Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Metrówa

trądzik

Polecane posty

Gość Metrówa

Hej:) walczę z ostrym trądzikiem od pół roku... Stosowałam już wielu rzeczy: brałam erytromycynę, przez miesiąc tetralysal, epiduo, differin, acne-derm, duac, próbowałam też domowych sposobów: tabletki i maseczki drożdżowe. Oczyszczam twarz piankĄ i nawilżam specjalnymi kremami. Byłam u dwóch dermatologów i efekty są małe. Od wczoraj biorę od nowa tetralysal i nie wiem czy warto, co o tym myślicie??;/

Gość gość
a jak Twoja twarz po epiduo? pomogło na zaskórniki?

Gość gość
Leczysz sie bardzo krótko. Leczenie tradziku czesto trwa latami, a ty chciałabyś aby minął po pół roku? Po drugie - jak na tak krótki okres leczenia zbyt czesto zmieniasz leki. Tutaj trzeba cierpliwosci, zadna masc nie zdziala cudów po miesiacu. Po trzecie - jesli chodzi o tetralysal, to prawidłowa kuracja tym antybiotykiem powinna trwać co najmniej 3 miesiace, zazwyczaj przyjmuje sie go ok. 6 miesiecy, a ty w ciagu pól roku masz juz kolejna antybiotykową kurację? W taki sposób te leki nie maja szansy pomoc.

Gość gość
Może to trądzik różany? Wtedy polecam rozex..

Gość Too many girls
Jak mialem 17-20 lat to mialem duze problemy z tradzikiem i szczerze mowiac najwazniejsze jest to aby tego nie dotykac. Kiedys postanowilem ze zapuszcze wlosy i bedzie ok. Po zapuszczesniu i nie dotykaniu przez jakis czas wszystko samo zeszlo. Mam wrazenie, ze takie ciagle wyciskanie i dotykanie tylko pogarsza. Po drugie z tego trzeba wyrosnac, ja nie pilem napojow gazowanych, nie jadlem slodyczy i nic nie pomoglo. Teraz mam 22 lata i na wszystko moge sobie pozwolic.

Gość gość
"Po drugie z tego trzeba wyrosnac" =========== Bzdura, trądzik to choroba, którą trzeba leczyć, żeby nie nabawić się gorszych powikłań oraz trwałych pamiątek w postaci trudnych do usuniecia blizn i przebarwień. Obecnie w bardzo wielu przypadkach tradzik wcale nie mija wraz z wiekiem nastoletnim, stad nawet w terminologii medycznej nie mowi się juz o tradziku młodzienczym, tylko o tradziku pospolitym.

Gość gość
Niestety ja owy posiadam mam 23 lata. Od 16 mam z tym problme obecnie biore teralysal 1,5 miesiaca.troche lepiej. CIezkie to nasze zycie...

Gość gość
To moze idz dla odmiany do kosmetologa.