Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym być mądrzejsza

Polecane posty

Gość gość

Marzę, żeby być pewną siebie, inteligentną kobietą, która ma zawsze ma zdanie na jakiś temat, potrafi prowadzić błyskotliwą konwersację itp. itd. Czuję się jak idiotka, ani nie potrafię z kimś rozmawiac na mądre tematy, haha na żaden temat nawet, nie mam własnego zdania i w ogóle. Jestem beznadziejna. Nie wiem czy jeszcze mam szansę się zmienić, może już za późno. Boję się, że po studiach nie będę mogła znaleźć pracy, bo nie będę potrafiła się zaprezentowac, z resztą na studiach też czuję sie jak debilka, bo nie potrafię nic powiedziec od siebie, wiec zawsze siędze cicho i nie wyrywam się do odpowiedzi. Jak ja napisze pracę magisterską, jak jestem taka głupia. Jak mam się zmienić, co robić żeby być inteligentną. Śmiejscie się, może to dla was głupie, ale to dla mnie jest porażka życiowa! Chcę być mądra, mieć zainteresowanai, a tych też brak!! Czy w ogóle da się coś zrobić?

Gość gość
to rób coś w tym kierunku, pół sukcesu że już zauważyłaś że jesteś głupia:) przedewszystkim czytaj książki, ale miej na uwadzę że mądrość życjową bierze się z doświadczenia życjowego

Gość gość
jeśli chcesz być mądrzejsza to nie przesiaduj na kafeterii

Gość gość
niektórzy ludzie skonczyli podstawówke, a maja b duzo do powiedzenia, moze poprostu jestes niesmiała ?

Gość gość
Większość głupich ludzi jakich znam nie uważają się za głupich co stawia ich w jeszcze gorszym świetle. Gdybym rozmawiał z dziewczyną która powiedziałaby mi, że jest czy że czuje się głupia bardzo bym ją polubił, bo wszyscy inni zadzierają nosa, udają najmądrzejszych. Lubię Cię ;)

Gość gość
Wiem, ze powinnam zaczac czytać,a le czy to tak dużo zmieni? A zainteresowanai? Jak znaleźć coś, co mogłoby mnie zainteresować...?

Gość gość
ehhh dzięki, że mnie lubisz :D

Gość gość
ja też cie lubie:) ale jak tak dalej pójdzie jak nibedziesz umiała powiedziec co jest dla ciebie wazne i bronic tego to beda po tobir jecac sorry za błedy ale jestem pijany

Gość gość
Przeczytaj 'Potęgę podświadomości" na pdf.

Gość gość
czytałam ta książkę, w ogóle dużo czytam takich otywujących lektur, ale na nic się przydaja, ajk się nie korzysta z tych "mądrości" w praktyce...:( aha, tak jestem nieśmiała, ale gdybym była mądra, to przynajmniej miałabym jakieś zdanie no jakikolwiek temat, a ja nic nie wiem, nie znam się na niczym, więc nic nie mówię. Nieśmiałość nie jest tu główną przyczyna.

Gość gość
Wiem, że nic Ci to nie da ;) (moja sympatia), ale ciężko jest cokolwiek doradzić, uwierz mi że dla każdego będziesz ciekawszym człowiekiem gdy będziesz miała jakąś pasję, zainteresowania, sama powinnaś dojść do tego co sprawia że potrafisz się nie wiem zrelaksować, odprężyć, sama do siebie uśmiechnąć, ostatnio spotkałem bardzo fajną dziewczynę, której pasją jest jej pies - golden retriever, jeździ z nim na wystawy, pielęgnuje go, dba o niego, tresuje i poświęca każdą wolną chwilę, (aż mu przez moment zacząłem zazdrościć ;D) opowiadała o tym z takim uczuciem, pasją, entuzjazmem że po prostu widać jej szczęście, życzę podobnego szczęścia w życiu.

Gość gość
hehe ale ja piszę, też jestem pijana troszkę :)

Gość gość
A jakie książki lubisz czytać? Która Cię najbardziej zainteresowała? Co lubisz robić w wolnym czasie? Jakiej muzyki słuchasz? Może uprawiasz sport? Masz jakąś pasję? Ulubiony film?

Gość gość
Znam ludzi ktorzy pokonczyli c**j wie jakie szkoly, a sa takimi glupcami ze lapy opadak. Moze z wiekiem nabedziesz jakiegos doswiadczenia zyciowego i jeszcze zalezy z kim bedziesz sie obracala.

Gość gość
a kto w dzisiejszych czasach nie jest...troszeczke pijany:)

Gość gość
a kto w dzisiejszych czasach nie jest...troszeczke pijany:)

Gość gość
Kocham muzykę, kocham kino, czytać nie za bardzo, ale chciałabym zacząć strasznie, wiem że to może dużo dać, ale czy zmieni całkiem mój problem? Przyznam się szczerze, zę chcę cos robić związanego ze sztuką, kiedyś chciałam rysowac, ale chyba nie mam wystraczającego talentu. Nie mam żadnego talentu. I to mnie martwi. Kiedyś chciałabym miec inteligentnego faceta, ale ja taka głupia przy jakimś mózgu ehh na dzień dzisiejszy nie potrafię sobie tego wyobrazić.

Gość gość
POWIEC CO STUDIUJESZ CHOCIAŻ?

Gość gość
Przepraszam, ze tak narzekam, po prostu mam dzisiaj gorszy dzień..

Gość ojejaciu
Z książek możesz wynieść dużo mądrości;). Co do pasji to się zgadzam ze każdy powinen mieć coś co po prostu uszczęśliwia na Maksa. Jak to znaleźć? Nic prostrzego. Np, lubisz się malować? Są kursy,porady w necie co i jak. Lubisz malować? Kup płótno, pędzel farby i spróbuj coś sama namalować. lubisz ciuchy? Wydaje się banalne, ale jak np będziesz szukać jakiś super nowych ciuchów np na vinted.pl i coś co kosztuje 150 złotych kupisz za piec dych juz sprawi Ci frajdę bo ktoś np kupił buty ale go uwierają. Można szukać i kombinować na tysiąc sposobów. Szczęścia życzę :)

Gość ojejaciu
a i pamiętaj ze nie każdy od razu w swojej pasji był mistrzem. Ja jak zaczynałam malować to nawet kwadrat mi nie wychodził :D. A teraz po ponad dwóch latach szkicowania na samouczka umiem robić to bardzo dobrze i właśnie przezucilam się naplotno. Pierwsze poszło do kosza, ale za to za drugim razem wyszedł mi całkiem niezły banan który wisi dumnie w sypialni :D

Gość gość
psychologię i nie wiem czy na pewno to jest to, co chcę robić w życiu, a czas ucieka i potem będzie za późno na cokolwiek...

Gość gość
dziękuje Wam za tyle miłych słów, wiem że dla niektórych to żałosne, ale dla mnie ważne..chciałabym w życiu coś osiągnąć i być spełniona, a jak człowiek jest głupi to nic mu nie wychodzi, a cwana też nie jestem i kombinować nie umiem tak, żeby się w życiu dobrze ustawić, ale to nie jest równoznaczne ze szczęściem

Gość gość
widać że fajna z ciebie i wrażliwa dziewczyna, powodzenia:)

Gość gość
Fajna kobieta. Nie zgub sie w zyciu.

Gość gość
jeszcze raz dzięki :) a teraz idę się napić, do dna!! i dobranoc :))