Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy najlepiej przebić uszy dziecku

Polecane posty

Gość gość

w jakim wieku najlepiej przebić uszy dziecku??

Gość gość
w takim kiedy samo będzie chciało

Gość gość
Też chciałam zasugerować ten innowacyjny sposób - może wtedy kiedy o to poprosi?

Gość gość
córka ma 6 lat i tydzień temu przebiła uszy, sama chciała , nalegała już od ponad pół roku , wiec sie zgodziłam

Gość nowaaTuuu
u mnie dziewczynkom przebija sie uszy zazwyczaj na roczek. im pozniej jest tym dzieci bardziej boja sie albo zazdroszcza rowiesniczkom, ze mialy wczesniej niz one. moim zdaniem takie delikatne wkrety w uszkach dziewczynek nie wygladaja wcale zle, a wrecz bardzo ladnie. ogolnie znam tylko jedna dziewczynke w wieku 3 lat, ktora nie ma kolczykow, bo tak to reszta ma. nawet mlodsze od niej maja i uroczo to wyglada:)

Gość nowaaTuuu
tutaj pewnie dostaniesz opinie, ze dziecko samo musi zdecydowac. ale jak ma o tym decydowac np. 6letnie dziecko? do takiej decyzji najlepiej do 18tki czekac!;P

Gość Autorka009
Ja przebiłam przed roczkiem :) Zaraz zjadą się nawiedzone matki,że to szpecenie dziecka ;D Ale ja uważam ,że jest to urocze . Przekłuwałam zimą i nic a nic się nie babrało . Wręcz goiło się bardzo szybko

Gość gość
Malutkie dziecko z kolczykami w uszach wyglada idiotycznie!!!

Gość gość
No właśnie 6-letnie dziecko chyba może samo sobie o tym zdecydować, tak? A jeśli nie chce, to widocznie nie ma takiej potrzeby, to po co je uszczęśliwiać na siłę? Żeby mamusi ego podbudować, że ma takiego słodziaczka?

Gość gość
Dla mnie to durne tlumaczenie, ze wiekszosc malych dziewczynek ma. Moja corka ma 5 lat, kolczykow nie ma i jakos nie zazdrosci innym dziewczynkom, ba, nawet nie chce miec kolczykow. Czasem tylko zaklada sobie klipsy albo nakleja male naklejki z perelkami i udaje, ze ma kolczyki-ktore zdejmuje, kiedy chce.aq

Gość gość
ja moim corka przekowalam uszy gdy mialy 8 miesiecy

Gość dumna mama przedszkolaka
Ja przebilam corce jak miala 2latka

Gość gość
Interesujący zbieg okoliczności, że pani, która przebija uszy 8-miesięcznemu dziecku pisze "ja moim córką przekówałam".

Gość Autorka009
Ty sama jesteś IDIOTYCZNA ;D

Gość gość
właśnie czekałam to pól roku , żeby sie upewnić czy chce na serio czy tylko tak sobie gada , nie zrezygnowala , sama usiadla na fotelu i nie trzeba było jej trzymac ani nic takiego

Gość gość
do goscia 10:54:46 tak mam dwie corki i przekowalam uszy w wieku 8 miesiecy (i tak nie mam polskich liter bo mieszkam w niemczech i nie musisz mnie poprawiac nieraz czeba sie zastanowic a potem pisac idiotko)

Gość gość
Nie mówię kompletnie o polskich znakach :D. Naprawdę nie łapiesz, co? :D

Gość gość
Pisze się PRZEKŁUWAM a nie PRZEKÓWAM no i nie CZEBA tylko TRZEBA. Pewnie jest 2 lata za granicą i już zapomniała jak mówi się po polsku i pisze .... Debilizm

Gość gość
najlepiej w wieku płodowym...

Gość gość
taaa, kolczyki kiedy skonczy pol roku, pomalowane paznokcie kiedy skonczy 2, usteczka blyszczykiem, loczki na papiloty itp. niespelnione ambicje głupich mamusiek, ot co!

Gość Autorka009
Nie porównuj przekłuwanie uszu z makijażem i robieniem fryzur tempa strzało ... Nie każda mama która przekłuwa uszy dziecku musi być plastikową mama , która chce ze swojego dziecka zrobić dokładnie to samo....

Gość wszystko zależy od kultury
Nasze córki miały przebite uszy jeszcze w szpitalu. Mój mąż choć jego rodzina nie mieszka w swoim kraju od dobrych 4 pokoleń to jest bardzo tradycyjny i w ich kulturze dzieciom przekUwało się uszy po urodzeniu, dlatego my córkOM też tak przebiliśmy. Przy starszej miałam obiekcje,ale tu gdzie mieszkamy nikogo to jakoś nie dziwiło. W ogóle nie ma takiego ograniczenia do jednej słusznej prawdy jak w Polsce. I choć tęsknię za krajem i rodziną to nie wyobrażam sobie mieszkać wśród osób o takim ograniczeniu umysłowym.

Gość gość
ja mojej córce przebiłam jak skończyła 2 miesiące jestem kosmetyczka i wiem kiedy najlepiej przebić:)

Gość gość
Jezeli jest sie krowa,to pytanie na miejscu :D

Gość gość
też jestem w stanie, że wtedy, kiedy sama będzie chciała - pomysł z odczekaniem pół roku bardzo rozsądny ;)