Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego mam częste zawroty głowy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Codziennie mam zawroty głowy ,nie ma dnia żebym ich nie miała.Kiedy chodzę mam wrażenie ,że zaraz stracę równowagę i się przewrócę.Kiedyś chodziłam pieszo ze 3 km ,a teraz trudność mi sprawia dojście do sklepu ,który jest 150m od mojego domu. To wszystko utrudnia mi życie codzienne. Nie mogę normalnie spotkać się ze znajomymi. Zawroty są gorsze gdy mocno świeci słońce i jest gorąco. Zdarza się to też gdy siedzę przed komputerem.Byłam u okulisty i badanie wyszło dobrze. Badania krwi też są dobre. Czy to może być błędnik czy coś innego? BARDZO PROSZĘ O POMOC!

może masz niskie ciśnienie albo coś z błędnikiem. Jest taki lek cavinton na takie dolegliwośći, ale na receptę. Poza tym warto odwiedzić neurologa, może kręgosłup jakiś nerw uciska.

Gość gość
a moze odwodnienie?

Gość gość
to może być niedobór jakiegoś pierwiastka, chociażby magnezu. ciężko stwierdzić co dokładnie, bo przyczyn może być wiele, ale tak jak wspominała poprzedniczka to może być też odwodnienie. spróbuj może pić więcej wody, jest nawet specjalna ustronianka z magnezem, więc możesz wyeliminować dwa problemy za jednym zamachem:)

Gość gość
Majlepiej to idź zrób podstawowe badania. Może anemia?

Gość gość
niedobór wapnia też może powodować zawroty głowy, ja tak miałam. a jak zawroty głowy masz gorsze przy wyższej temperaturze to być może jest to związane z układem krążenia.