Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpmee

Problem

Polecane posty

Gość helpmee

Mam problem , w ostatnim czasie odbyłam swój pierwszy stosunek z chłopakiem.niespodziewaliśmy się tego wiec stalo się to bez zabezpieczenia.. Niefortunnie się stało że doszedł we mnie , byłam 3 dni przed rozpoczęciem się dni płodnych. Jak wielkie szanse są na to że mogłam zajśc w ciążę ? przez 4 dni miałam normalną wydzielinę jak przy dniach plodych ale przy 5-tym dniu mało jakakolwiek była. teraz jest normalnie. żadnych jakis objawów ciąży nie mam, oprócz bólu podbrzusza ale mam taki organizm że jak się stresuję to mnie zawsze coś boli...

Gość gość
A jaką masz pewność, że stosunek był 3 dni przed dniami płodnymi?

Gość helpmee
ponieważ 3 dni później wystąpiły takie objawy jakie od ponad roku miałam w trakcie dni płodnych. oraz tak wychodziło z obliczen że wtedy wypadają.

Gość Angelaaaaaaaa
na objawy ciąży to za szybko:)...oczywiście że mogło dojść do zapłodnienie ale nie musiało. Plemniki mogą przeżyć nawet 3-4 dni w tym właśnie śluzie okołoowulacyjnym..najlepsze co możesz zrobić czekac na termin okresu a gdy się spóźni kilka dni zrobić test ciążowy.

Gość gość
poszłas dziewczyno po bandzie ryzyka i to konkretnie, test po minimum 14 dniach i raczej módl się o cud

Gość gość
naspewno wpadlas

Gość helpmee
Objawy takie jak lekko obmiałe piersi , ciemniejsze sutki ukazują sie w niedługim czasie po zapłodnieniu. no nie tyle po bandzie co po prostu 2 dni wcześniej zaczełam miec dni płodne.. a do tego mój nie jest pewny czy doszedł bo dośc długo nie współżył i ma czasami tak że czuje ze doszedł a nie doszedł. ja osobiscie NIC nie poczułam że doszedł, a powinnam. właśnie to że nie musiało wiem , plemniki są zdolne do zapłodnienia max 72 godz. < rozszerzoną biol mam i wiem > tylko po prostu mam tą obawę. a jak się stresuję to organizm bardzo źle reaguje i okres mi się spóźniac będzie i jeszcze bardziej schizowac bede. po prostu sie boje , bo jest to ryzyko ze moglam i to jest najgorsze..

Gość gość
Te silniejsze nawet 5-7dni. 72h godziny to standard.

Gość helpmee
standard to 32 / 48 . a te całkiem naj to jakies 5 dni. ale wtedy są ledwo ledwo zdolne do zapłodnienia...

Gość gość
Znając biologię bzykasz się bez zabezpieczena. To o czym myslisz

Gość helpmee
a czytanie ze zrozumieniem gdzie ? poszło w las? wyraźnie napisane było że stało się to niespodziewanie i nie byliśmy przygotowani.

Gość gość
Zrozumienie będziesz miała jak zostaniesz mama

Gość helpmee
prosiłabym żebys oszczedzil/a sobie takich komentarzy. to jest niesmaczne

Gość gość
Ale dlaczego niesmaczne? Stosunek bez zabezpieczenia może prowadzić do ciąży. Żadna to rewelacja. I żadne uniesienia tego nie usprawiedliwiają.

Gość helpmee
ale szacunek drugiemu człowiekowi się mimo wszystko należy. po za tym raczej nie zaszłam poniewaz mam typowy ból w podbrzuszu jak zawsze przed okresem.

Gość gość
24.08.13 [zgłoś do usunięcia] helpmee a czytanie ze zrozumieniem gdzie ? poszło w las? wyraźnie napisane było że stało się to niespodziewanie i nie byliśmy przygotowani. ================== Uwielbiam takie tłumaczenia. SAMO SIĘ STAŁO. Masakra.

Gość helpmee
Coś jeszcze ? jak coś się nie podoba to tam po prawo u góry masz krzyżyk. ja chciałam porade a nie hejty .kazdy madry zawsze a jak przyjdzie co do czego to ta madrosc znika.

Gość gość
Nie wiem czy to Cię pocieszy ale wg. statystyk w dniu owulacji ma się tylko 30% szans na zapłodnienie, a kiedy już do niego dojdzie ok. 50% zarodków obumiera samoistnie na bardzo wczesnym etapie ciąży, tak że czasem nawet kobieta nie wie, że w niej była. Także masz duże szanse, że Tym razem Ci się upiecze. Idź i nie grzesz więcej ;)

Gość gość
25.08.13 [zgłoś do usunięcia] helpmee Coś jeszcze ? jak coś się nie podoba to tam po prawo u góry masz krzyżyk. ja chciałam porade a nie hejty .kazdy madry zawsze a jak przyjdzie co do czego to ta madrosc znika. ======================== Mów za siebie, ja takich głupot nie robie, u ciebie faktycznie po mądrości ani śladu. Jak opisujesz swoje głupie postępowanie na forum publicznym, to musisz liczyc sie z komentarzami na jego temat. Porada? Zabezpieczaj się i nie tłumacza się głupio, że coś sie dzieje niespodziewanie, bo sie samo nie dzieje - to są twoje decyzje. Zrób test 14 dni po stosunku, to bedziesz wiedziala czy jestes w ciazy - bo mogłas w nia zajsc. Na forum nikt nie ma szklanej kuli, zeby ci wywróżyć, jak jest.

Gość helpmee
ale na forum są bardziej obeznane w tym temacie osoby niż ja i temu pytam. nie ja pierwsza i nie ostatnia. dziękuję za informacje :)

Gość gość
Bzykanie wymaga zastanowienia się.

Gość gość
jeśli szyjka macicy stanie się twarda i zamknięta umieszczona wysoko -jesteś w ciazy.

Gość gość
jeśli od stosunku nie minęły 72h. udaj się do lekarza po escapelle

Gość helpmee
z tego co wyczułam nie jest taka a od stosunku minęło już 11 dni. tylko teraz mam inny problem.. od jakiś 4 dni w tamtym miejscu mnie swędzi i zaczęłam miec gęstą białą wydzielinę < taką jakby serowatą > i to mnie strasznie martwi...

Gość helpmee
za kilka dni zrobię test , ale nie powinnam byc bo ani brodawki nie są ciemniejsze , ani jakiegoś bolu w podbrzuszu nie mam , ani tego z szyjka macicy . bolały mnie tylko jajniki , jak zwykle przed okresem. tylko martwi mnie ten świąd i wydzielina... a do ginekologa niestety nie pójdę bo nie mam jakiegos poleconego , jeszcze na pierwszej wizycie nie bylam ( nie liczac tej jaka mialam w wieku 7 lat po malym wypadku ) a zbyt sie wstydzę zeby pojsc. ktos moze mi jakos pomoc zeby to jakos unormowac ?

Gość gość
Grzybicy nie da się wyleczyć lekami bez recepty. Brak objawów o niczym nie świadczy.

Gość helpmee
ja nie wiem co mi jest i temu się pytam co to może byc , bo nie zawsze mnie to swędzi. jak mała byłam miałam wypadek i tam coś rozcięte a nie grzybice...

Gość gość
ale teraz twoje objawy wskazują na grzybice i jak słusznie ktoś napisał- bez lekarza jej nie wyleczysz

Gość helpmee
no to mam lipe bo zero możliwości wizyty u lekarza...