Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Glikoproteina

Chcę wymarzone wesele

Polecane posty

Gość Glikoproteina

Niedługo wychodzę za mąż. Za nic w świecie nie chcę robić typowego, polskiego wesela ze spędem ciotek i wujków, których będę widzieć pierwszy raz na oczy. Nie chcę też muzyki disco-polo, z mężem i naszymi znajomymi jesteśmy fanami cięższych brzmień, wiadomo, że nie puścimy ich na weselu, ale myślałam o tanecznych starszych hitach lub nawet takich zespołach jak Queen. Nie chcę całować się na oczach gości przy przyśpiewkach "Gorzka wódka" itd. Nie chcę też welonu, włosów spiętych w koczek, marzy mi się elegancki wianek do moich rozpuszczonych, długich włosów. Marzy mi się też suknia bez miliona warstw tiulu, skromniejsza. Niestety o te wszystkie rzeczy awanturuje się moja rodzina. Uważają, że dziwaczę z weselem i strojem, narzucają mi swój gust, chcą zrobić hucznie i biesiadnie. Jednak wiem, że będzie to dla mnie męczarnią, jednak babcia z matką nawet podnoszą na mnie głos, kiedy stawiam na swoim. Mojemu mężowi podobają się te pomysły.

Gość gość
powinnas postawic na swoim i powiedziec im ze to wkoncu wasze wesele i zrobicie je po swojemu, one juz miały swoje to niech sie nie wtrącają. ale zaznacz ze rady zawsze mogą udzielic ale nie koniecznie je wdrążysz w zycie. postaw sprawe jasno i nie daj sie. Ja na swoim weselu tez nie miałam welonu, nie było tradycyjnych oczepin i i tak wszyscy byli zadowoleni. trzymam kciuki i zycze powodzenia

Gość gość
najlepiej nie rob wcale wesela, zaoszczedzisz kase i nie narazisz gosci na wydatki

Gość gośćniedzielny
Nie daj się! My bierzemy ślub w górach bez rodzinki, w polarach, kurtkach, ciepłych czapkach i wysokich buciorach, na przekór wszystkim zimą:) właśnie zaczęłam załatwiać formalności. Rodzinę zaprosimy na imprezę jak wrócimy do domu na niziny:P Nikogo nie wtajemniczam, nie mam zamiaru wysłuchiwać tego co Ty. To mój drugi ślub, w pierwszym dałam się wciągnąć (mój narzeczony zresztą też na ślubie ze swoją pierwszą żoną, co wspomina okropnie) w aranżację mojej rodzinki i czułam, że tylko oni są zadowoleni:( Ja siedziałam i myślałam w pewnym momencie "Co ja tutaj q.. robię???" Imprezę na folkowo (również w strojach) zrobimy tydzień po ślubie, rodzince wyświetlimy na przyjęciu film. Wszystko załatwiam sama, jak rodzinka dostanie zaproszenia, to już będę miała nawet kieckę kupioną:) A tam, gdzie chcemy się pobrać i tak nikt nie wejdzie, za wysoko i za zimno będzie, a to NASZ ślub i chcemy zrobić go po swojemu. Drugi raz nie popełnię błędu młodości:) Ty tez się nie daj, jak narzeczony jest po Twojej stronie, to masz najlepszego sojusznika o jakim mogłabyś marzyć:)

Gość gość
to czy będziesz miała rozpuszczone włosy i wianek czy też koka i długi welon nikogo nie powinno obchodzić, to Twój dzień i oczywiste jest,że strój zaplanujesz sobie sama. Natomiast jeśli chodzi o muzykę to może warto zgodzić się jednak na kompromisy...przecież może być trochę Waszego ulubionego rocka, trochę znanych przebojów z lat 70'80'90' i trochę disco polo, tak żeby każdy mógł przez chwilę pobawić się przy swojej ulubionej muzyce. Pamietaj, że tak naprawdę wesele robi się dla gości,a nie dla siebie i każdej Młodej Parze zalezy na tym, żeby goście byli zadowoleni

Gość gość
mam ten sam problem.moja matka uważa że to nie jest tylko mój slub :) tzn że jej tez hehe i ma prawo zrobic tak aby rodzina była zadowolona. u nas poszlo o to że my w ogóle nie chcemy wesela, jakiegokolwiek. i to nie ze wzgledów finansowych. aktualnie się nie odzywaja do mnie. mam nadzieje że nie przyjada i nie popsują mi tego wymarzonego dnia :)

Gość Agaya Konsultanci ślubni
Ślub to wydarzenie niepowtarzalne i przede wszystkim Twoje! Zatem przede wszystkim trzeba myśleć o sobie. To Twój dzień i to Ty masz się czuć najlepiej i wyglądać tak jak chcesz. Rodzice są ważni, więc tłumacz im za każdym razem, że chcesz zrobić po swojemu. Myślę, że w końcu dadzą za wygraną.