Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki antykoncepcyjne ich skuteczność

Polecane posty

Gość gość

3 lata temu zaczęłam współżyć ze swoim chłopakiem zawsze zabezpieczaliśmy się ja brałam tabletki novynette, a chłopak używał prezerwatyw teraz chcemy bez jego zabezpieczenia bo podobno tak jest lepiej, ale czy same tabletki wystarczą ? a co jeśli podczas seksu nie zdąży i jego nasienie będzie we mnie ? nie zajdę w ciąże ? i jeszcze jedno pytanie czy seks bez prezerwatywy jest rzeczywiście przyjemniejszy ?

Gość gość
Jest przyjemniejszy. Tabletki są bardziej skuteczne i mniej awaryjne niż prezerwatywy.

Gość gość
Z takim stażem w sexie i masz problemy.Spróbuj prawdziwego sexu,a nie lizanie szyby.Uczucie będzie jak praca w rękawicach i bez.Czytaj o tabletkach i ich wykorzystuj.Twoja c*pka dozna nowych doznań.Napisz jak było bez gumki.

Gość gość
hej dziewczyny mam pytanie. zaczynam dopiero brać tabletki anty i po pierwszej po godzinie zwymiotowalam . czy teraz mogę wziac jutro już dziś nie chce się męczyc wziac druga? 24+4 . i po 7dniach będę zabezpieczona? czy otworzyć nowy blister?

Gość gość
bo tej jednej już brakuje . czyli mam 23+4 . to nic sie nie stanie? czy nadrobić muszę z drugiego opakowania

Gość gość
Możesz wziąć dzisiaj kolejną tabletkę z tego opakowania, wówczas bierzesz 23 tabletki z hormonami i od razu przechodzisz do tabletek placebo. Nie wpłynie to na skuteczność tabletek. Mozesz też nie brać juz dzisiaj tabletki, wziąć jutro i zabezpieczać się dodatkowo przez 7dni.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź:-) mam nadzieję że jutro drugiej nie zwrócę.. bo wtedy będą już 22 a po kolejnej pojde do ginekologa