Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antykomunista

Czy warto się wiązać z dziewczyną co miała przemoc domową przez całe dzieciństwo

Polecane posty

Gość Antykomunista

Czy lepiej znaleźć inną, bo z taką się nie da żyć?

Da się żyć. Taka dziewczyna będzie najlepszą Twoją partnerką, bo nie będzie na Ciebie krzyczeć. Będzie spokojna, czuła dla Ciebie, kochająca Ciebie, będzie wierna. Warto się z nią wpierw spotkać, a co będzie później, to już od Was będzie zależeć. :) Służę Ci z pomocą, Mój Antykomunisto :)

A jesli jest jeszcze wierząca, to już w ogóle super. Wiara takiej dziewczyny sprawia, że dziewczyna jest pewna siebie, jest pomocna, wybaczająca od razu, cierpliwa i pełna pokoju.

Gość dobre dobre dobre dobre
a jak do tego jeszcze jest dziewica to juz w ogole super

Gość dagusiaaa
warto! na pewno warto!

"a jak do tego jeszcze jest dziewica to juz w ogole super " ----------------------- Tak, zgadza się. To masz, Antykomunisto, prawdziwy skarb. :)

Gość gość
ja wychowałm się w takiej rodzinie i nie jestem taka jak piszecie. Szybko wpadam w szał, krzyczę, mam humory, wybucham, krótko mówiąc zachowuję się tak jak kiedyś moi rodzice w stosunku do mnie 🖐️

Jeśli dziewczyna jest wierząca, to jest taka, jak ja piszę. Z resztą, każdy z nas jest inny. XXXX 2013-08-23 10:47:07 [zgłoś do usunięcia] gość ja wychowałm się w takiej rodzinie i nie jestem taka jak piszecie. Szybko wpadam w szał, krzyczę, mam humory, wybucham, krótko mówiąc zachowuję się tak jak kiedyś moi rodzice w stosunku do mnie. XXXX Do Gościa: Spróbuj się pomodlić, módl się każdego dnia. Jak wytrzymasz pół roku w modlitwie, to zobaczysz prawdziwe zmiany w swoim zachowaniu. Staniesz się spokojna, cierpliwa. Przed modlitwą poproś Boga o cierpliwość, pokój w sercu. Wystarczy na sam początek modlitwa "Zdrowaś Maryjo...". Nie jednemu ta modlitwa pomogła. Bóg i Maryja pomagają wszystkim bez wyjątku. Tobie też pomogą.

Gość gość
warto się z nia spotkac

Gość gość
daj jej szansę, ale wiedzx, że jakakolwiek manipulacja z Twojej strony, manipulacja jej krzywdą, wzbudzanie strachu, stresu, będzie bardzo nie w porządku. jeśli bedziesz dla niej lepszy niż ktokolwiek kiedykolwiek, to będzie Ci wdzęczna i oddana, jestem pewna psy bite też są czulsze, tak samo koty- jak uratujes zkota z patologii, to Cię budiz mrukime co rano u mnie w domu była chora faworyzacja, pogoń za kasą , zdrady i nieobecnosć- jeśli znajdę faceta, który będzie umiał mnie kochać nie bardziej nie mniej niż własne dziecko, tyle, ze inną miłością, to odwdzięczę się wszystkim. dla takiego mogłabym dać się zaknąć w domu, serio, tak myślę- jeśli da mi emocjonalne poczucie bezpieczeństwa, miłość, miły seks, to każda cena będzie dla mnie znośna

Gość gość
naprawdę, warto

Antykomunisto, spójrz na wyniki "głosowania". Temat można zamknąć, tyle osób jest na tak, a zwłaszcza ja :)

Według mnie jest duża szansa na to, że taka osoba będzie powielała złe wzorce - w taki bądź inny sposób. Ale myślę, że może warto dać jej szansę - może będzie wszystko ok. Niczego z góry nie zakładaj tylko sprawdź.

Nie będzie powielać złych wzorców, jeśli jest wierząca. Bo osoba wierząca jest osobą pełną pokoju, jest cierpliwa i jest wierna Bogu.

Gość Oszołomy jestescie
Przeszlosc , dziecinstwo , to jak dbali lub nie dbali o nas rodzice nie swiadczy o tym ze tez tacy bedziemy . Ja w wieku 9 lat kradlem by cos zjesc bo matka spala naje...na w domu a do tego zebralem itd , chowalem sie w alkocholu . Teraz mam 24 lata i nie jestem taki jak matka . Wiara nie ma tu nic do rzeczy . Koles sie zastanawia czy byc z dziewczyna z patologicznej rodziny , kutas jestes bo jak by ci zalezalo to bys chcial jej dac to czego nie dostawala od starych a ty myslisz tylko o tym czy tobie bedzie dobrze w tym zwjazku

Wiara ma dużo do rzeczy. Bo jeśli ktoś jest wierzy i zawierzył swe życie Bogu, to ma takie cechy jak Bóg, czyli jest cierpliwy, wybacza, ma pokój w sercu, ufny, kochający, etc. --------- "bo jak by ci zalezalo to bys chcial jej dac to czego nie dostawala od starych a ty myslisz tylko o tym czy tobie bedzie dobrze w tym zwjazku" ------ Zgodzę się z tym zdaniem :)

Gość Oszołomy jestescie
Tak właśnie , Kinga ma racje

Gość Oszołomy jestescie
Wiara - kazdy patrzy na to inaczej No ale ok kazdy ma swoje zdanie co do wiary

Tak, czy siak, uważam, że mimo, że masz wątpliwości co do Waszej znajomości, to warto byłoby gdybyś się z Nią spotkał.

Gość gość
spotkaj sie z nia

Gość Antykomunista
Jest bardzo ładna, ale obawiam się, czy zobaczy prawdziwego faceta w mężczyźnie łagodnym.

Oj tam, oj tam. Nie przesadzaj. Łagodny facet to prawdziwy skarb. Napewno Cię doceni :) Udanego spotkania Ci życzę z Twoją Księżniczką z Ziemi Chełmińskiej :)

Gość gość
Beruthiel nie kazdy wierzy w tego waszego zmyslonego boga. :D poczytaj sobie ile kosciol ma wspolnego z biblia, ile jest ksiezy pedofili itd. Takze skoncz pisac o modlitwie itd. Jesli ty w te bzdury wierzysz to ok ale nie zmuszaj innych. W dzisiejszych czasach malo kto jest tak naiwny. Ja od uspokojenia sie mam medytacje - nie jem miesa, pomagam innym. Mysle, ze czyny wiecej daja niz chodzenie do kosciola co niedziele.

Gość serenka2229
Ja jestem z patologicznego domu i jestem bardzo trudna jako partnerka. Potrzebuje duzo milosci i jestem dobra ale najmniejsza rzecz moze wytracic mnie z rownowagi, potrafie wybuchac, zachowywac sie jak nienormalna. Tylko tyle, ze ja zdaje sobie sprawe z tego, ze zle robie i walcze z tym - to juz polowa sukcesu. Wiem, ze moge to ograniczyc ale z tym nie wygram.