Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak oduczyc moje dziecko tej durnej zabawy

Polecane posty

Gość gość

już mnie to denerwuje. Córka ma 11 miesięcy. Od jakis dwóch tygodni znalazla sobie "uroczą" zabawę - plucie. Pluje w czasie jedzenia, co mnie najbardziej denerwuje, w czasie zabawy. Np. siedzi sobie na dywanie i pluje na niego, albo sobie na noge i się tym bawi :O w czasie karmienia patrząc mi w oczy wypluwa wszystko. Próbowalam ignorowac, karac, nic nie pomaga :( co mam zrobic? czekac aż jej się znudzi?

Gość gość
Ale dzieciak głupi hahahahahah:)))))

Gość gość
kretynski bachor. Zatluklabym jakby w moim domu plul. Na odstrzal smierdziel. Obrzydliwosc!

Gość gość
te ostatnie wypowiedzi to jakies dno pluje i nic nie poradzisz,dziecko jest za male,z czasem mu minie

Gość gość
Ci ktorzy nazywaja dziecko kretynskim bachorem itp. chyba przypadkiem znalezli sie na tym forum,bo nie wierze,ze jestescie matkami.Mam nadzieje,ze nimi nie jestescie.

Gość Nina0009988
oj nie przejmujcie się, gimnazjalisci jeszcze przeciez wakacje mają :D co do zabawy, mój syn tez miał taka fazę, cholery dostawałam, ale po jakims czasie mu przeszlo na szczęście :)

Gość gość
U mnie tez była ta durna faza mniej więcej w tym wieku. Bardzo szybko przeszło. Chyba jedyne co możesz zrobić to nie reagować w ogóle.

Gość gość
wspolczuje, w****ilabym sie gdyby moje dziecko plulo. grr

Gość _sky_is_the_limit_
nie zmieniaj mimiki twarzy, dziecko zauważyło, że jak ono pluje to mama robi dziwne miny, jak widzisz ze tak malutkie dziecko robi jakieś dziwne zachowania, których nie chcesz wzmocnić, to nie powinnaś po sobie dawać znać, bo dziecko cieszy się tym, że "jak wciśnie przycisk to coś zaczyna się dziać" :)

Gość _sky_is_the_limit_
Cierpliwości życzę, bo podczas jedzenia to rzeczywiście może być to czasem wnerwiające :) ale ja nie znam dziecka, które nie pluło jedzeniem, bo tak na prawdę jest to w ich świecie malutki obszar w którym czują, że to one o czymś decydują (co się znajduje w ich buzi). Niektóre dzieci w ten sposób pokazują, że nie są głodne :) dobrze wtedy przestac karmić dzieciaka i poczekać, aż będzie bardzo głodny tak, że nie przyjdzie mu do głowy plucie

Gość gość
Jak mnie rozwala stwierdzenie, ze przeciez "dzidzi za male" ! Takie dziecko juz rozumie ! Jakos dziwnym trafem moja 8-miesieczna corka doskonale wie, ze babcia ciagle by nosila ja na rekach i tylko na to czeka ! Gdy chce ja zabrac od tesciowej i posadzic na kocu, to zaraz jest ryk i wyciaganie rak do babci. No chyba, ze mi sie jakis dzieciecy fenomen trafil :P Proponuje nie zwracac uwagi. Jak to nie zda egzaminu, to mowic, ze nie wolno-do skutku. Gdy pluje przy jedzeniu-prestac karmic. Gdy zglodnieje, to byc moze glupie pomysly dziecko sobie wybije z glowy.

Gość gość
bardzo dziękuje za odpowiedzi :) rzeczywiscie chyba ignorowanie to najlepsza metoda, bo gdy tylko córka zauwazy moją reakcję to zlosliwie pluje dalej. Ona pluje nawet jak jest głodna. No nic, pozostalo mi czekac aż jej minie i znajdzie inną, oby nie gorszą, zabawę :)

Gość _sky_is_the_limit_
Dzieciaki w swoich fiksacjach bywają bardzo zabawne, moja siostra była opluwana przez swojego syna TYLKO wtedy jak miała na sobie czarną koszulkę...bo biała kaszka na czarnym fajne mu wyglądała ;) potem przyszedł czas ciągnięcia się za penisa, łapał w dwa palce i ciąąągnął z całej siły, aż mu łzy do oczy napływały z bólu i co...myślicie, ze nie powtarzał tego? Dzieci rozumieją w tym wieku całkiem sporo, ale czasem jest długa droga z ich strony do zrozumienia i powiązania przyczyny ze skutkiem :) Dlatego milion razy trzeba powtarzać cierpliwie "nie" a jak pojmie w końcu, to po tygodniu zaczynać od nowa, bo już zdążyło mu się zapomnieć ;)

Gość gość
Moja corka ma 7 miesiecy i ostatnio odkryla plucie przy jedzeniu. Strasznie ja to bawi. Ja mowie stanowczo 'nie' i przestaje na chwile karmic. Zwykle dziala. Twoja pewnie je juz sama, wiec raczej Ci sie moja rada nie przyda...

Gość gość
zdrowy wp*****l sie bachorowi nalezy. Gdybys z takim szurnietym szczylem przyszla do mojego domu to wp******ilabym i tobie i szczeniakowi, jakby mi naplul na pdloge. Co za niedorozwoj jakis. Az obrzdzenie ogarnia :O Jebnieta mala dziw/ka.

Gość literkam
widzisz i nie grzmisz jak czytam takie wpisy jak te wyżej masakraa. Moja córcia ma niecałe 5 miesiey i też się nauzyła, na pozątku to było zabawne bo zaczeła wtedy jak pokazałam jej balona z gumy i zaczeła też tak pluć sobie brykać, ale ze śliny, powiem że to było bardzo śmieszne jak troszkę tam sobie pobrykała, ale jak odkryła że można przy jedzeniu to koszmar, wczesniej jak tej umiejętności nie znała wszystko ładnie zjadała, a teraz bawi się tym jedzeniem i sobie pluje ostatnio to nawet w nosie miała zupkę bo przytrzymałam jej łzeczkę w buzi a ona i tak swoje. Więc czeka mnie nic innego jak przeczekanie, mówienie Nie i nie smianie sie chociaz to trudne:P

Gość gość
Moja corka tez miala taka faze. Zloscilam sie mowilam ile sie da. W koncu jej samo przeszlo. Nie przejmuj sie tymi durnymi wpisami. Dziecko nie ma jeszcze nawet roku. Ona nie robi ci na zlosc.