Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WózkowaMama

Mamuski pomozcie jaki wozek

Polecane posty

Gość WózkowaMama

Hej, za niedługo zostanę mamą (pierwszy raz) i nie mogę zdecydować się na wózek, pomyślałam, że może tu któraś mi doradzi. Mieszkam na wsi, ale tu za bardzo nie ma gdzie spacerować, polne drogi są tak rozkopane przez ciągniki wie nawet wózkiem na wahaczach nie przejadę. Generalnie będę spacerować po ogrodzie po skoszonej trawce i jeździć na spacery do pobliskich większych miejscowości gdzie są chodniki, ale wiadomo, że nawet na nierównym chodniku amortyzacja się przydaje. Waga nie gra roli. Który Wy byście wybrały? Biorę pod uwagę: Tako Acoustic (czerwony) Roan Marita PRESTIGE (kolor 151) Tako Laret Bolder sd Bebe Confort Elea Maxi cosi Mura (czerwony) Proszę o ocenę tylko wymienionych wózków, opinie o innych modelach mnie nie interesują.

Gość gość
wiem, ze nie chcesz op inni o innych wózkach, ale zastanów się nad Espiro Atlantic, jest dość tani na allego a do tego bardzo dobry jakościowo, dyzy i wygodny szczególnie jeśli mieszkasz na wsi. ja bym nie inwestowała dużej kasy w pierwszy wózek, bo jestem pewna, że bardzo szybko zamienisz wielofunkcyjny na mniejsza spacerówkę ( łatwiej i wygodniej do auta zapakować), a wielofunkcyjny będziesz na miejscu używać mowie ci to z doswiadzenia, ja miałam tako, byłam zadowolona, ale wkurzało mnie pakowanie takiego wielkiego wózka do bagaznika ( chociaż mam duże auto), bardziej chodziło o składania, rozkładanie i dźwiganie. Szybko zmieniłam na wygodny wózeczek Lira 3 (7kg), rozklada sie całkowicie do leżenia wiec już nawet 8 miesieczne dziecko na spacer do miasta można zabrać, na wiejskie sciezki sie nie nadaje za bardzo bo małe kółka, dlatego uzywalam jednocześnie tako, ale nie musiałam pakować go do auta juz

Gość taka sonie żoneczka
mam też dylemat z zakupem wózka.. też nie wiem na co się zdecydować..rynek jest tak zróżnicowany.. zaczynając od 700 - 2000 a nawet więcej...złotych..mój Mały urodzi się w listopadzie więc sama zima..zastanawiam się czy kupić samą gondolę a na wiosnę spacerówkę..czy raczej wielofunkcyjny...

Gość Tomaszkowa2
oooo akurat dla mnie wątek, wczoraj założyłam właśnie podobny:) ja się właśnie zastanawiałam (rodzę w styczniu) nad spacerówką maclarena z doczepianą gondolą ale dziewczyny z forum odradziły mi to rozwiązanie bo na śnieg małe kółeczka się nie nadają. no i zdecydowaliśmy z mężem, że kupimy używanego X landera bo ceny nowych to coś około 2,5 tysiecy a używany w dobrym stanie można kupić za tysiąc złotych, a x landery są super bo przede wszystkim zwrotne, mają duże pompowane koła no i są wygodne:)

Gość WózkowaMama
Espiro Atlantic odpada, bo ma spacerówkę jedynie przodem do kierunku jazdy. Wiem, że często dzieci wolą tak właśnie jeździć i to mamy wola je mieć w zasięgu wzroku, ale ja jednak wolę mieć możliwość montowania w obu kierunkach na wszelki wypadek szczególnie jak słyszę, że mamy teraz dają dziecko do spacerówki jak ma 5-6 miesięcy.

Gość taka sonie żoneczka
no właśnie jeśli chodzi i x landery to moja kuzynka nie był zadowolona miała wielofunkcyjny..mała odpinała sama sobie pasy..buda sama się odczepiała więc ona mi odradza..

Gość WózkowaMama
Ja generalnie jestem za tym żeby ten pierwszy wózek bez względu na miejsce zamieszkania był na trochę większych kółkach i miał większą amortyzację, więc ja z góry odrzuciłam te wszystkie wózki parasolki z doczepianą gondolą... Jak dziecko będzie miało rok mam zamiar wózek sprzedać i kupić jakąś fajną spacerówkę. myślę, że wtedy po roku wózkowych spacerów najlepiej będę wiedziała czego oczekuje od wózka i wybiorę jakąś fajna spaceróweczkę... Generalnie ja (macam wózki w sklepie) to fajnie mi się jeździ tymi klasycznym na krzyżakowym stelażu typu Roan, ale w nich spacerówka to już całkiem do D... chociaż ja niby i tak mam zamiar zmienić po roku więc i te wzięłam pod uwagę no i nawet kostka brukowa nie jest im straszna

Gość gość
Witam mamy.ja rodziłam w zeszłym roku w sierpniu i tez się długo zastanawiałam nad wózkiem az w końcu padło na Britax B-smart.co do gondoli to byłam bardzo zadowolona bo jest dosyc duża a w wiekszości co oglądałam to obawiałam się żw mój maluszek szybko z nich wyrosnie.ze spacerówki początkowo też byłam zadowolona lecz teraz żałuje że nie mam jakies mniejszej spacerówki.

Ja polecam Roan Marita. Miałam go przy pierwszej córce i był absolutnie rewelacyjny. Porządne koła, wielka gondola, łatwe prowadzenie, świetny kosz na zakupy (mistrzostwo świata w porównaniu do materiałowych). Nie mam żadnych negatywnych uwag. Teraz jestem w drugiej ciąży a wózek jak nowy.

A dlaczego spacerówka do d**y? Jest dla dziecka rewelacyjnie wygodna, zapewniam Cię. Może dla niektórych nie wygląda za specjalnie ale jest świetna. Faktem jednak jest,że po roku już wygodniej jeździ się lekkim wózkiem.

Gość WózkowaMama
Mnie x-landery zawsze się podobały, a w zasadzie tylko model XA, który został odrzucowny ze względu na fatalna amortyzację (ostatnio w rynku widziałm dziecko jadące w spacerówce właśnie po tej nieszczęsnej kostce i mimo, że wózek ma duże koła to i tak nim telepało,a w zasadzie rzucało), minusem też jest to że spacerówka tylko przodem no i to co niby najmniej mi przeszkadza regulacja oparcia na pasku. Super z wyglądu mi się podoba XQ ale tu przerażają mnie te małe kółeczka z przodu, po za tym jak byłam kiedyś w Ascocie to właśnie tacy państwo reklamowali (po raz kolejny) te kółka z przodu, no i te maluśkie gondolki :/

Gość emilabezhasla
nie radze kupowac wozka 3 w jednym. Ja mialam i ze spacerowki w ogole nie kozystalam bo zwyczajnie wolalam mniejsza spaceroweczke i kupilam Baby design walker, jestem bardzi zadowolona mozna wozic w nim od 6 miesiaca. A co do fotelika to tylko w samochodzie, nigdy nie doczepialam do wozka.

Gość WózkowaMama
ja też bym wolała samą gondolę tylko, że zazwyczaj te firmy które mają taką możliwość są dość drogie, za samą gondolę 1,5-2 tys? Wózek wiec pewnie kupie dwu funkcyjny. Ja fotelik mma już kupiony maxi cosi i jego zazwyczaj można wpiąć do większości wózków nawet tych polskich więc co to za różnica czy 2w1 i fotelik osobno czy 3w1 i tak fotelik trzeba kupić i tak...

Gość gość
żeby kupować acustica czy roana to trzeba chyba busem jeździć te wózki sa ogromne i nieporęczne. Dodatkowo marita nie ma skretnych koł. do sklepu z nia nie wjedziesz

Gość WózkowaMama
Podoba mi się gondola peg perego classico, ale drogo trochę :) A te poniżej tysiąca mi się całkiem nie podobają...

Gość gość
w większosci wózkach tak jest albo gondola ładna a spaserówka taka sobie albo odwrotnie.z checia bym wózek sprzedała ale patrząc ile jest tego wystawionego to nie mam szans.

Gość WózkowaMama
Rzadko będę wózkiem po sklepach jeździć, zakupy robimy rzadko, ale za to porządne, po za tym jak pisałam na wsi mieszkam, więc na spacer to raczej do lasu niż do galerii handlowej, a sklepy w których teraz kupujmy są na tyle przestronne że nie będzie problemu. Auto mamy kombi, wózek wejdzie cały spokojnie, mój brat miał tego samego typu wózek dla córki 8 lat temu i nie było z tym problemu, a generalnie ja głównie z mężem na zakupy jeżdżę to zawsze może z dzieckiem pospacerować przed sklepem, albo zostać z nim w domu i sama pojadę.

Gość gość
na kiedy masz termin?

Gość WózkowaMama
No i właśnie co z tą sprzedażą? W komisie mało Ci dadzą, bo jeszcze oni zarobić na tym muszą, a na allegro zatrzęsienie. Po za tym i tak jak ktoś kupuje używany to wybiera ten w idealnym stanie, a jak nie daj boże coś się w tym wózku zniszczy za bardzo to już nikt mi go nie kupi. Na początku myślałam, że skoro chce wydać na wózek ok. 1,5 tys to co to na to samo wyjdzie jak kupie za 3tys a potem sprzedam za 1,5 i to tak jakbym na wózek 1,5 właśnie wydała dlatego pod uwagę biorę Mure i Eleę. Ale co jak nie uda mi się go sprzedać bądź nie będzie w dość dobrym stanie? Będę na niego dmuchać i chuchać cały rok, półtora i jak najmniej używać żeby był jak najmniej zużyty żeby ktoś chciał go ode mnie kupić? sama nie wiem...

Gość WózkowaMama
1 czerwca, więc cała zima w gondoli pewnie o ile będzie na tyle duża, że dziecko się będzie mieścić z tymi wszystkimi kombinezonami i kocykami...

Gość WózkowaMama
Jezu września, nie wiem co mi z tym czerwcem się ubzdurało :)

Gość gość
termin na 1 czerwca?

Gość gość
noo to różnica:)

Gość WózkowaMama
No różnica jest 1 czerwiec to już trochę przenoszone by było ;P

Gość Tomaszkowa2
ooo kurcze to nie wiedziałam ze w x landerach spacerówka sie nie przekłada... oooo no to duzy minus:(

Gość gość
bierz Murę.

Gość WózkowaMama
Tomaszkowa2 Nie przekłada się w tym co ja brałam pod uwagę czyli w modelu XA Przekładane ma natomiast model XQ no i nowość model X MOVE ale te nie bardzo mi się widzą...

Gość gość
Mura zdecydowanie. Na drugim miejscu tako laret

Gość gość
xlander jest super na wiejskie drogi, wypróbowałam! :D

Gość WózkowaMama
Jezu, oszaleje z tym wózkiem, czy to na prawdę taki problem czy tylko ja robię z igły widły? Wszystko inne już mam i nikogo się nie radziłam co kupić jakie łóżeczko, jaki fotelik, czy kupić podgrzewacz czy nie. Poczytałam, po oglądałam, po dotykałam w sklepach i sama podjęłam decyzje, bo przecież to moje dziecko ja powinnam wiedzieć co dla niego będzie dobre i to ja będę tego używać więc sama decyzję podjąć muszę. Z wózkiem to jakaś masakra, myślałam, że pójdę do jednego dwóch sklepów i kupie ten co najbardziej mi się spodoba, a tu takie cyrki. Dobrze, że fotelik już mam to chociaż w razie W będę mieć w czym dziecko ze szpitala przywieźć :)