Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego krzywdzicie dzieci

Polecane posty

Gość gość

ciągle: -nie biegaj bo się spocisz -zostaw bo się pobrudzisz -wolniej, bo upadniesz i wiele wiele innych, przecież robicie z nich kaleki!!!

Gość gość
Ja jeszcze wołam: - nie siedz na kafeterii bo ogłupiejesz!!!

Gość gość
Widac nikt tu dzieci nie krzywdzi autorko, co sie pieklisz?:O Po co te ????????? ?:O

Gość gość
nadopiekuńcze matki tak mają, wredne teściowe kiedyś z nich będą, żadna synowa nie będzie tak chuchać i dmuchać na ich "maleństwa"

Gość gość
ogarnijcie się baby, bo robicie z dzieci kaleki

Gość gość
Wkurzona pewnie że jej marna prowokacja nie budzi zainteresowania :D

Gość gość
prowokacja to temat w którym chodzi o kłótnie, a ja zadałam pytanie... podpisano: Autorka

Gość gość
i jeszcze sama sobie odpisuje i pewnie się jeszcze ze sobą pokłóci :D :D :D

Gość gość
autorko, z nadopiekuńczymi mamami nie wygrasz, nie mając argumentów znizają się do pyskówek.

Gość gość
Teraz to jaja sa na kafe bo kazdy kto pisze to gosc i nie wiadomo kto z kim pisze i komu odpisuje i do kogo pije :D

Gość exdebill_po_wakacjach
moja tak biegała, że upadła i się połamała ...dwa razy - to co mam jej nie upominać?

Gość gość
Exdebill - ale czy sie spocila??? :D

on nie bardzo - ja tak;)

czyli mam ją upominać - nie biegaj, bo się spocę?;)

Gość gość
Ja swojego ostrzegam tylko: - nie dotykaj kuchenki bo się oparzysz - nie odkręcaj wody (jak wyżej) - nie stawaj na misce/samochodziku/koniku bo się przewróci - nie śmiej się jak pijesz bo dostaniesz czkawki - nie biegaj w ręczniku na głowie bo się potłuczesz i tak w kółko. Przeważnie po to żeby powiedzieć potem "przecież mówiłam że się potłuczesz, trzeba słuchać mamy". Dziecko w ten sposób się uczy że jednak czasem mam rację. Akurat brudu czy potu nie zaliczam do większych nieszczęść ale pilnuję, trudno żeby sam przewidywał że to co robi może dać inny efekt niż zakładał.

Gość gość
dodam jeszcze - jedz jedz, musisz zjeść daj mi spokoj z pytaniami

Gość gość
Haha moj maz jest przerazony pochwala to bardzo ale az mu sie skorka na reku jezy jak widzi jak ja wychowuje nasza coreczke jak wraca z pracy i widzi jak nasza 16 miesieczna coreczka sama wsiada i zjezdza ze zjezdzalni hihi radzi sobie wspaniale on sie cieszy ze taka zaradna ale tez sie boi ona jest tak wychowana ze jak sie wywroci to nikt jej nie pomaga wstac i nikt nad nia nie plaze ojoj co sie stalo itd mowimy wstawaj szybciuko lap zajaa i ona z usmiechem poturbowana ale z usmiechem wstaje i biegnie dalej :) ona jest taka kochana myszka :) cale nasze szczescie zaradne malutkie

Gość gość
Moj syn taki jest jak ta mala. Jak sie przewracal zanim zdazyl zaplakac od razu odwracalismy jego uwage. Jak byl starszy to juz w ogole nic sie nie mowilo, ewentualnie:wstawaj. Teraz ma 4 latka i naprawde musialby sie porzadnie rabnac aby zaczal wyc.