Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madamm555

imię dla mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość
Josia Klara elegancja fajne

Gość gość
Blanka mi się podoba :) Julita, Jowita, Judyta, Anita :) ale ja mazwę Ida :) choć moj facet chce Ula, nie wiem jak sie dogadamy ;P

Gość gość
Iga tez super imie.

Gość Lubię majonez
Wiem to :) ah ale Sława i Nadzieja tak mi się podobają.... Kiedyś słyszałam jak jedna kumpela do drugiej mówi w autobusie: Sława, skasuj mi bilet i tak mi się to podobało. Moim zdaniem nie ośmiesza a wyróżnia

Gość gość
ja jestem edyta i drugiej w moim wieku nie spotkalam ;P hania, klaudia, mi sie osobiscie podoba Salomea, Sala- ale to wymyslne, dziecko moze znielubic mame. Blagam tylko nie amanda, nikola i nadia, no tragedia jakas

Gość madamm555
hahaha śmieszna to jesteś Ty i najlepiej już wyjdź stąd. :) ciekawa jestem ile masz lat, wtedy coś Ci wytłumacze. Kiedy ja miałam na naście lat i wszystkie byłyśmy Marty, Ole, Karoliny, Kasie itp, starsze kobiety to były Zofie, Hanie, Stasie itp i jeśli któraś z nas miała tak na imię to po prostu wszyscy się z nich śmiali. zacofana nie jestem, mieszkam w Gdańsku, studiuowałam tu więc mam kontaku z ludźmi i wiem, że dziecki w wieku do 10 lat to Nikole, Oliwie, Nadie, Maje itp, a je najmniejsze to Zuzie, Zofie, Hanie, Stasie. wróciło stare pokolenie, teraz to Marty i Ole są stare i pytając znajome ze studiów żadna nie dałaby takiego imienia, bo sytuacja z pokoleniami się odwróciła. i ja również nie chcę takiego imienia. rozumiesz czy dalej nie?

Gość gość
juz dziesiec razy lepsze choc watpliwe to laura czy sabina jak tak b chcesz

Gość madamm555
Ooo, Jowita też mi się podoba. :) dzięki! Ida też ładne. słuchaj, to Ty jesteś matką. ;D ja swojemu powiedziałam, że będzie mógł dać imię małej, ale drugie, więc może zrób tak samo. :)

Gość gość
Miło, że Ci się podoba imię Mila :) ale powiem Ci, że miałam naprawdę bardzo podobnie to Ciebie - też od dziecka uwielbiałam imię Lena, ale stało się zbyt popularne. Później chciałam Milena, aby zdrabniać do Leny, ale tak już mi zbrzydła ta Lena strasznie. A mąż zaczął mówić do brzuszka ciągle Mila i Mila i tak mi się spodobało, że stwierdziliśmy, że właśnie tak damy córeczce na imię. I teraz słyszymy dużo miłych słów, nawet od starszych osób, że śliczne imię wybraliśmy, takie niespotykane :) Miło słyszeć takie rzeczy. Jeszcze jedno imię mi się podoba i nie jest zbyt popularne teraz: Łucja.

Gość madamm555
wiesz, każdy ma swoje zdanie, które trzeba uszanować. :) jeśli Sława Ci się tak bardzo podoba to nikt Ci nie zakaże nazwać tak Maleństwa. :)

Gość Lubię majonez
Znajomi dali Krystyna :) na porodówce imię zrobiło furorę, że od wieków nie było takiego, że w końcu coś nowego. Na początku, dziwne, ale dziś jest Krystynka :)

Gość gość
hehe śmiać mi się chce z tych co piszą o patologii:) Nie nadają takich imion swoim dzieciom, bo wtedy staną się patologią:D tzn że teraz patologie powstają przez nadanie imienia, a nie z alkoholu, zaniedbania, agresji itp. Niewiarygodne sami psycholodzy są na kafe hahaha Mi się nie podobają imiona Pola, Lena i te pospolite z naszych czasów o których pisała autorka typu Marta, Kasia, Ania. Podobają mi się imiona Marysia, Zuzia, Adrianna, Nadia, Maja, Klara z męskich nie lubię imienia Staś, Kuba, Marek Podobają mi się: Wojtuś, Kacper, Bartek, Mateusz, Michaś Nic więcej nie przychodzi mi do głowy:)

Gość gość
nie ma takiej mozliwosci, usralismy sie oboje on chce ula a ja ida i koniec tematu :P jedyne rozwiazanie blizniaczki ! naprawde, nie krzywdz dziecka takimi imionami angielskimi bo ludzie to szybko lapia a dzieci bywaja okrutne..

Gość gość
akurat jestem psychologiem i pracuje z dziecmi, wiem wiec co mowie :) jest mnostwo helenek, wiktorii, weronik, zoś, stasiów, maksów ale Michał, Bartek, Kuba, Mikołaj, Artur- zawsze mi sie podobaly te imiona. oj i Czarek <3

Gość madamm555
Mam dokładnie tak samo z tą Leną. Od małego mówiłam, że moja córka to będzie Lena. A teraz wyjdę przed blok i widzę same Leny, Nikole i Nadie. :) Mi też zbrzydło. Bo Mila to naprawdę ciekawe imię. Inne, oryginalne, ale nie jest jakoś dziwnie wykombinowane, przesadne czy dziwne. NIby skromne i zwykłe, ale inne, właśnie takiego szukam. :) Chociaż ktoś wcześniej pisał o Joasi Klarze i naprawdę się nad tym zastanowię, a tak, dla mojej kochanej mamy. :)

Gość gość
i znam dziewczyne imieniem Nela, i Nel tez ciekawie.. ;) choc urzekla mnie ostatno mala Ania :) i Tosia jest super, szkoda ze tak oklepana juz

Gość gość
Krzesimir, Lidia, Gustaw, Honorata, Wioletta, ładne, rzadkie, oryginalne

Gość Gruzylda
a mnie się podobają imiona na g gabriel gabriela galia gallina gaudencja gaudencjusz gaweł georgia gerald gerard gerhard gertruda gerwazy gizela gniewomierz gniewomir godzimir godzisz gorzysław gościmił gościrad gotard gotfryd gracjan grażyna gryzelda grzegorz grzymisław gustaw

Gość madamm555
Krysia, no fajne. :) Ja mam koleżankę rok młodszą Krysię, i zobacz ile lat temu chodziłyśmy do gim, a jej imię zawsze robiło furorę, a czasami powodowało śmiech. Ale moja Krystynka sama już ma rocznego synka Hubercika. :)

Gość gość
Iga.Inga.Marcelina.Hania.

Gość madamm555
haha, no tak, bliźniaczki to rozwiązanie. :) masz absolutną rację, naprawdę nie chcę skrzywdzić mojego największego szczęścia, nie szukam dziwacznego imienia, ale takiego choć troochę innego. :)

Gość gość
Jagoda też ładnie:)

Gość tamamajka
moj synek Franciszek

Gość gość
te 4 tez sa super :) Inga naprawde, Ida i Ida. tak mnie powalaja :) szczegolnie Ida sierpniowa mi sie kojarzy od Musierowicz :)eliza ladne ale laski powlaone wszystkie ;/ julia tez ale jak nie tosia to julia.... Gosia, hania, Jana,

Gość gość
Marysia, Ewa, Karolina, Wioletta, Marta.

Gość gość
Marta Agnieszka Ewa Laura Pola Paula (nie Paulina) Eliza Luiza Kamila Oriana Aurelia Ida Idalia Melania Dominika Adam Krzysztof Grzegorz Fabian Albert Amadeusz Tobiasz Tymoteusz Patryk Dominik Daniel Rafał Konrad Piotr Błażej Alex

Gość gość
tzn nie poznalam jakiejs sensownej elizy, nie twierdze ze moze i nie ma ! ide spac, powodzenia w wyborze :)

Gość madamm555
"Nie nadają takich imion swoim dzieciom, bo wtedy staną się patologiąsmiech.gif tzn że teraz patologie powstają przez nadanie imienia, a nie z alkoholu, zaniedbania, agresji itp. " dokładnie tak! tak mnie tamto rozbawiło, że zaśmiałam się w głos do lapka. będę bdała o dziecko, będzie miało wszystko i dobrą rodzinę, dam jej na imię np Oliwia i będziemy patologią. no masakra dosłownie :) mi tak jak Tobie podoba się Adriana i Klara. Podoba mi się też Kuba, ale wiadomo, że to też oklepane. :)

Gość gość
A ja miałam tak z Nadią, od malutkiego podobało mi się to imię:) Moja ciocia miała właśnie to imię i zawsze robiło to na mnie wrażenie:) Nazwałam tak moją córkę i nigdy więcej nie poznałam dziecka o tym samym imieniu, więc mnie zaskakujecie że jest klepane. Ja wszędzie słyszę Leny, Julki, Zuźki,

Gość Joannes
Kinga,Kamil