Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W ktorym tygodniu czulyscie ruchy w kolejnej ciazy

Polecane posty

Gość gość

W poerwszej ciazy czulam ruchy dosc pozno, w drugiej juz dosc szybko jednak nie pamietam kiedy dokladnie. Jestem w 3 ciazy i zastanawiam sie kiedy poczuje ruchy? Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami.

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży około 16 tygodnia, w drugiej około 15. Teraz w 3 dopiero około 21-22.

W ciąży pierwszej ruchy poczułam w 21 tygodniu. W drugiej w 17tc. Byłam w szoku ;)

Gość gość
ja tez jestem w 3 ciąży i czekam na ruchy a to dopiero 10 t.c

Ja w pierwszej w 16 a w drugiej 20. Podobno to kwestia położenia łożyska moze być, aj miałam na przedniej ścianie i nisko.

Gość Autorka tego tematua
Wydaje mi sie ze w drugiej czulam bardzo wczesnie, moze kolo 15 tygodnia. Zapyyalam bo jestem w 13 tc w zasadzie pojutrze 14 mija i tak cos zaczelam odczuwac i sie zastanawiam...ale to chyba jednak nie to,ruchy pamietam jakos inaczej. Chociaz ....hmmm...;)

Gość gość
w pierwszej w 21 tc , a w drugiej ciąży - w 16 tc :)

Gość gość
Pierwsza ciaza 17 tydzien. Druga 14 , trzeciej nie planuje ;)

Gość gość
W pierwszej chyba w 17 -18 tc, w drugiej 14 tc. W 16 tc poczuł wyraźnie nawet tatuś. Ale mam bardzo słabe powłoki brzuszne, a dzieciak był mega r***liwy. Było go ciężko zbadać przez usg bo kopał w głowicę ;) I taki r***liwy został do dzis.

Gość gość
Ja też się zastanawiam, bo jestem w 14 tc i dwa razy poczułam wyraźny ruch dziecka. Było to raz, jak siedziałam na kanapie i wykonałam taki skłon z przekrętem podnosząc coś z podłogi :) i drugi raz, jak młodszy syn się do mnie przytulał i jakoś tak przycisnął mi się do brzucha. Wydaje mi się to nieprawdopodobne, żeby tak szybko czuć ruchy, ale może to możliwe? To moja czwarta ciąża. W pierwszej poczułam ruchy w 20 tc, w drugiej i trzeciej (zakończonej poronieniem) - w 16 tc. A teraz tak szybko? Dodam, że te ostatnie ruchy były dwa dni temu, a od tego czasu nic.

Gość gość
Bo tych pierwszych ruchow na poczatku nie czuc codziennie. Raz cos poczujesz a potem czekasz dwa ttzy dni i znowu. I stopniowo coraz czesciej. Ja tak mialam przynajmniej.