Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kruszon2626

Alkohol a depresja

Polecane posty

Gość Kruszon2626

Witam Od kilku miesięcy leczę się na depresję, lęki, natręctwa itd. Kiedy zacząłem brać leki tj. Paroxinor przestałem pić alkohol przez 3 miesiące w ogóle nie piłem i było dobrze, leki zaczęły działać czułem się super, jak nowo narodzony, w końcu szczęśliwy. Przed leczeniem przypomnę że sporo piłem codziennie 6 piw na kolację i tak przez kilka lat. W końcu miałem duszności, wstać z łóżka nie mogłem, było mi słabo, kołatanie serca, strach czułem itd bałem się że umrę. Nie piłem 3 miesiące, brałem leki i było dobrze. Od jakiegoś miesiąca powróciłem do alkoholu. Piwko, raz jedno było, potem 2,3 teraz wieczorem wypijam 5-6 i od kilku dni czuję się niedobrze, często mi się słabo robi, czuję niepokój kiedy mam wyjść z domu, boję się że gdzieś zemdleje itd, napady lęku mam po prostu. Czy to wszystko co mnie spotkało spowodowane jest alkoholem ? Jakie są Wasze rady ? Mieliście takie objawy kiedyś ? Liczę na Waszą pomoc :(

Gość gość
może być, że przez alkohol, też tak miałam, piłam kilka miesięcy dzień w dzień, zaczęły się lęki i objawy podobne do twoich, potem odstawiłam alko i wrócło do normy, chociaż czasem mam napady lęku, alkohol przecież bardzo źle działa na układ nerwowy i pozostawia na nim trwałe ślady jak sie duże pije;/ Ale chyba nie pijesz razem z lekami?!

Gość Kruszon2626
Leki przyjmuję w południe a piję wieczorem :/ Chyba przestane pić...

Gość gość
leki rano wieczorem alkohol i się dziwisz, że masz lęki. Za pare lat dojdą do tego problemy z wątrobą, brawo

Gość kolejnamendaspolecznaa
leki na depresję + alkohol jest to destrukcyjne połączenie. Mieszkasz sam czy z rodziną ? Jak sam to pół biedy bo najwyżej sam sobie krzywde zrobisz jak z bliskimi troche szkoda kolejna patologiczna tragedia bedzie w tv.

Gość ytytytt
umrzesz w bolach

Gość gość
trzeba być bardzo niedojrzałym, nieodpowiedzialnym żeby mieszać alko i leki, wiesz jaką ci to galarete w mózgu robi. Jak odstawisz potem leki to gwarantuje, że będzie gorzej i niszczysz działanie tych obecnych, potem trzeba będzie dawać jeszcze silniejsze.

Gość Kruszon2626
mieszkam z rodziną. alkohol odstawiam.

Gość gość
jestes alkoholikiem idz się leczyć jeszcze nie jest za późno!!!

Gość gość
U mnie wyglądało to tak że miałem w głowie tak jakby własny świat. Cały czas wyobrażałem sobie wymarzone życie. Nie byłem tutaj, w tej chwili, tylko zawsze daleko, gdzieś, po coś, robiąc rzeczy, z kimś, towarzysząc. Przez to nie byłem w stanie się na niczym skupić. Kiedy zupełnie nie miałem siły na nic, kładłem się ze słuchawkami i marzyłem, próbując zdrzemnąć się chociaż na chwilę w środku dnia. Szukając jakiejkolwiek pomocy trafiłem na stronę http://moc-energii.pl gdzie zamówiłem oczyszczenie aury. Chociaż nie liczyłem na wiele to pomogło. Zacząłem twardziej stąpać po ziemi. Wyszedłem do ludzi i żyje jak każdy normalny człowiek.

Gość gość
Psychole tak mają w skrajnych przypadkach mogą kogoś przejechać nożem bo we wszystkich widzą wroga.