Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meggiTraska

zapłodni

Polecane posty

Gość meggiTraska

kochałam się z chłopakiem 2 dni przed owulacją stosując stosunek przerywany, on idealnie wyczuwa moment i wszystko skończyło się na brzuchu. teraz 3 dni po boli mnie lewy jajnik na razie, czy ciąża jest możliwa ? jakie mogą być pierwsze objawy?

Gość NieMartwSię
Zazwyczaj jajniki bolą podczas dni płodnych. Mnie też teraz boli, a jestem pewna, że w ciąży nie jestem(nie uprawiałam seksu ani nic). Więc na to nie patrz. Co do ciąży, istnieje ryzyko, ponieważ z penisa wydobywa się taki płyn jak - preejakulat. Przed wytryskiem mogą znajdować się w nim plemniki. Jednak jeżeli wytrysk odbył się kilka minut później to nie ma raczej szans, tak mi się wydaje, choć specem nie jestem.

Gość gość
Skąd wiesz kiedy masz owulację.Stosunek przerywany to jak jedzenie zupy widelcem.W XXI wieku to dla Polek najlepsze zabezpieczenie.Wyczuwać będzie moment jak za 9 miesięcy bedzie bobasek

Gość gość
Po pierwsze musisz zrozumieć ze stosunek przerywany nie gwarantuje ci tego ze nie będziesz w ciąży. Jajnik może Cie bolec z zupełnie innych przyczyn wIEC to nie objaw ciąży. Jednym z objawów będzie brak miesiączki który napewno zauwazysz. We wczesnej ciąży ciężko mówić o objawach. Jednak za kilka dni możesz zrobić test jeśli masz wątpliwości i pamiętaj o innym sposobie zabezpieczenia następnym razem:)

Gość gość
Zobacz jak dziewczyny zabezpieczają się w Szwecji Edyta71 Antykoncepcja jest darmowa do 21 lat , od 13 lat młodzież dostaje prezerwatywy w jakiej chce ilości, od 15 lat tabletki antykoncepcyjne a od 18 implanty , spirale i plastry. Edukacja zaczyna sie w szkole to całkiem naturalne tutaj ale z rodzicami tez dzieci rozmawiają swobodnie na temat zabezpieczeń. Zanim podadzą jakaś antykoncepcyjne robione są badania a zakladaniem zajmuje sie położna .

Gość gość
Zacznijmy od tego, że plemnik może przeżyć w organizmie kobiety około 7 dni. Po drugie stosunek przerywany nie jest zabezpieczaniem przed ciążą gdyż w płynie ejakulacyjnym znajdują się plemniki w znacznie mniejszej ilości niż w spermie ale zawsze.

Gość gość
podsumowując jak lubisz ryzyko to stosunek przerywany jest idealną zabawa dla Ciebie autorko