chleb. ja wole zdrowo sie odzywiac a fajki i wóda? no coz nie stac mnie na ten luksus

Gość gość
nie jest drogo, tylko nasze pensje są takie beznadziejnie niskie :(

Gość gość
Na kafe nie ma co gadać, ludzie są tępi, część krajów chce wrócić do swoich narodowych walut bo widzą że euro nic dobrego nie przynosi i nie przyniosło. A my się pchamy. Ludzie wyjdą na ulicę jak zobaczą ile co zdrożeje. Już teraz jest BARDZO źle, najgorzej od 15 lat.

Gość MaximusDominusYebus
tak samo wściekli jak paprykarz, jak żyć? a jak zaprosił Kaczyńskiego na obiad to aż mi kopara na tramki opadła, co za kutas jak żyć? Tak samo i te polskie poperdoleńcy , co przyszli na bazarek po mszy.

Gość gość
^zwał jak zwał co za różnica?

Gość gość
Chyba śnisz... wszystkim w krajach UE, które teraz są w strefie euro wciskali ten kit, a doszło co do czego, ceny wzrosły w ciągu roku po wejściu euro. Wiem, bo sama byłam tego świadkiem. Zaczęło się od tego, że przed wejściem euro wszystko podrożało, a po wejściu w ciągu roku nadal drożało. Chociażby bardzo prosty przykład w 2001 roku mleko kosztowało 2 szylingi, czyli około 0,15 eurocentów, po wejściu euro w 2002 kosztowało 0,69 eurocentów, w 2003 już 0,89 centów... i od tamtej pory wzrosło do 1,19 euro obecnie. Bardzo prosty przykład, ale rzeczowy i tak było z cenami wszystkich produktów.

Gość MaximusDominusYebus
pewno, że wzrosną Polaczek , Polaczka lubi yebać w żopy i oszukać jak nadaża się okazja

Gość gość
"tak samo wściekli jak paprykarz, jak żyć? a jak zaprosił Kaczyńskiego na obiad to aż mi kopara na tramki opadła, co za kutas jak żyć? Tak samo i te polskie poperdoleńcy , co przyszli na bazarek po mszy." - odstaw alkohol bo tego bełkotu nie da się zrozumieć 🖐️

Gość gość
euro jest dobre ale dla finansistow bankierow i innych grubych ryb. dla zwyklych ludzi to bedzie masakra

Gość MaximusDominusYebus
ja zrozumiałem , a jak ty matole nie chodziłeś do szkoły to idź i daj doopy księdzu,