Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka siva

Pomozcie z zupa

Polecane posty

Gość kurka siva

mam rosół ze wczoraj w lodówce i chciałabym zrobić na nim kalafiorowa dziś, bo akurat kalafiora też mam. napisze mi ktos jak krok po kroku zrobic zeby dobre było? 🌼 aha, tylko prosze o przepisy/porady bez smietany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
skoro masz juz rosol,to baza jest,dodaj tylko kawalki kalafiora do rosolu,pogotuj z 15min,do tego ziemniaczki,lub kluseczki,lub makaron drobny,dopraw do smaku i voila:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kalafiora dzielisz na małe różyczki. Wrzucasz na chwilę do wody z octem, pluczesz, wrzucasz do rosołu, gotujesz. Kilka ziemniaków kroisz na małą kostkę, Wrzucasz po ok. 20 minutach gotowania z kalafiorem, gotujesz do miękkości ziemniaków. Jesli masz inne warzywa (marchew, pietruszkę, seler) to również mozesz pokroić w drobną kostkę. I dodać razem z kalafiorem. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki i koperek. A na początku rozciemczylabym rosół, bo ja nie lubię jak kalafiorowa jest tlusta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurka siva
gotowac na malym ogniu? i normalnie moge rosol zimna woda rozcienczyc? czyli tak - rozcienczam rosol, gotuje z kalafiorem po 20 minutach wrzucam ziemniaki i gotuje do ich miekkosci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mozesz rozcieńczyć zimną wodą. A kalafiora wrzuc do rosoul jak sie zagotuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja gotuje na takim malo-srednim. :D Nie taki zupelnie małym, bo wtedy się nie gotuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurka siva
ok dzieki wielkie 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najpierw ziemniaki, kalafior dopiero jak beda prawie miekkie. W przeciwnym razie kalafior bedzie calkowicie rozgotowany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×