Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ida_madia

kto miał robiony rezonans

Polecane posty

Gość ida_madia

witam, przeglądałam kilka forów i znalazłam na którymś opinie że najlpsze sa rezonansy 3 T bo mogą pokazac wiecej niż te 1.5T. czy ktos kto miał robione juz te badanie by mogł się wypowiedziec jak to jest z skutecznościa badania na 1.5T?

Gość ida_madia
dodam jeszcze ze trudno mi w ogole znaleźć w jakieś placówce 3T, wiec o wiele łatwiej mi wykonac takie badanie na 1.5 ale nie chce tez ładować kasy w błoto

Gość gość
Tez szukam pracowni z rezonansem 3tesle. Ale wazni sa tez ci (lekarze) co robia opis,a nie tylko urzedzenie. Jak ktos moze poradzic gdzie w Warszawie najlepiej zrobic MR kregoslupa to prosze o info. Nigdy wczesniej nie mialam rezonansu.

Gość ida_madia
ja zamierzam zrobić badanie w przychodni starmedica w słubicach, czy ktoś miał rezonans tam albo w jakiejs innej ich placówce bo wiem że to spólka działająca w różnych miastach polski

Gość tereska_kreska
witaj, ja miałam robiony kilka razy w życiu rezonans i dwa razy zdarzyło mi się już być kilentem/pacjentem starmedica ale w Gorzowie Wielkopolskim. Jeżeli o tamten oddział chodzi to nie mam czego sie czepić wszystko tak jak powinno byc a porównanie juz mam... nie wiem jak w słuicach ale jeśli wszedzie trzymają ten sam styl to nie masz sie czego obawiac bo podchodza do pacjenta profesjonalnie a placówka nowoczesna i przyjemna

Gość karinakaka
hej, ja maiałam w słubicach ale jako pacjent ze szpitala miesiac temu robiony rezonans. Mogę Ci powiedzieć ze przychodnia z prawdziwego zdarzenia, bardzo miła i kompetentna obsługa. Czysto i wszytko jest nowe wiec w porównania do czesci szpitala jest kontrast.

Gość Counting_Stars
moge Ci powiedziec jako osoba która poszła tam prywatnie,(słubicki oddział starmedica), ze całkiem ok. ceny jak wszedzie a długo się nie czeka ani na badanie ani na wyniki. Jakbys chciała o cos zapytac odpowiem chetnie

Gość karinakaka
Counting_Stars mam do CIebie pytanie, czy długo czekałeś od rejestracjia na badanie? Wyszłam już ze szpitala ale bede musiałą zrobić kontrole wiec już się zacyznam rozglądać gdzie najlepiej i ile czasu wcześniej trzeba to załatwiać

Gość ida_madia
Counting_Stars, długo się nie czeka to ile znaczy? a co do góownego pytania w moim watku, to ktos cos wie o tych teslach bo ja strasznie sie boje ze jak pójde na jakiś słaby sprzet to powiedzą że nic mi nie jest a bede nadal chora

Gość erynie
zapytaj lekarza najlepiej ale z tego co ja wiem to natezenie 1,5 T jest wystarczajace by wykryc wszytko co trzeba wykryc wiec mozesz na luzie isc do tej przychodni

Gość Ida_madia
wiec... mój lekarz powiedział że 1.5T to całkowicie poprawna maszyna i ze nie potrzebnie sie stresowałam takimi głupotami troche inaczej to ujął ale sens ten sam. Badanie wykonałam, samym przebiegiem nie ma co sie stresować są na prawdę o wiele wiele WIELE gorsze, rezonansu jedynie można się bać myslać o wynikach

Gość telimenaQ
a jakos uzasadnił że to nie ma znaczenia czy 1.5 czy 3 T?

Gość Ida_Madia
uzasadnił tym ze juz przy natężeniu 1.5 tesla jest na zdjęciach widoczne wszystko co potrzeba. Nie umiem tego dokłądnie przytoczyć, jak sobie lepiej przypomnę jak to ujął to dopisze

Gość magdagaskar
a w ogole skad taka panika z tymi T, przecież by nie robili badań z których nic nie widac, dla takich przychodni prywatnych jak ta starmedica o której tu rozważacie to ważne czy pracują na dorym sprzęcie i bede mieli klientów