Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile placic

ile placic tesciowej za opieke nad dzieckiem

Polecane posty

Gość gość
UWAZAM ZE KAZDA BABCIA ZA DARMO POWINNA OPIEKOWAC SIE WNUKAMI,CHYBA ZE MA CIAZKA SYTUACJE FINANSOWA, xxxxxxxxxxxx Te babcie często jeszcze pracują, a jak nawet nie pracują to mają prawo do odpoczynku i wolnego czasu. Nie muszą zajmować się wnukami. Swoje dzieci już odchowały. Chcesz mieć dzieciaka? To się nim zajmuj, a nie zrzucaj opiekę na babcię.

Gość gość
Dla mnie to dziwne ze babcia siedzi w domu i nie pomaga przy wnukach . No ale w dzisiejszych czasach to jest mode ze wszyscy wszystkich maja w d***e i nikt nic nie musi .

Gość gość
Kwota bardzo ok, tylko musicie uzgodnić z teściową czy to na stałe czy chwilowo, bo może będzie szukać czegoś na pełny etat.

Gość gość
odwdzieczam sie kupujac czasem ubrania, porcelane. 2 x oplacilismy wycieczke za granice.

Gość gość
bez przesady nigdy nawet grosza nie zapłaciłam mojej mami ona by nic nie wzieła a opiekowała sie dwójka moich dzieci

Gość gość
moja tesciowa tez nie chciala nic brac, ale powiedzialam ze nie jest obowiazkiem babci zajmowac sie wnukami.

Gość gość
800zl to ok. nech jezdzi rowerem da rade.kwestia przyzwyczajenia

Gość gość
Autorko wg mnie kwota jest ok. Ja bym taką propozycję przyjęła. A co do jazdy 5km rowerem... No bez jaj! Ja z malym dzieckiem w wózku dziennie pokonuję taką odległość codziennie! I żyję.

Gość gość
myślę że ta kwota jest ok

Gość Werooniś
Co Wy tak z tym rowerem? Przecież 5 km to nie jest dużo. A 750 zł to OK. Co dziwnego w tym, że chce się dać zarobić komuś z rodziny ?

Gość gość
19.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość Dla mnie to dziwne ze babcia siedzi w domu i nie pomaga przy wnukach . No ale w dzisiejszych czasach to jest mode ze wszyscy wszystkich maja w d***e i nikt nic nie musi . xxx Dokładnie - narobią dzieci i oczekują, że każdy musi im pomóc. Babcia siedząca w domu musi zadbać o swoja emeryturę, czyli szukać pracy zarobkowej. Może to być i pomoc przy wnukach - ale za wynagrodzeniem. Uważa, że to skandal, gdy rodzice oddają pod opiekę dziadkom swoje dzieci, a nie pamiętają, że dziadek z babcia powietrzem nie żyją, i często też oprócz opłacenia rachunków i kupna jedzenia muszą zostawić sporo kasy w aptece.

Gość gość
Moja mama przychodzi do mnie codziennie na 6 godzin,zajmuje sie malym,a ja soba i domem,nic jej nie place,raz chcialam jej dac pieniadze to sie obrazilo W d***e mam wasza opinie,tak jestem leniem w zyciu mam latwo i dobrze mi z tym

Gość ile placic
gosciu powyzej, rob jak chcesz. mi nic do tego, my z mezem uwazamy, ze mamie meza nalezy zaplacic i tyle. tak jak ktos napisal, dziadkowie nie zyja powietrzem, jesli nie ma pracy, a ma czas zajac sie dzieckiem, to ja jej zaplace, zeby miala co do garnka wlozyc. znajdzie inna prace, trudno, dopoki ja bede w domu sama sie dzieckiem bede zajmowac, a jak wroce do pracy, to pojdzie do punktu zlobkowego (nie ufam obcym na tyle, zeby wpuscic ich do swojego domu i aby tam robily co chcialy z moim dzieckiem bez zadnej kontroli).

Gość gość
Co się tego roweru tak uczepiliście?? Przecież to nie jest tylko kwestia wyspania się, ale i zrywania z samego rana maluszka, by go dowieźć. Poza tym dowożenie do kogoś codziennie takiego malutkiego dziecka wiąże się też z codziennym pakowaniem pieluch, mleka, butelek, sterty ubranek na zmianę. I za chwilę musiałaby jechać, żeby dziecko odebrać:/ przy jednym samochodzie to może być faktycznie uciążliwe, a rowerem 3 miesięcznego dziecka raczej nie zawiezie i to jeszcze z tobołkami. Co do kwoty - uważam, że jest okay, chociaż ja mojej teściowej nie płaciłam, jak zostawała z moim dzieckiem. Ale też i syt. była trochę inna, zresztą nie nam oceniać, czy ktoś potrzebuje pomocy teściowej i czy ma jej płacić. Dziewczyna pytała, czy kwota jest okay. Tyle w temacie.

Gość OlaFryczka
Zdecydowanie lepiej jest wynająć zaufaną nianię niż męczyć teściową, która ma swoje życie. Ja swoją nianię znalazłam poprzez serwis Otoniania: zerknijcie sobie na http://otoniania.pl/ - można sobie wybierać i przebierać wśród kandydatek.