Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

porody na tlc

Polecane posty

Gość gość

Ogladam własnie porody na tlc i tam baba ma urodzic dziecko ktore wg usg wazy 3800-4000 i wielka panika bo nie da rady i wielkie ryzyko mowia lekarze. u nas rodza po 4500 i jakos nikt sie tym nie przejmuje. zreszta jak cala rodzina tam patrzy jak baba rodzi to az mi niedobrze...

Gość gość
Tylko ze tej kobiecie dziecko sie zaklinuje glowa na zewnatrz i bedzie 5 minut zaklinowane i wreszcie zlamia mu bark i wydra z kobiety na chama i dziecko bedzie podduszone i sine i bedzie wygladalo jak maly trupek ale w tv oczywiscie powiedza, ze wsYstko jest w porzadku :O

Gość gość
wzruszajacy jest ten porod co baba juz 2 dzieci stracila i teraz jej sie udalo w koncu

Gość gość
To zo wyzej pisalam to byl inny przypadek,moze bedzie w jednym z kolejnych odcinkow.'wtedy co sie to dziecko zaklinowalo i tkwilo tak bez oddechu 5 minut to bylo widac po twarzach poloznych ze doslownie sraja ze strachu. A potem mowia ze wszystko z dzieckiem w porzadku...tak napewno, jak 5 minut bylo niedotlenione:O

Gość ja lezalam w szpitalu
Na patologii bo bylam po terminie i lekarz mi powiedzial,ze jak waga z usg wyjdzie 4 kg to mnie od razu potna,bo i tak nie urodze i tak. Bo dziecki glowka za duza a byla wysoko. Tylko ze nie doczekalam nastepnego usg bo akcja sie rozpoczela. I lekarz mial racje,trzeba bylo ciac bo mimo parcia przez 2h nic z tego nie bylo. Wiec moze.i w tym orzypadku wiadomo z gory,ze urodzenie nie bedzie mozliwe?

Gość gość
u nas w szpitalu nawet jak dziecko jest duze to tez nie robia cc , czekaja do ostatniej chwili. Najwyzej potna krocze, proznociąg, kleszcze a cc w ostatecznosci. moja kolezanka urodzila pierwsze dziecko naturlanie 4600. Potem 2 miesiace dochodzila do siebie , a porod wspomina jak koszmar. Na szczescie dziecko zdrowe.

Gość gość
bo cc jest drogie! niech się kobieta męczy, popęka, niech dziecko będzie niedotlenione, albo nawet umrze, byle nie cc po to kosztuje. W stanach jak przychodzisz do porodu to bez problemu zzo, oxy. Raz oglądałam jak przyszła babka z życzeniem że chce sama urodzić naturalnie, czyli bez oxy, i bez zzo, do położne się na nią patrzyły jak na wariatkę i się męczyła 20 godzin czy ileś i w końcu ją uprosili aby się zgodziła na oxy i zzo. w krajach na zachód od nas to nawet GBS pozytywny jest powodem do cesarki, a u nas co? SN, a potem noworodek 10 dni na antybiotyku i w szpitalu.

Gość gość
u nas nie chca robic cc a w stanach chca ale czesto kobiety nie chca bo uwazaja ze to cos zlego i gorsze niz porod sn

Gość gość
ja bym nie chciala zeby jak rodze cala rodzina patrzyla mi sie w krocze jak na tych porodach

Gość gość
kobiety tam nie krzyczą tylko pojękują. wydaje sie to proste...

Gość Cacynka
Nikt tam nie zagląda w krocze... Widać twarz kobiety, reakcje mężczyzny, jeśli jest obecny przy porodzie, położną/ położnika. Świetny program, pozwala przygotować się do porodu.

Gość gość
Bardzo fajne są Porody na polsat cafe. Bardziej polskie realia;-)