Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolkajorka

Czy 4 miesięczne dziecko powinno już siedzieć

Polecane posty

Gość wiolkajorka

Znajoma wstawia jęcia na fb jak jej dziecko już siedzi moja córka za tydzien bedzie miala 4 miesiące ale jeszcze nie siedzi. Czy moja się gorzej rozwija?

Gość gość
Dziecko nie powinno w tym wieku siedzieć, ale może w tym wieku siedzieć ;) każde dziecko rozwija się po swojemu. Znam chłopca, który pierwsze kroki postawił w wieku 7 m-cy i co? Wyrósł na tumana, który jest w 3ciej klasie i ledwo czyta :D

Gość gość
Tak powinno siedziec, a w wieku 5 miesiecy chodzic bez trzymania, ze juz nie wspomne o plynnym mowieniu pelnymi zdaniami pod koniec 8 miesiaca.

Gość gość
po co porównujesz dzieci? ja mam wcześniaka z 35tc i jest młodszy od córki mojej koleżanki, która się urodziła w 41tc o ok 2 tygodnie, owszem rozmawiamy o tym, co potrafią nasze niemowlaki, ale bardziej ja porównuje, czy mój się w miarę ok rozwija, czy jednak brakuje mu tych 5 tygodni itd...

Gość gość
4 mies. to za szybko- mozna tylko zaszkodzic dziecku sadzajac je. takie malenstwo ma jeszcze slaby kregoslup! dziecko powinno samodzielnie usiasc i wtedy wiadomo, ze jest do tego gotowe- tak mowia lekarze

Gość gość
Stanowczo nie!!! A sadzając takie dziecko można zrobić mu krzywdę.

Gość gość
Dziecko ma samo zaczac siadac, a nie byc uczone. Moja siedziala w miare stabilnie jak miala 6 miesiecy, ale przytrafilo jej sie przwrocic. Porzadne siedzenie opanowala dopiero miesiac pozniej.

Gość gość
cos ty moje 4 miesieczne juz chodzi nawet

Gość gość
moje siedziało jak miało 2 miesiące, teraz ma roczek i chodzi już do trzeciej klasy. PS. Pozdro dla znajomej.