Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

picie z kubka z dziubkiem czy picie prosto z kubka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny chcę powoli odzwyczajać córeczkę picia przez smoczek. Córcia ma 7 miesięcy, kupiłam jej taki kubek treningowy - przejscie od butelki i cycka do kubka Lovi 6+. Kubek ma tzw. dziubek. Malutka już ślicznie pije przez ten ustnik. Ale czytałam już któryś raz, ze picie przez ustnik jest niewskazane, że pracują te same mięsnie jak przy smoczku, że później bedzie trudniej nauczyc dziecko pic prosto z kubka, ze dziecko moze miec zaburzenia mowy itp. Piszą żeby juz 6 mc niemowle uczyc pic prosto z kubka. Ja probowalam dawac malutkiej pic z kubka ale bardzo sie krztusi, a przez ten ustnik slicznie pije. Jak wy uczylyscie dzieci przechodzic ze smoczka do kubka? Czy naprawde ten ustnik jest szkodliwy ? Bede wdzieczna za wypowiedzi :)

Gość gość
moja pije przez dziubek mleko na wieczór. Napoje w dzień przez lovi 360 lub prosto przez słomkę. Ze szklanki też umie ale wiadomo, że łatwo rozlewa więc tak mi wygodniej. I nic nie uczyłam sama łapała co jej dawałam.

Gość gość
dzięki za odpowiedź :) a ile Twoja córka ma miesięcy ? Kiedy zaczełaś jej podawać pić z kubka i przez dziubek ?

Gość gość
up.............

Gość gość
podnoszę... dziewczyny bardzo prosze o więcej wypowiedzi

Gość alinaam
Mój ma 9 miesięcy i jest bezsmoczkowy. Chciał jak ja pilam ze szklanki więc uczylam jakoś od 6-7 miesiąca. Teraz ładnie pije tylko trzeba mu trzymać szklankę/kubek bo wylewa i wkłada ręce. Czasem mu coś poleci po brodzie i jak już nie chce to odwraca buzię i wtedy wylewa się trochę. Do szklanki nalewam mu odrobinę. Uczę od jakiegoś miesiąca pić z butelki takiej normalnej z gwintem i też już ładnie pije. Tylko, ze mój się wyrywa do wszystkiego tego co my robimy.:-)

Gość gość
Synek 7 miesięcy. Nie używam już w zasadzie butelki ze zwykłym smoczkiem. Dziecko mleko pije używając butelki treningowej MAMbaby --moja ulubiona firma! (trzeba zgryść "inny smoczek" by leciało), a wodę to różnie: albo z butelki z tym właśnie "innym smoczkiem", albo z niekapka z TT z twardą końcówką (taki on niekapek, że kapie jak cholera), albo z niekapka z MAMbaby (gumowa tzw. miękka końcówka, żeby poleciało też trzeba mocno zacisnąć dziąsła), a wczoraj przyszedł zamówiony na allegro kubek Aventu taki ze można pić z każdej strony.. napój leci jak z normalnej szklanki, ale wieczko do góry to taka zapadnia.. jak kubek leży czy dziecko nim potrząsa to nic nie leci, ajak zaczyna pić to górną wargą automatycznie przyciska tę klapkę do góry i napój leci jak z kubka. Czasem daję mu też troszkę wody z tego kubka niekapka tt po zdjęciu przykrywki, albo z normalnej butelki od wody z dziubkiem.

Gość okolo 9 miesiaca
dawałam kubek z dziubkiem i to w dodatku niekapek. Tak mniej więcej do 1,5 czy 2 lat bo przechodziła córka kryzys i chodziła po domu z wodą i myła kolana, lalki, polki tym piciem. Z niekapka nie leciało to nic nie myła i nic nie rozlewała a jak tylko dałam w kubku, a pić z kubka umiała, to zaraz coś myła. Teraz ma 2 lata i 3 miesiące i pije z normalnego kubka, szklanki, filiżanki tak jak reszta rodziny.

Gość okolo 9 miesiaca
My mamy niekapek z aventy magic cośtam i z niego nic nie leci. Bardzo sobie chwalę, a TT dwa różne mialam i faktycznie się lało.

Gość gość
gosc 11,57 prosze daj link do tego kubka z aventu.

Gość gość
7 miesięcy to już duża dziewczyna ;) moja siostra dawała już 4 miesięcznej córci taki kubeczek treningowy tylko też z aventu i mała ma teraz niecały roczek i pije już z kubka 360 a tamten poszedł w odstawkę. Więc na prawdę nie masz się co martwić. Ja od razu po butelce przyzwyczaiłam synka do normalnego kubeczka bo taki dostaliśmy od babci ale jak widać moja siostra tez nie miała z tym żadnych problemów. Dziecku po jakimś czasie nie starcza już tyle napoju co leci przez dziurkę i samo domaga się więcej i sięga po kubeczek :)