Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedoswiadczona2233

Czy to ciaza czy urojenie

Polecane posty

Gość Niedoswiadczona2233

Witam wszystkie forumowiczki. Zalozylam ten topic, poniewaz mam wiele probkemow a nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi. No wiec jak w temacie. W 16, 17 dc zaczal sie moj problem. Otoz caly dzien praktycznie bolal mnie raz jeden raz drugi jajnik. To byl tak okropny bol. Podczas owulacji czuje zawsze taki tepy bol w dole brzucha. A to bylo calkiem co innego. Gdzies ok godziny 16 zauwazylam nitki krwi w moim takim bialawym sluzie. I od tego sie zaczelo. Na drugi dzien nie moglam stanika zalozyc, lewa piers po prostu bolala mnie tak jakbym miala zakwasy, lewa o wiele mniej. I okropny bol zoladka. Dla mnie to byla nowosc bo nigdy mnie nie bolal. Nie moglam jesc bo tak mnie bolal. Po poludniu zaczela mnie okropnie bolec glowa. Nigdy mnie az tak nie bolala. I sluz, taki gesty bialy. Ten stan utrzymywal sie jakies 4 dni. W tym czasie naczytalam sie w internecie i czego bym nie wpisala w w/w objawach wyskakiwalo mi Ciaza!! Na dziecko jestem gotowa, tylko ze dzisiaj mam 23 dc. Wszystkie te dolegliwosci zniknely orocz bolacych piersi. Tempka w pochwie powyzej 37. Zaczelam ja mierzyc jak sie doczytalam ze trzeba:) i dzis przy wysilku fizycznym zabolalo mnie podbrzusze. Troche mocno. Wczesniej pracowalam w sklepie i przed miesiaczka moglam dzwigac i nic. Oprocz tego wokol sutkow nam taka troche jakby ciemniejsza obwodke, piersi sa co peawda miekkie w dotyku ale sa widoczne rizowe rozstepy oraz zyly nawet na sutkach. Moje cykle tak w granicach 27-30 dni. A wspolzylam z partnerem o konca do poniedzialku 14 dc. Ktoras z was pomoglaby??czy to moze byc ciaza?

Gość Niedoswiadczona2233
Temat wczesniej brzmial problem w 16-17 dc ale ciagle mi wyskakiwalo ze niedozwolone znaki:)

Gość Niedoswiadczona2233
Dodam jeszcze, ze wczesniej czulam lekki bol ale nie jestem pewna czy to owu

Gość gość
moim zdaniem to sa urojenia. dlatego ze objawy jakie wystapily u ciebie to raczej nie na ciaze, ciemniejsze sutki i pojawiajace sie zylki to objaw troche dalszej ciazy a nie pierwszych tyg wiec moim zdaniem troche przesadzasz, no ale moze sie myle. z drugiej strony ja pamietam ze przed okresem strasznie jak nigdy ale to naprawde bardzo bolaly mnie piersi i jednak okres sie nie pojawil tylko na tescie dwie kreseczki :). lecz czekaj na miesiaczke jak sie nie pojawi to rob test i bedziesz wiedziala. ;) pozdrawiam

Gość gość
kurde wcielo mi posta

Gość Niedoswiadczona2233
No wlasnie ja tez sie troche dziwie co do tych piersi, kecz te zylko i wgl sa jasniutkie. A wczesniej tego nie mialam. I jak pisalam wyzej te moje "objawy" trwaly tak z 4 dni, a teraz tylko ten bol piersi...:( przeraza mnie.

Gość gość
a jednak jest :D

Gość gość
raczej nie nastawiala bym sie na twoim miejscu na ciaze no ale poczekaj. rozstepy tez sa nie mozliwe zeby juz ci sie zrobily od ciazy. a pobolewanie w jajnikach no to chyba normalne w tych dniach cyklu co ty mialas. ale jak napisalam wczesniej poczekaj na miesiaczke. tylko za bardzo sobie nie wmawiaj tej ciazy i nie stresuj sie bo w koncu nie dostaniesz tego okresu ;)

Gość Niedoswiadczona2233
A no jest, a nawet przed okresem go nie mialam:) i przepraszam za bledy ale pisze na telefonie:) z moim kochanym nigdy sie nie zabezpieczalismy, nigdy tez nie rozmawialismu o dzieciach wiec nawet jesli to nie ciaza to napewno nie urojenia wywolane strachem bo BEZ ZABEZPIECZENIA:) pytam tylko poniewaz dla mnie to zupelna nowosc:)

Gość Niedoswiadczona2233
Rozstepy mialam male juz wczesniej, wiec tam kij z nimi ale sa bardziej rozowe niz zawsze. Jest to dla mnie zmiana wiec napisalam.:)

Gość gość
Daj na luz bo nie ma sie co wkręcać. Naprawdę. CZekaj do terminu okresu jeśli nie nadejdzie to zrobisz test. To że coś jest inaczej niż zwykle nie daje pewności że to ciąża. Sama tak miałam. Ciąża była gdy wszystko w cyklu było jak na okres. CZekaj cierpliwie.

Gość Niedoswiadczona2233
Hehe... No ja z natury jestem cierpliwa wiec akurat z tym nie mam problemu:) lecz moze ktos chcialby sie jeszcze wypowiedziec:) wiele kobiet zapewne ma podobne probkemy wiec im wiecej wpisow tym lepiej. To przyda sie nie tylko mnie ale i innym kobieta.

Gość Niedoswiadczona2233
Jest ktos na tym forum??

Gość gość
A na jakie jeszcze odp. czekasz?

Gość gość1122
Hej Dziewczyny usmiech.gif A więc od początku ... 03.08.2013 miałam okres (ale był bardziej skąpy , bezbolesny , trwający jakieś 5 dni ). Kochałam się z mężem 12 i 14 dc . Czyli 14 i 16.08 . Od wczoraj mam strasznie nabrzmiałe i tkliwe piersi , w dodatku lewa pierś strasznie kłuje co jakiś czas . Ponadto ściemniały mi brodawki . Wczoraj i dziś moje jajniki chcą dosłownie eksplodować . Męczy mnie dość mocny ból podbrzusza . Co jakiś czas mam zawroty i bół głowy . Dodam , iż mam bardzo nieregularne cykle . Wcześniejsza miesiączka była 14.07 , więc mój ostatni cykl trał jakieś 21 dni . Czy możliwe jest , że właśnie fasolka się zagnieżdża ? Już sama nie wiem co się ze mną dzieje , ale mam uczucie jakby jednak coś miało z tego być - tak podpowiada mi intuicja . Co o tym myślicie ?? Czy to może być implantacja ?

Gość Niedoswiadczona2233
no to mamy podobnie, tylko u mnie sie dni różnią.... widzisz, ja mam ten problem że mogła mi się owu przesunąc, nie mówię że nie bo moje cykle wachają się tak w granicach 27-30 dni a raz miałam tylko 25 dni.... i mam podobne objawy jak ty.... i równiez czekam na inne opinie bo opinia jednej osoby jest podobna ale każdy organizm jest inny i nie ma się tez za bardzo sugerowac tylko jedną wypowiedzią... moja siostra na przykład miala bóle zołądka w 1,5 tyg przed miesiączką... właśnie z nią rozmawiałam... czyli jest możliwy taki objaw wczesniej.... i ja tez mam dziwne uczucie że coś jest:):)

Gość gość1122
W dodatku bardzo gęsty śluz i bóle kręgosłupa ... Już nie wiem sama czy sobie wmawiam czy rzeczywiście coś jest na rzeczy :) Bardzo bym chciała ... Niestety na test muszę jeszcze sporo poczekać . Naczytałam się różnych wypowiedzi i teraz mam papkę w mózgu . Ból jajników - raz jednego , raz drugiego staje się uciążliwy ...

Gość Niedoswiadczona2233
Gość1122 ja mam to samo. Od wczoraj wieczora znowu doskwiera mi boljajnikow... Ale bardziej lewego... I rowniez mam bol na dole plecow. Jeszcze conajmniej do wtorku musze czekac... Ale bylabym w szoku gdyby to bylo to. Dzisiaj mierzylam temperaturke z rana w pochwie-37°C. Czyli ciagle utrzymuje sie w granicach 37. No ale czas pokaze. A jak to jest u ciebie z temp?

Gość karolciaaa23
Mam podobny problem. Mam cykle 27-30 dni. 9dc uprawialam z chlopakiem stosunek przerywany. Tydzien pozniej zaczely mnie bolec piersi(16dc), zawsze mnie bola przed okresem, ale wydaje mi sie, ze tym razem za szybko.. Od jakis 4 dni mam widocznych kilka żyłek na piersiach. Boję się, że może to byc ciąża, a na zrobienie testu musze poczekac do poniedzialku :( Niedoświadczona czy u Ciebie tez byl stosunek przerywany czy do konca?

Gość lalestio
Niedoświadczona... a który teraz jest Twoj dzień cyklu???

Gość gość
Teraz jest 24 dc...

Gość Niedoswiadczona2233
24 dc. Jestem na tel i zapomnialam wpisac nick;)

Gość lalestio
Czyli te wszystkie objawy,które przedstawiłaś to mogło świadczyć o owulacji. Musisz poczekać do terminu @Chyba,że wcześniej wystąpi plamienie implantacyjne i to da Ci większą pewność,choć niezawsze tak musi być.

Gość Niedoswiadczona2233
Karolciaaa- u mnie byl stosunek do konca, od roku sie nie zabbezpieczamy.:) ciesze sie ze nie jestem sama z takimi problemami:)

Gość Niedoswiadczona2233
Tylko ze najbardziej mnie martwia piersi. Od tego malego krwawienia praktycznie mam obrzmiale i taki bol czuje np jak chodze, lekko sie dotkne... Czy gdyby to byla jedna z objawow owulacju czy by sie to ciagnelo przez... 7 dni???

Gość lalestio
Niedoświadczona_ piersi bolą z chwilą owulacji,gdyż podnosi się poziom progesteronu w organizmie i on powoduje tę dolegliwość. Jego poziom ulega obniżeniu tuż przed @ i wtedy spada również temperatura,o ile nie doszło do zapłodnienia. A mierzysz temperaturę? Jeśli tak to podaj je,na ich podstawie można określić przybliżony czas owulacji.

Gość Niedoswiadczona2233
Tylko ze ja nie mierzylam temp od pocztku. Dopiero mierze 5 dni. - 37,03 37,1 37,15 37,3 37. Tempka byla zawsze mierzona w pochwie zaraz po przebudzeniu.

Gość Niedoswiadczona2233
16 dc baardzo bolaly mnie jajniki, az mnie skurcze bioder lapaly, wtedy mialam tempke 36,8. A na drugi dzien ten sluz z domieszka krwi

Gość Niedoswiadczona2233
Na forum medycznym pewien lekarz sie wypowiadal ze temperatura podczas implantacji spada a nie rosnie.... Kurcze, juz sama nie wiem. Bo przeciez jest mozliwe ze owu mi sie przesunela... Nie mam az tak bardzo regularnych cykli...

Gość lalestio
Niekoniecznie musi spadać podczas owulacji. Może być tak,że temperatura jest na tym samym poziomie od początku cyklu i dopiero kiedy występuje owulacja wzrasta,może to b dzień owulacji jaki również dzień po niej. Także najlepiej byłoby,gdybyś mierzyła temp. cały cykl,to będziesz w stanie odróżnić 2 fazy cyklu i wyznaczyć moment owulacji.