Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce wrocic do polski

Chce wrocic do Polski

Polecane posty

Jakie jest zycie w PL ... jak z rachunkami ? chcialabym wubudowac swoj dom. Jak z praca w pl ? jakie zarobki czy drogie zycie? czy angielskie certyficaty sie na cos zdaja w naszym kraju ? blagam o informacje.

Mam angielskie prawojazdy, czy bede musiala znow zdawac egzaminy na pl? czy moge zostawic te co mam ?

Gość gość
w Polsce rachunki niewielkie, a pracy w bród! zarobki bardzo wysokie, a życie tanie! angielskie certyfikaty respektowane nawet przed Polskimi! autem możesz jeździć nawet bez prawa jazdy!

Zadalam juz to pytanie ale ludzie pisza, ze nie warto. Ze bieda, ze drogo... czy to prawda? Wiem tez ze ludzie sobie radza, buduja domy - doradzce cos , dajcie mijakies informacje.

gosc w Polsce rachunki niewielkie, a pracy w bród! zarobki bardzo wysokie, a życie tanie! angielskie certyfikaty respektowane nawet przed Polskimi! autem możesz jeździć nawet bez prawa jazdy! x x Az tak w cienie bita nie jestem ! wyjechalam z pl jak bylam dzieckiem. Teraz chce wrocic - nie chce mieszkac w Uk nie podoba mi sie ten kraj !

Gość gość
ludzie kłamią! w Polsce jest cudownie! przyjeżdżaj!

Widze ze to forum to dno... kazdy sobie robi zarty z powaznych tematow... ja bym sie chciala dowiedziec jakie sa realia.

Gość bernank
dom zawsze możesz wybudować, zatrudnisz firmę i wybudują od A do Z , ale pamiętaj, buduj tylko w dobrej lokalizacji , pod działalność użytkową i mieszkalną , dom jako zaplecze , a może to będzie PUB ? jeżeli chcesz wracać nie mając tu żadnego zaplecza to nie warto, w UK masz wszelkie udogodnienia i opłaty za media są niskie nie zaczynaj od ZERA ! a wskakujesz do samolotu i za trzy godziny jesteś w PL

Gość gość
autorko - nie bądź idiotką :o skoro znudziła ci się UK - jedź do kanady, usa, australii. W ŻYCIU NIE DO TEGO SYFU ZWANEGO ZIELONĄ WYSPĄ RYŻEGO S********A! :O

Gość Pod żadnym pozorem
NIE WRACAJ! Nie podoba Ci się w UK, znajdz inny kraj do życia, do Polski nie wracaj!

Gość gość
jakbym napisała, że w Polsce jest nędza i nie ma pracy to kłamię! jak piszę, że jest praca i można zarobić - kłamię! i wychodzi na to, że autorka pyta nie wiem po co, skoro sama wie lepiej!

Gość Pod żadnym pozorem
Pracy nie ma zarobków nie ma emerytur nie ma przyszłości nie ma biurokracja, bezprawie i podatki - są.

Dziekuje za informacje. Chcialabym wybudowac dom niedaleko mojej siostry domu ... on tam kupila druga dzialke powiedziala ze nam sprzeda za nie duze pieniadze. Dzialka w spokojnej okolicy i blisko rodziny. Planujemy wziac ze soba 10 tys funtow na czarna godzine. Do Pl bym zjechala za 3 gora 5 lat, Chce tutaj jeszcze zrobic jedna szkole ksiegowosc, ale zastanawiam sie czy warto czy angielski papierek bedzie aktualny ?

Pyatm jakie jest zycie. Jezeli ktos mi odpowieada bajki to nie uwierze ale az tak zle tez nie moze byc. W koncu w Pl ludzie buduja domy, zyja.

Gość gość
Dopóki nie skończymy z żydowską okupacją nie wracaj-nie ma do czego.

Gość gość
spokojnie możesz wierzyć w to co wyżej napisano,ja wróciłem po wieloletniej tułaczce i byłem w szoku! Burmistrz miasta rodzinnego witał mnie wraz z miejscową orkiestrą dętą( aż łęzka mi się zakręciła w oku) dostałem w prezencie i jakby w nagrodę za poniesiony trud za granicą,podmiejską wille,dwóch murzynów do służby,karnet do agencji towarzyskiej na pół roku,posade prezesa w miejscowym banku z gażą 15000 tys na poczatek,a w przyszłym tygodniu jade do belwederu po order orła białego dla zasłuzonego emigranta i szczęsliwy powrót.Wracaj,na prawde warto ,ojczyzna nie zapomniała o tobie,a wręcz przeciwnie

Gość gość77
Jakie jest życie w Polsce? To zależy czyje. Co umiesz robić, jakiej pracy szukasz? Zadajesz ogólne pytanie i co? Ja Ci odpowiem - dobrze się żyje. A moja sąsiadka powie, że stąd ucieka, bo jest lipa.

Gość gość
10 tys funtów? - chyba na waciki???

10 tys funtow to bedzie kolo 50 tys zlotych - ty to chyba masz waciki ze zlota ;) ... Mam jezyk angielski w jednym paluszku. Teraz pracuje w administracji , ide do szkoly chce isc na ksiegowosc i rachunki. Musze poduczyc sie jeszcze jezyka polskiego. Mysle ze dalabym rade... ale mam leki. Boje sie tego ze nie bede miala na oplaty, na jedzenie bo drogie, rachunki za wode.

Gość gość
do gosc z orkiestra deta,mowisz ? :D

Gość gość
Różnie bywa z tym respektowaniem angielskich certyfikatów. Radzę popytać wcześniej znajomych, a najlepiej dowiedzieć się w konkretnych firmach, jak oni by patrzyli na twoje angielskie doświadczenie. Jeśli chodzi o pieniądze na utrzymanie to nie potrzeba dużo. Ja na życie wydaję jakieś 900-1000 zł miesięcznie z tym że wynajmuję wraz ze znajomą mieszkanie i płacę za jeden pokój. To tyle o wydatkach, gorzej z zarobkami, nie potrafię powiedzieć ile byś dostała w polsce jako księgowa, ale jeśli masz jakieś oszczędności, najlepiej większe niż te wspomniane 10 tysięcy funtów, to przyjeżdżaj śmiało.

Dziekuje za odpowiedz, mowisz ze 50 tys zlotych bedzie za malo ?

Gość gość
Przez moment myślałam, że za tą kwotę chcecie dom zbudować. Ale jeżeli dom już będzie stał, a wy weźmiecie te 50 tysięcy to będzie spoko. Powinno wystarczyć do czasu znalezienia nowej pracy, a można ją znaleźć w tydzień albo i czekać cały rok, jest bardzo różnie w tej kwestii.

a czarnucha mogę wwieżć oficjalnie czy trzeba zgode od weterynarza?