Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuba1794

Ruszają mi się zęby

Polecane posty

Gość kuba1794

Wam też ruszają sie leciutko przednie górne zęby? przyciśnijcie przednie góre zęby palcem, a dolnymi od tyłu szorujcie na boki, i czy też czujecie jak się lekko ruszają? Czy to normalne? Ja tak mam i nie wiem czy to normalne.. Jeżeli ni to znaczy że mi wypadną?

Gość voiceee
Trochę straszno ,a trochę śmieszno jak się takie coś czyta .Pewnie masz paradentoze i trzeba by coś z tym zrobić ,najlepiej popytaj lekarza jakie pasty stosować ,na pewno nie jest to normalne .

Gość gość
Dwie rzeczy, ostatnio wręcz naskoczyłem chamsko na swoją dentystkę, bo mnie babka już po prostu wpieniła, mówiłem jej o tym że ruszają mi się głównie górne przednie zęby sprawdzała i dwa razy powiedziała że mi się wydaje, nie wytrzymałem i zacząłem przekonywać do swojej racji, z rozżaleniem wypisała mi skierowanie na rentgen panoramiczny górnej szczęki i faktycznie stwierdziła paradontoze, w ramach rekompensaty przyznała się do błędu, zbadała dogłębnie moje dziąsła, kilka wizyt polegało na zastrzykach w dziąsła , później musiałem wcierać jakiś preparat przez około miesiąc, ruchy zębów ustały, mam myć zęby pastą przeciwko parodontozie, i co pół roku zgłaszać się na kontrole.

Gość voiceee
No to dobrze ,że zęby można uratować ,bo myślałem iz będzie trzeba usuwać ,nie chciałem tylko pisać głośno ,aby niepotrzebnie dodatkowo nie stresować . Po prostu masz tendencję do tego typu choroby i musisz się bardziej pilnować na przyszłość .Jedni są tacy ,co zębami otwierają butelki z kapslem i nic im nie jest ,...miałem takiego kolegę w ogóle nie dbającego o higienę jamy ustnej z czarnym kamieniem na zębach ,a ktoś inny dbając o nie i tak ma problemy .Czasem się trzeba upomnieć ,bo lekarze lubią spławiać pacjentów mówiąc ,że tak ma być .