Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa001

okres w nocy a tabletka anty

Polecane posty

Gość ciekawa001

tak mnie nurtuje pytanie czy jeśli dostanę okres w nocy a często tak mam że mnie to budzi to czy pierwszą tabletkę powinnam wziąc od razu w nocy i w dzień już drugą tabletkę ?

Gość ciekawa001
albo jak dostanę okres przed 24 to wziąć tabletkę a następną kiedy ? następnego dnia np rano ?

Gość gość
powinna być tego samego dnia co krwawienie, wec myśle że w ciagu około 24h od dostania okresu :)

Gość gość
trzeba czuwac jak chce sie korzystac z bezpiecznego sexu.Czy z kochaniem tez czekasz do rana.

Gość ciekawa001
a czasem jak trzeba to czekam

Pierwszą tabletkę musisz wziąć w pierwszy dzień miesiaczki, czyli masz na to 24 h.

Gość gość
To będzie Twoje pierwsze opakowanie antyków? Bo normalnie okres po tabletkach jest w trakcie przerwy w ich zażywaniu. Jak się okres dostanie w nocy to można zaczekać z połknięciem tabletki do rana, żaden problem. Generalnie odstęp pomiędzy wzięciem jednej tabletki a drugiej powinien wynosić 24 h do najpóźniej 36 h. Powyżej 36 h skuteczność antykoncepcji jest obniżona.

Gość ciekawa001
tak pierwsze opakowanie tabl. ale chyba skuteczność nie jest obniżona do 12 godzin opóźnienia a nie 36