Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opłaca sie jeszcze jechać do UK

Polecane posty

Gość gość

Wyjeżdzam za miesiąc. Da rade coś odłożyć ? słyszałam negatywne opinie co do UK teraz. jeszcze anglicy się boczą na Polaków. A po aferze na plaży chyba całkiem nas znienawidzą. Opłaca się mieszkać w Londynie czy lepiej przenieść się w jakieś bardziej zaciszne miejsce za pracą ? Na londynku widziałam ogłoszenie do pracy przy sortowaniu owoców i warzyw. Płacą 11 funtów za godzine, Ktoś miał do czynienia z taką sortownią? Wogóle co o tym myślicie , o wyjeździe teraz ? Kupiłam już bilet więc nie ma przebacz, ale jestem ciekawa opinii. Tutaj i tak nic mnie nie czeka, małe miasteczko, nie ma żadnych ofert pracy. Ile kasy wziąść ze sobą? mam znajomą która mi na początku pomoże, ale nie mogę korzystać za długo z jej gościnności. Posiedze u niej z miesiąc a potem sie wyniose, ale gdzie. Opłaca sie siedzieć w Londynie ?

Gość gość
Na londynku widziałam ogłoszenie do pracy przy sortowaniu owoców i warzyw. Płacą 11 funtów za godzine, xxxxxxxxxxxx a ha ha ha ha ha ha ha ha!!!!!!!! 6,19 minus podatek!!! jedenaście to nawet kierowca ciężarówki z ADR-ami nie zarabia!

Gość gość
ja mieszkam w Anglii od 8 lat, więc nie wiem ile się zarabia - ty jeszcze nie wyjechałaś więc oczywiście wiesz wszystko lepiej ode mnie, prawda? to, że ktoś tak napisał w ogłoszeniu nie znaczy, ze tyle płaci - ile masz lat? 13? we wszystko wierzysz, co ktoś napisał?

Gość gość
w takim razie co to ogłoszenie ma znaczyć ?

Gość gość
A Ty co sie tak rzucacsz, chyba własnie o to pytałam, prawda?

Gość gość
gówno ma znaczyć!

Gość gość
czego mordą szczekasz gówniaro! jedź to się dowiesz ile można zarobić!

Gość gość
wścieklizna macicy zbiera swoje żniwo :-)

Gość gość
jedno ogłoszenie przeczytała i już wszystko wie! przeczytaj inne!

Gość gość
Widze że naprawde ciężko sie żyje Polakom za granicą skoro takie nerwy o byle co

Gość gość
nie wiem i przez to pytam, jakbym wiedziała to bym nie pytała, chyba logiczne, nie ?

Gość gość
dziewczyna grzecznie pyta i nikt nie potrafi kulturalnie odpowiedzieć. To chyba prawda co mówią o polakach za granicą... zamiast sobie pomagać to walczą ze sobą. Brzydko, bardzo brzydko...

Gość gość
Mieszkam w Szwajcarii i cieszę sie , ze nie mam kontaktu z Polakami .

Gość gość
Wstyd mi za was agresywne lochy, ze sie tak zachowujecie :o niesnaczbe az jestescue. Autorko nie wiem jak w uk, w irlandii jest w porzadku, wielu znajomych inzynierow, ktorzy potracili prace, odzyskalo ja spowrotem. Ale nie wiem jak w innych srodowiskach i pewnie uk sie rozni

Gość gość
troche ciezko teraz z robota ale zawsze mozna isc do agencji pracy zawsze cos bedzie ale wiadomo kokosow sie nie zarobi

Gość gość
Polacy mieszkajacy w uk wyzej sraja niz doope maja, w tym temacie masz przyklad,juz Ciejakas bladz zwyzywala bo zazdrosci,ze odbierzesz jej prace na wysypisku smieci. Moja jedna rada - w uk pracuj dla kogokolwiek byle nie Polakow. Wyjechala najwieksza patologia i recydywa,nie cofna sie przed niczym by zarobic na swoje zapijaczone mordy i zagrzybione.domy wiec wykorzystuja ludzi a najchetniej Polakow bo angielskiego patusy nie znaja i siedza na polskim forum

Gość gość
pewnie że się opłaca jak chcesz pracować i uczcicie żyć to opłaca się do każdego kraju jechać gdzie jest praca nie słuchaj tutaj tych agresywnych idiotek masakra co się z ludź mi na obczyźnie dzieje, to prawda daleko od Polaków, przynajmniej tych co piją, nie uczą się języka i napiepszają na kraj któy dał im pracę.

Gość gość
Pracy nikt nikomu nie odbierze bo jak ktos tu juz jest tutaj 8 lat to ma zwykle lepsza prace i nowoprzyjezdny to zadna konkurencja. Nie badzie smieszni. A ten u gory ma racje, ze to ze w ogloszeniu masz £11 to gowno oznacza. Chodzi tylko o to by niewolnikow sciagnac, bo jak juz kaze zainwestujesz i pojawisz sie na miejscu to co zrobisz jak uslyszysz ze wlasciwie to placa najnizsze? Takie numery sa na porzadku dziennym. Ludzie bez jezyka w miejscu, ktorego nei znaja i pewnie na kompletnym zad*piu, gdzie nawet autobusy nie jezdza, bo tak wsie angielskie wygladaja, sa stawiani przed wyborem albo pracujesz za najnizsze albo sobie radz sam. Jak sie nastawisz na najnizsze zarobki i ciezkie warunki, i podejmiesz ta decyzje swiadomie to super, a jak wydaje ci sie ze bedziesz mieszkac w hotelu zarabiac 15 funtow na godzine i pracowac 8 godzin dziennie to sie zdziwisz.

Gość gość
no co? już więcej nie szczekasz autorko?