Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko nie je

Polecane posty

Gość gość

Moje dwuletnie dziecko nigdy nie było obżarciuszkiem, ale przez kilka dni ostatnich prawie nic nie chce jeść. Zje 5 łyżek mleka na śniadanie, na obiad 4-5 łyżek zupy i koniec, kręci glową, że nie. Strasznie mnie to męczy, bo wiem, że takie dziecko powinno mieć zbilansowaną dietę i dobrze, wartościowo się odżywiać. Mały dużo pije, ale z tym jedzeniem to tragedia Macie jakieś pomysły, sposoby, ąpetizery do polecenia- ale one chyba od 3 lat co tu robić z takim niejadkiem?

Gość gość
jest gorąco, dzieci w lato przeważnie traca apetyt... może spróbuj bardziej kolorowo, więcej warzyw, nawet takich na parze -w całości żeby mógł wziąć w rączke... albo spróbuj przemycić jakąś kanapke na spacerze, na moją to podziałało -taki jakby piknik na dworzu... a apetizery to chyba nie bardzo... chyba że po konsultacji z pediatrą , po co szkodzić małemu... słyszałam coś o "bioaron" czy jakoś tak, takie coś na wzmocnienie, a przy okazji na apetyt. powodzenia

Gość gość
hehe :) jakbyś pisała o mojej córce :) Ma 2,5 i dokładnie to samo - żyje powietrzem i piciem :))) Jak zje 5 łyżeczek czegoś to mówię TAK, ZJADŁA OBIAD :) Nie denerwuj się - na pewno się nie zagłodzi :) Widocznie tyle jej potrzeba. J jestem przeciwna apetizerom i innym szmelcom - lepiej wykluczyć z diety słodycze i przekąski - one też odbierają apetyt

Gość gość
U mnie to samo,córeczka je jak ptaszek,poranna kaszka na mleku trzyma ją do obiadu a i tak nie zje go za wiele...warzyw to nie chce wogóle.Też się denerwuje ale jej lekarka mówi że jeśli pije,jest energiczna a nie apatyczna,odpowiednio przybiera na wadze to nie ma się czym przejmować,przejdzie jej.jeśli się bardzo martwisz to może wybierz się do swojego pediatry i zrób morfologię dziecku.Jesli ma jakieś niedobory to na pewno wyjdzie