Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mania5858

dieta jogurtowa kto ze mna

Polecane posty

Gość mania5858

witam od dzis zaczelam diete jogurtowa. Waze 63,3kg chce schudnac do 50kg. Dieta trwa 14 dni... o to info: Dieta ta jest bardzo pyszna – szczególnie jak ktoś lubi jogurt, kefir i inne dania mleczne. Dieta jogurtowa zawiera takie składniki jak białko, wapń, fosfor i witaminy, które są łatwo przyswajalne przez organizm. Nazwa diety jogurtowej pochodzi od głównego jej składnika – jogurtu. Przy jej stosowaniu należy spożywać jogurty: naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, odtłuszczony owocowy i owocowy o normalnej zawartości tłuszczu. Oprócz tytułowych jogurtów je się także owoce, warzywa, pieczywo i inne składniki. Sałatki owocowe i warzywne powinny stać się nieodzownym elementem menu. W przypadku jogurtów należy pamiętać aby spożywać takie, które zawierają naturalne kultury bakterii. Jadłospis jest bardzo urozmaicony. Już po kilku dniach stosowania diety jogurtowej organizm czuje się oczyszczony. Dieta jogurtowa umożliwia zrzucenie około 5 kg w ciągu 2 tygodni. Należy pamiętać, że oprócz właściwej diety równie ważną sprawą jest ruch i aktywność fizyczna. W ramach relaksu można na przykład wybrać się na spacer, rower lub na basen. 

Gość majenkaaaa
a masz moze rozpiske menu?

Gość mania5858
DZIETA 1200 KCAL: DZIEŃ 1. Śniadanie 150 g jogurtu owocowego z 1/4 szklanki muesli, banan. Obiad 200 g pieczonego dorsza z sosem jogurtowym (pół szklanki jogurtu light z drobno pokrojoną cytryną), gotowany ziemniak. Kolacja 250 g sałatki z owoców, 50 g jogurtu naturalnego. DZIEŃ 2. Śniadanie 150 g jogurtu poziomkowego z 2 łyżkami otrąb pszennych, 2 mandarynki. Obiad 100 g pieczonej piersi kurczaka, 300 g (mrożonka) ugotowanego szpinaku, sos z pół szklanki jogurtu doprawionego ząbkiem czosnku i bazylią. Kolacja 1 jajko na twardo, 2 pomidory i 1/4 czerwonej cebuli, pół grahamki. DZIEŃ 3. Śniadanie 150 g jogurtu wiśniowego z 2 łyżkami płatków kukurydzianych, duża gruszka. Obiad Pieczone udko kurczaka (100 g), 2 łyżki ryżu, ogórek pokrojony w plastry i polany sosem z pół szklanki jogurtu naturalnego, łyżki bazylii lub mięty, szczypty soli, pieprzu i oregano. Kolacja 100 g wędzonego dorsza, sałatka z dużego pomidora, papryki, 5 dużych liści sałaty, połowy posiekanej małej czerwonej cebulki, zaprawiona 4 łyżkami jogurtu naturalnego wymieszanego z utartym ząbkiem czosnku i pieprzem, kromka chleba razowego z odrobiną margaryny.

Gość mania5858
DZIEŃ 4. Śniadanie 150 g jogurtu morelowego z ziarnami zbóż, jabłko. Obiad 60 g pieczonego dorsza, pół szklanki ugotowanego makaronu, sos z 50 g jogurtu naturalnego, pokrojonego w kostkę pomidora, łyżki bazylii, szczypty soli i pieprzu, sałatka z ogórka kwaszonego i pokrojonej w piórka cebuli dymki, z łyżeczką oliwy z oliwek i łyżeczką soku z cytryny. Kolacja 120 g befsztyka smażonego na odrobinie oleju rzepakowego, surówka z tartej marchwi i połówki jabłka, doprawiona łyżeczką oliwy z oliwek lub chrzanu, pół grahamki. DZIEŃ 5. Śniadanie 150 g jogurtu truskawkowego z 2 łyżkami otrąb pszennych, gruszka . Obiad Kotlet schabowy bez panierki (100 g), pół szklanki ugotowanego makaronu, szklanka gotowanych buraczków z 4 łyżkami jogurtu naturalnego z odrobiną czosnku. Kolacja Twarożek z 75 g chudego białego sera, 6 pokrojonych rzodkiewek, pół pokrojonego pomidora, 3 orzechów włoskich i szczypty soli, grahamka. DZIEŃ 6. Śniadanie 150 g jogurtu jagodowego z 2 łyżkami płatków owsianych. Obiad Pulpet z mięsa drobiowego (50 g), sałatka z pół awokado, ugotowanego ziemniaka, 5 dużych liści sałaty, 3 łyżek jasnej części pora, sos ze 100 g jogurtu naturalnego przyprawionego pieprzem, łyżką posiekanych liści mięty, szczyptą soli i jarzynki. Kolacja Kromka chleba razowego, 40 g wędzonego łososia z cytryną. DZIEŃ 7. Śniadanie 150 g jogurtu śliwkowego, chrupkie pieczywo z łyżeczką niskosłodzonego dżemu, pół grejpfruta. Obiad 150 g gotowanej piersi kurczaka, 200 g bakłażanów z rusztu, pokrojony w plastry duży pomidor polany sosem jogurtowym przyrządzonym z 4 łyżek jogurtu naturalnego, pół łyżeczki bazylii, szczypty soli i pieprzu. Kolacja 300 g jogurtu naturalnego, 200 g sałatki z owoców 2 kiwi, pół jabłka i pół pomarańczy.

Gość mania5858
UTRZYMANIE WAGI (1600 kcal): DZIEŃ 1. Śniadanie 150 g jogurtu z 2 łyżkami otrąb pszennych lub muesli, jabłko. Obiad 150 g gotowanego mięsa z łyżką sosu koperkowo-jogurtowego, mały ugotowany ziemniak, 200 g gotowanej mieszanki warzywnej (pół mrożonki). Kolacja 200g pieczonego dorsza, 200 g gotowanego szpinaku doprawionego łyżką masła, grahamka. DZIEŃ 2. Śniadanie 150 g jogurtu śliwkowego, kromka pumpernikla cienko posmarowanego marmoladą. Obiad 2 pieczone ziemniaki nadziewane 4 łyżkami półtłustego sera białego wymieszanego z łyżką szczypiorku i szczyptą soli ziołowej, jabłko. Kolacja Sałatka z jajka na twardo, 200 g ugotowanych brokuł, połówki papryki i średniej czerwonej cebuli, sos ze 100 g jogurtu naturalnego, posiekanego ząbka czosnku i łyżki posiekanej natki pietruszki, grahamka cienko posmarowana margaryną. DZIEŃ 3. Śniadanie 150 g jogurtu naturalnego z 2 łyżkami otrąb pszennych i łyżką rodzynek, mały banan. Obiad 150 g pieczonej piersi kurczaka, 2 ugotowane ziemniaki, sos czosnkowy ze 100 g jogurtu naturalnego z roztartym ząbkiem czosnku i solą, 4 czubate łyżki marchewki z groszkiem. Kolacja Twarożek ze 100 g chudego białego sera i wymieszanego ze 150 g jogurtu owocowego, 2 pokrojonymi owocami kiwi i 2 łyżkami otrąb pszennych, pół kajzerki z plasterkiem żółtego sera i pokrojoną papryką. DZIEŃ 4. Śniadanie Koktajl z 200 g jogurtu naturalnego i szklanki świeżych albo mrożonych truskawek, malin lub jagód. Obiad 200 g pstrąga gotowanego w jarzynach, 2 pieczone ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z cebulą, marchewką i jabłkiem. Kolacja Kromka chleba razowego z dwoma plasterkami szynki drobiowej, sałatka z 50 g sera feta light, połówki niedużej czerwonej papryki, pokrojonym w kostkę zielonym ogórkiem, czerwoną cebulką i posiekaną kapustą pekińską. DZIEŃ 5. Śniadanie 150 g jogurtu naturalnego, kromka razowego chleba z 2 plasterkami wędliny drobiowej, jabłko. Obiad Jajko sadzone na odrobinie oleju, 3/4 szklanki gotowanego makaronu, sos ze 100 g jogurtu naturalnego wymieszanego z łyżeczką majonezu i odrobiną przecieru pomidorowego, szczyptą soli, pieprzu i łyżką natki pietruszki, pół szklanki zielonego groszku z marchewką, polanego odrobiną roztopionego masła. Kolacja Zupa pomidorowa z 4 łyżkami ryżu i 50 g gotowanej cielęciny. DZIEŃ 6. Śniadanie Koktajl z 200 g jogurtu naturalnego i szklanki świeżych albo mrożonych truskawek, malin lub jagód. Obiad 100 g smażonej polędwicy na odrobinie oleju, pół szklanki ugotowanego ryżu, surówka z 70 g posiekanego pora wymieszanego z 2 łyżeczkami konserwowego groszku, pomidorem, łyżeczką majonezu light 100 g truskawek lub jagód z 75 g jogurtu naturalnego i 2 łyżeczkami cukru. Kolacja Jajko sadzone, na odrobinie masła 100 g kalafiora z bułką tartą, grahamka. DZIEŃ 7. Śniadanie 150 g jogurtu z truskawek lub jagód z 2 łyżkami otrąb pszennych lub muesli, jabłko. Obiad 100 g gotowanej piersi kurczaka, pół szklanki gotowanego brązowego ryżu, dwie łyżki konserwowej kukurydzy wymieszane z łyżką posiekanego szczypiorku i przyprawione cytryną. Kolacja Pół szklanki ugotowanego makaronu, sałatka z 70 g fasolki i 30 g pora, pomidora i 2 ogórków kiszonych polana 75 g jogurtu z szałwią i oregano.

Gość majenkaaaa
o! bardzo dziekuje , zaraz poczytam :)

Gość mania5858
majenkaaaa moze sie skusisz na diete i bedziemy razem dietkowac

Gość gość
ja tez czytam i zastanawiam sie czy to nie maja byc jogurty naturalne?

Gość gość
widze ze na 2 topikach jestescie , moz e sie zdecydujcie na 1

Gość mania5858
tak jogurty nat ale gdzies czytalam ze moze byc czasem jogurt owocowy

Gość mania5858
Dieta jogurtowa: produkty dozwolone Dieta jogurtowa pozwala jeść niemal wszystko. Na twoim talerzu dozwolone są wszelkie owoce: jabłka, gruszki, śliwki, banany, kiwi, mandarynki, pomarańcze, a nawet winogrona. Warzywa też możesz jeść wszystkie. Twój jadłospis powinien uwzględniać muesli owocowe, płatki owsiane i kukurydziane, pieczywo pełnoziarniste oraz chude mięso. Podstawą diety jogurtowej są trzy główne posiłki, między którymi możesz pozwalać sobie na przekąski (lub drugie śniadanie i podwieczorek) - jogurty z dodatkiem świeżych owoców. Należy wypijać przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie. Dieta jogurtowa: produkty zakazane Dieta jogurtowa wyklucza przede wszystkim czerwone mięso i tłuste ryby. Dieta jogurtowa: zalety Dwutygodniowa dieta odchudzająca, której podstawą są jogurty i kefiry, jest przez wielu specjalistów uznawana za jedną z najzdrowszych i najskuteczniejszych. Dzięki zróżnicowaniu produktów dozwolonych jest bogata w składniki odżywcze (szczególnie w witaminy, fosfor i wapń oraz łatwe do przyswojenia białko). Tylko niewielki odsetek osób, które stosowały dietę jogurtową skarży się na efekt jo-jo. Dieta jogurtowa: wady Dieta jogurtowa ma jedną dużą wadę - nie jest dieta tanią, i wadę nieco mniejszą - może być monotonna. Jeśli chodzi o koszty - możesz pocieszać się, że to tylko dwa tygodnie, a z monotonią możesz wygrać, jeśli tylko poświęcisz chwilę czasu na planowanie codziennego menu - poza jogurtem masz całkiem sporo produktów do wyboru. Dieta jogurtowa nie jest polecana osobom, które mają problemy z metabolizmem białka oraz skarżą się na dolegliwości wynikające z niewłaściwej pracy nerek. Nawet jeśli nie należysz do żadnej z tych grup, skonsultuj decyzję rozpoczęcia diety jogurtowej ze swoim lekarzem, który oceni czy twój organizm dobrze zniesie taką dawkę białka.

Gość gość
a ty juz zaczelas?

Gość mania5858
tak ja jestem od dzis na niej

Gość mania5858
jedz jogurty zawierające żywe kultury bakterii - przyspieszą one przemianę materii. sięgaj nie tylko po jogurty naturalne, ale również po owocowe ogranicz spożycie węglowodanów i tłuszczów - szybciej stracisz niechciane kilogramy. wiadomo od zawsze ze z fast foodami napewno nie schudniemy

Gość gość
a ty trzymasz sie scisle tego menu co napisalas?

Gość mania5858
nie bardzo czasem zjem cos swojego ale do tego jogurt... niestety nie mam wszystkich produktow z tego przykladowego menu

Gość mania5858
To opis dziewczyny ktora napisala na temat: dieta jogurtowa na portalu: babiniec-cafe.pl Ja stosowalam diete jogurtowa przez dokladnie 3 tygodnie. Jadlam dziennie 5 jogurtow w kubeczkach 200 ml. Wygladalo to mniej wiecej tak : sniadanie - 2 kromki chleba z czym mialam ochote plus jogurt. 2 sniadanie- jogurt z cornflakes obiad - calkiem normalny - np ziemniaki, kurczaka, + salatka z ogorkow, pomidorow z jogurrtem naturalnym podwieczorek - ciasto badz cokolwiek innego i do tego jogurt owocowy. kolacja - tak jak sniadanie. Na poczatku tragedia. Ale po tygodniu bez jogurtu nie moglam sie obejsc. Jadlam wszystko (wlacznie ze slodyczami) w normalnych ilosciach jak codzien. Z efektu jestem do tej pory zadowolona, a od diety minal juz ponad rok. Robilam badania krwi - wszystkow normie. Teraz jogurt jem od czasu do czasu jak mam ochote. Wlasciwie laczylam warzywa i owoce z jogurtami tak jak mnie to pasowalo. Nikt by mnie nie zmusil, do zjedzenia jablka z jogurtem, czy sliwek :D Schudlam tyle mniej wiecej w 3 tygodnie, bo tyle stosowalam te diete. Wiecj nie chcialam chudnac.Ja nie unikalam niczego. Jadlam nawet slodycze. Podane niektore dania wogole do mnie nie przemawialy. Wrecz przeciwnie mnie odrzucaly. Wazne jest, aby jesc do kazdego posilku jogurt. Obojetnie czy pod postacia salatki, czy sam. Ja nie stosowalam kefirow ani maslanek, bo ich nie trawie. Nie bawilam sie ze specjalnym gotowaniem - bo nie mialam na to ani czasu ani ochoty. Wiec mnostwo diet po prostu nie dla mnie. Jogurty oczyszczaja organizm. Najgorsze to chyba jest sie przelamac. Ale po 3-4 dniach takiego oczyszczania czujesz sie lzejsza. i nawet jesli sie mniej chudnie, to moim zdaniem warto dla lepszego samopoczucia.

Gość gość
ale mozna je kupic chyba

Gość mania5858
ciag dalszy: Strasznie duzo jesli o mnie chodzi. Po ciazy wazylam 74 kg. Na diecie doszlam do 56. i to jest od tamtego czasu moja stala waga. Jem wszystko, nie ograniczalam jedzenia, nie ograniczam i nie mam zamiaru ograniczac Ano warunek jest jeden taki, ze kolacje do godz 19 sie je. Ale to wlasciwie chyba przy kazdej diecie.

Gość gość
to po co sie odchudzsaz

Gość gośćaaaawa
moja znajoma przytyla na takiej diecie

Gość mania5858
gośćaaaawa dopdl ja efekt jo-jo???

Gość gośćaaaawa
nie , jojo tylko w trakcie diety zamiast schudnac przytyla 2 kg

Gość mania5858
rozumiem zobaczymy jak bedzie u mnie...

Gość gośćaaaawa
moze jadla za duzo kcal albo jakies produkty ktore tucza ,

Gość gośćaaaawa
moze akby sie trzymac tego planu co jest powyzej napisany to bedzie okey ja jak bym miala stosowac ta diete to trzymalabym sie zasad od a do z i tego menu tez

Gość mania5858
no wlasnie calkiem mozliwe... a cwiczyla wogole?

Gość gośćaaaawa
wiem ze biegala godzine dziennie 5 razy w tygodniu

Gość mania5858
skoro cwiczyla i stosowala diete to juz nie wiem czemu przytyla... ja nie dlugo lece na moj zestaw cwczen

Gość gośćaaaawa
pewnie jadla za duzo kcal potraw ja tez ide na zumbe