Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czego wam mam w Polsce zazdrościć BIEDY skoro za granicą mam ok

Polecane posty

Gość gość

Jak czytam te puste wpisy,że jesteśmy szczurami na emigracji to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Bo chyba na prawdę tępi jesteście. Życie za granicą to nie bajka,ale nadal stanowczo lżejsze niż w Polsce. Czego ktoś zza granicy ma wam zazdrościć w Polsce? Biedy? Zaraz napiszecie,że biedy nie klepiecie. Ale nie ma co się oszukiwać,większa część Polaków ją klepię. Tutaj na kafeterii oczywiście wszystkie milionerki,bo jakby inaczej. Wystarczy małe porównanie cen wynajmu mieszkań,żywności,ubioru. Gazetek,informacji w internecie jest setki. Tylko,żeby wchodzić w gazetki to trzeba coś tam z podstaw znać,albo nawet przetłumaczyć stronę. I nie ma co się oszukiwać tutaj pracując fizycznie,jesteś w stanie normalnie żyć a w Polsce? Niestety ale nie. Gdyby w Polsce były warunki,to nikt by nie wyjeżdżał za pracą,godnym życiem. Ale ich nie ma. Rozumiem,jak ktoś ma pieniądze,dobrą pracę to nic dziwnego,że mu w Polsce dobrze. Ale ile jest takich? Jak na Polskę to mało. Bo na pewno nie uwierzę,że każda anonimowa osoba z kafeterii jest milionerką,takie bajki to dziecku na dobranoc opowiadajcie. Ja sprzątam za granicą,nie mam czego się wstydzić. Ale robię to za pieniądze,z których mogę normalnie żyć i nie muszę zakładać tematu,że zostało mi 50 zł do końca miesiąca. Więc przestańcie pieprzyć głupoty ,a w szczególności niech nie robią to Ci którzy posiadają pieniądze i dobrze żyją w Polsce,bo gdyby zaznali kryzysowej sytuacji w Polsce i wyjechaliby za granicę to by odróżnili życie tu a tu. A teraz mnie wyzwijcie bo to potraficie najlepiej. Ja nie będę się zniżać do waszego poziomu. Pozdrawiam!

Gość gość
s********j z tymi swoimi wywodami, tylko nieudacznicy emigrują

Gość pure poison x2
ja nie klepie biedy, ale nie mam nic do osob, ktore wyjeżdzaja zagranicę,by sobie zycie polepszyc:) jakby mi tu bylo źle też bym wyjechala i pracowala gdziekolwiek, bo nie ma co sie oszukiwac, pracuje sie dla kasy nie przyjemnosci, tyle w temacie z mojej strony

Gość gość
sprzątanie kibli o k***a ale z ciebie celebrytka

Gość gość
ty głupia kurwo wolisz sprzatać gówna innowiercom

Gość gość
za to sprzatanie kibli to ona może dostać tygodniowo połowę twojej pensji.

Gość Pudlo wiagry Sp zoo
za granica mozesz miec jak chcesz i nikt ci slowa nie powie tylko nie rozumiem dlaczego polacy zachowuja sie jak zydzi i sa z tego dumni - maja swoje panstwo ale zamiast dbac o to zeby zylo sie w nim ludziom dobrze dbaja o to zeby z niego uciec i - w przeciwienstwie do zydow zdalaczynnie srac do wlasnego gniazda Nie ma wiekszego wroga dla polaka na emigracji niz drugi polak

Gość gość
ale Polacy naprawde sa szczurami, sama mieszkam za granica I widze co sie dzieje, zgodza sie pracowac w takich gownianych warunkach, w gownianych warunkach zyc latami, za minimalna albo nawet ponizej, ze tubylcy poprostu oczy robia, jak mozna takie szmaty z siebie robic... Oni maja kretydy na domu, samochody do utrzymania, dzieci, szkoly, na wakacje chca jechac, jesc jak czlowiek. A nam wystarczy pokoj z kolezanka na kupie, byle zarcie, ciuchy z primarku, praca za minimalna i jestesmy szczesliwi. Podoba nam sie to szczurze zycie i robimy za granica to samo gowno co robilismy w Polsce...

Gość gość
pudlo>> mylisz sie Polacy sraja w gniazdo kraju, ktory im daje szanse na normalne i godne zycie, zasrali w swoim kraju, a teraz zasrywaja to innym krajom Europy...

Gość Pudlo wiagry Sp zoo
nie nie myle sie w Polsce problem nie dotyczy najbiedniejszych tylko RZADZACYCH od dziesiatek lat widziales ty jednego polityka ktory sie skompromitowal i PODAL DO DYMISJI? tu nie ma mechanizmow samooczyszczania ze swoloczy, kazdy kreci swoje lody i reka reke myje

Gość gość
ja wam nie zazdroszcze nie zazdroszcze wam -mieszkania w wynajetych chatach nigdy nie beda wasze -nie zazdroszcze wam scisku w jakim wam przyszlo zyc zwalszcza ludziom w duzych miastach -nie zazdroszcze wam tego ze nigdy tak naprawde nie bedziecie postrzegani inaczej jak tylko emigranci zawsze gorszej kategori -nie zazdroszcze wam ze ciezko pracujecie i kombinujecie jak wyciganac najwiecej zasilkow -nie zazdroszcze wam ze tak naparwde nigdy nie bedziecie mieli wlasnego miejsca na ziemi -nie zazdroszcze wam niczego doslownie !!!!! ani tch urlopow ani starych rumli aut ani ciuchow z przeceny nie zazdroszcze bo wiem doskonale jak sie zyje na emigracji :D dlatego wrocilam do polski i wiem co to wolnosc i wiem tez jak zapewnic sobie i mojej rodzinie byt ,tak? abysmy mogli nie bac sie przyszlosci nawet jesli rzad w polsce jest jaki jest :D

Gość gość
co z tego, ze rzadzacy sa jacy sa, jak to dotyczy calego spoleczenstwa, kraju zachodu maja pile pieniedzy przygotowana na korumpowanie kazdego polityka, ktory wskoczy na stolek w PL, zeby prowadzil taka a nie inna polityke w PL przeciw swojemu wlasnemu spoleczenstwu. Tak robili zaborcy przed rozbiorem Polski i teraz robia to samo....

Gość gość
tobie sie nie udalo za granica a innym sie udaje. Zycie jest tam latwiejsze wiec nie napinaj sie tak bo smieszna jestes.

Gość gość
nie zazdroszcze wam tego ze nigdy tak naprawde nie bedziecie postrzegani inaczej jak tylko emigranci zawsze gorszej kategori>>> ten argument aurat mnie smieszy, tak akurat nigdy ale to nigdy nie bedziecie uwazani za swoich, no jestes jasnowidzem :D

Gość gość
W gównianych warunkach zgodzą się pracować tylko polacy bez żadnych ambicji. Dla których wystarczy niewielka pensja + benefity. "-maja swoje panstwo ale zamiast dbac o to zeby zylo sie w nim ludziom dobrze dbaja o to zeby z niego uciec" A czy państwo o nas dba? Politycy r***ają nas w Polsce jak tylko się da, nie długo skończymy jak druga Grecja.

Gość gość
nie chcialo sie poprostu panience uczyc jezyka albo jest malozdolna i dlatego podkulila ogon i wrocila spowrotem :D

Gość gość
To wina tych co rządzą w Polsce. A emigracją można polepszyć życie. Szczury to w Polsce co myślą do gara włożyć. A kible ona może myje za połowe Twojej pensji albo i lepiej :D

Gość gość
politycy w Polsce sraja na swoich obywateli bo sa slono oplacani przez politykow z zachodu, zeby PL byla dostrczycielem taniej sily roboczej, montownia za miske ryzu i rynkiem zbytu ich badziewia i toksyn, ktory nikt nie chce, a nie maja co z tym zrobic...

Gość Położna Angelika
Drogie mamy jeżeli macie ochotę wypełnić ankietę odnośnie autonomii kobiet ciężarnych i rodzących, proszę kliknąć w poniższy link. Chcę zbadać czy kobiety są świadome swoich praw i jak przestrzegane są te prawa w stosunku do kobiet ciężarnych i rodzących! Gorąco zachęca!! :) http://moje-ankiety.pl/respond-51280.html

Gość gość
A kible ona może myje za połowe Twojej pensji albo i lepiej smiech>>> mieszkam za granica, to co ona zarobi za granica myjac kible to grosze, samodzielnie sie za to nie utrzyma na dluzsza mete i musi ciagnac benefit od panstwa, bo sama za to sie nie utrzyma na godnym dla czlowieka poziomie. Sam wynajem domu, lub mieszkania to czesto polowe zarobku minimalnej pensji, a na kiblach wiecej nei zarobi... Ma tylko odrobine lepiej niz mialaby w Polsce, gdyby panstwo jej nei pomagalo, gdy powiedza w UE zamknac granice i wprowadzic wizy, tacy jak ona, gdy nie bedzie sie wstanie utrzymac z samej pensji dostana kupiony bilet powrotny do Polski, to sa fakty, powoli to sie zbliza, tubylcy innych krajow maja juz w nosie pracownikow ze wschodu za miske ryzu, ktorzy z motorkiem w d***e i szczebem na ustach zgodzaja sie rujnowac ich rynek pracy, a tym samym pozbawiac ich godnego zycia i zarobku...

Gość gość
Dałaby radę sama ! Zresztą autorka ma męża :P Ale znam kobietę co sama sprząta a dodatkowo działa prywatnie(z czego więcej zarabia) i żyje sto razy lepiej niż znajoma z biura w Polsce :D

Gość gość
Zależy gdzie wynajem. Ja daję za dom 500 funtów. Myślę,że gdyby nie mąż to sama bym się utrzymała spokojnie.

Gość gggggghj
W polsce to jest BIEDA BIEDA BIEDA

Gość gość
Do gościa z 12:28 Ja też, ja też :D