Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile do koperty

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie:ślub mojej dobrej koleżanki,wesele jednodniowe,ale tydzień przed okazało się,że nie idziemy na nie,bo chłopakowi zmarł ktoś bliski,więc wybieramy się tylko do kościoła.Jesteśmy jeszcze studentami,obecnie nie pracujemy-ile wypada włożyć do koperty?

Gość gość
Jak nie idziesz na wesele to nie dajesz koperty, kwiaty przed kosciolem wystarcza.

Gość gość
dokladnie jw

Gość gość
tylko wiesz,trochę mi głupio,bo gdyby to okazało się,powiedzmy,miesiąc wcześniej,to pewnie bym tak zrobiła,ale raptem 7 dni wcześniej poinformowałam Młodych,więc czuję się trochę zobowiązana

Gość gość
zdarzenie losowe powinni zrozumiec.

Gość trzyszo
Co ma do tego zdarzenie losowe?Nie idziesz na wesele nie ma kasy. Najwyżej kup jakiś upominek, nie wiem książkę czy coś.

Gość gość
A jaka roznice robi to, ze nie idziecie na wesele??? Piszesz, ze to dobra kolezanka, wiec dalabym tyle samo kasy ile planowalam dac idac na wesele! nie rozumiem do konca o co ci chodzi z tym pytaniem.

Gość gość
albo taki kosz upominkowy, w nim wino, slodycze i styknie

Gość gość
dzięki za Wasze wypowiedzi,cóż,nie bywam często na takich imprezach i wyłazi ze mnie "nieobytek";P

Gość gość
najwidzoczniej wiekszosc osob tutaj tez na wesela czesto nie chodzi skoro uwazaja, ze pieniadze w kopercie to zaplata za wejsciowke na impreze. Ja bym nie rozbila z siebie dziada i dala, tyle ile planowalam dac do koperty!

Gość gość
to nie rob i sie nie zesraj na rzadko

Gość gość
gość z 17:59- nie napisałam,że np.:"Myśląc,że pójdę na wesele,dam 500 zł,ale że nie skorzystam z jedzenia i zabawy chcę dać mniej,tylko nie wiem,o ile",tylko że w ogóle nie wiem jaka kwota jest odpowiednia.Od znajomych słyszałam,że w przypadku,gdy nie gości się na weselu,z reguły daje się mniej,dlatego chciałabym to zweryfikować i o radę pytam Was

Gość trzyszo
Znalazłam coś takiego: To ile dasz w kopercie zależy przede wszystkim: *od Twej zamożności portfela, *jak bliska jest Ci osoba od której dostałaś zaproszenie (przyjaciółka, rodzina czy może koleżanka) i *czy idziesz na wesele sama czy też z os. towarzyszącą. U mnie w okolicy, idąc z partnerem daje się z reguły 200-300 zł + dodatki np.: praliny, wino lub kwiaty (chyba, że Młodzi odgórnie zażyczyli sobie coś innego). W przypadku bliższych znajomych/rodziny od 300 zł w górę, jak kto uważa.

Gość gość
Dzięki trzyszo!A osoba,która wyzłośliwiała się do kogoś pisząc o sr...,niech lepiej weźmie na wstrzymanie-bez złośliwości ludzie!