Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milutkaaaaaaaaaaaa

sączące wody płodowe

Polecane posty

Gość Milutkaaaaaaaaaaaa

Hej. Miała któraś z Was sączące wody płodowe? Jak je rozpoznać? Wydaje mi się, że się sączą a poród dopiero za 2,5 miesiąca. Muszę bardzo często zmieniać bieliznę, bo po ok godzinie majtki już są mokre. Jest to przeźroczysty płyn, konsystencji wody. Martwie się bo nie wiem czy to normalne a wizyte mam dopiero za 3 tyg, do tego jeszcze czasem jak leze to tak twardnieje mi brzuch. Co o tym myślicie?

Gość gość
ja mialam i zglos sie do szpitala oni to sprawdza! bo to jest tak ze porod sie zadko rozpoczyna a mi sie zdarzylo tak wlasnie i mi musieli wywolywac bo bez wod plodowych dziecko musi wyjsc po ok 2 dniach czy 3.. zle sie skonczylo bo jak wywolywali to puls spadal tak zwlekali az w koncu cesarka :(

Gość gość
Do lekarza ino mig! Nie siedz na Kafe... tylko zadzwon do swojego lekarza i powiedz co sie dzieje. Jesli nie masz umowionego kontaktu tel to do szpitala na usg zeby sprawdzic poziom wod. Chcesz zaszkodzic dziecku?

Gość gość
no wlasnie mowie ci od tego sie porod zaczyna! tylko ze czesto wlasnie oni musza wody przebic ...zebys nie miala jak ja.. mi sie zaczely skurcze tez ale rozwarica nie bylo.. dzwon na pogotowie to ci podadza nr na porodowke jak b y co

Gość gość
W warunkach szpitalnych, przy sączących się wodach mozna zwlekać z porodem najwyżej tydzień. Jedź lepiej na Izbę przyjęć, bo nie ma co ryzykować. Wody płodowe wyglądają właśnie jak zwykła woda, nie jak śluz i najczęściej nie mają żadnego zapachu, są bezwonne.

Gość Milutkaaaaaaaaaaaa
Poczekam na męża bo wraca za pół godziny z pracy i jedziemy na pogotowie. Kurcze dziewczyny tak się boje. Jest wogole jakas szansa by dziecko w 26 tygodniu przezylo poza brzuchem? :(

Gość ja mialammmmmmmmmmmmm
saczace sie wody w 34 tygodniu i od zaczecia sie saczenia wod za 21 godzin urodzilam corke jedz do szpitala...

Gość gość
ja tak mialam ale w 37,5 tyg. ciazy. tez majtki cale mokre. tego nie da sie nie zauwazyc.

Gość gość
Ja tez miałam saczace sie po paru godzinach juz chlustały!!! Jest sposób połoz sie,jezeli w pozycji lezacej dalej sie sacza to naprawde wody. Mi tez odeszły niespodziewanie w 37 tyg

Gość Milutkaaaaaaaaaaaa
Dziewczyny dodam, że mam tak juz od ok 3 dni, wcześniej jakoś nie zwracałam na to aż takiej uwagi bo ciągle byłam w trasie. Wiem, że z córcią na szczęscie nic nie jest bo kopie jak szalona, aż caly brzuch podskakuje, ale macie racje, muszę myslec rozsadnie i lepiej dmuchać na zimne. Mąż już jedzie i zaraz jedziemy na izbe przyjęć. Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Martwi mnie tylko tak wczesny tydzień ciąży, nie wiem jakie szanse na przezycie ma tak mala kruszynka. :(

Gość ja mialammmmmmmmmmmmm
odezwij sie co lekarz powiedział oki?

Gość gość
też tak miałam. w 30 tygodniu ciąży, pojechałam na pogotowie, położyli mnie na patologii ciąży, Tydzień później urodziłam zdrowego syna. Leżała ze mną na sali dziewczyna która również tak miała z wodami, urodziła w 27 tygodniu, dziecko ogólnie zdrowe ale w inkubatorze musiało swoje odleżeć. Nie zwlekaj, jedź do szpitala. Ale bez histerii....

Gość gość
jedz koniecznie - zobacza, zbadaja, wezma wymaz inna opcja to infekcja bakteryjna od ktorej tez moga byc wodniste uplawy jedno jest pewne musisz byc KONIECZNIE przyjeta i zbadana jak najszybciej powodzenia!