Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile trzeba przepracowac zeby dostac macierzynski

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie ilę trzeba przepracować na umowę żeby załapać się na macierzyński słyszałam coś o 3msc a jak jest może któraś z was wie?

Gość gość
też jestem zainteresowana

Gość gość
40dni o ile pamietam, ale dobrze bylo miec 2miesiące i zacząć 3.

Gość gość
dwa zusy trza zaplcic na bank-900zl razy dwa.

Gość gość
dzięki :)

Gość gość
dużo ten zus;/

Gość gość1111111111
jak to dużo??? a kasę za darmo chce si brać??? żenada...

Gość dostajęawans
a ja mam takie pytanie :) Na jesieni dostaję awans. Będę pracować w tej samej firmie ale na innym stanowisku. Będę miała większą pensje i dodatkowo zwiększoną formę etatu bo po wychowawczym wróciłam na pół etetu ale teraz zwalnia sie stanowisko i ja je zajme i bede miała zmienioną umowę na cały etat. I teraz moje pytanie. Planujemy starać sie o kolejne dziecko, starania miały być juz przed wkacjami ale stwierdziliśmy ze poczekamy na awans :) I teraz nie wiem jak bede miała naliczana kasę na macierzyńskiem lub ewentualnym zwolnieniu? oststnio na kontroli moja lekarka powiedziała ze mozliwe ze w kolejnej ciązy szybko bede musiała isc na zowlnienie bo w poprzedniej były problemy od poczatku.. plamienia, skurcze etc. i że teraz lepiej dmuchać na zimne. Czy jesli bym zaszła np w miesiąc lub dwa po awansie i nie daj Boże musiałabym iśc od razu na zwolnienie to dostane kasę juz na podstawie tych nowych zarobków czy srednią z 12 miesięcy. prosze o informacje jeśli ktoś się orientuje

Gość dostajęawans
a ja mam takie pytanie usmiech.gif Na jesieni dostaję awans. Będę pracować w tej samej firmie ale na innym stanowisku. Będę miała większą pensje i dodatkowo zwiększoną formę etatu bo po wychowawczym wróciłam na pół etetu ale teraz zwalnia sie stanowisko i ja je zajme i bede miała zmienioną umowę na cały etat. I teraz moje pytanie. Planujemy starać sie o kolejne dziecko, starania miały być juz przed wkacjami ale stwierdziliśmy ze poczekamy na awans usmiech.gif I teraz nie wiem jak bede miała naliczana kasę na macierzyńskiem lub ewentualnym zwolnieniu? oststnio na kontroli moja lekarka powiedziała ze mozliwe ze w kolejnej ciązy szybko bede musiała isc na zowlnienie bo w poprzedniej były problemy od poczatku.. plamienia, skurcze etc. i że teraz lepiej dmuchać na zimne. Czy jesli bym zaszła np w miesiąc lub dwa po awansie i nie daj Boże musiałabym iśc od razu na zwolnienie to dostane kasę juz na podstawie tych nowych zarobków czy srednią z 12 miesięcy. prosze o informacje jeśli ktoś się orientuje

Gość gościówa32
dostaniesz średnią z 12 miesięcy

Gość gość
Jeśli pracodawca na umowie zmieni formę etatu to na zwolnieniu dostaniesz zasiłek chorobowy liczony od tej zmiany a nie z 12 miesięcy. Zawsze jest to obliczane na korzyść pracownika. Nie wiem tylko ile czasu musi minąć od zmiany formy etatu aby tak to było naliczone ale chyba 30 dni. Czyli pracodawca musi odprowadzić już nowe składki.

Gość gość
ja tak miałam i była liczona średnia z 12 mcy-słabo

Gość gość
jest to zmiana stanowiska i zmiana etatu zasilek bedzie liczony od nowej kwoty.