Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest gdy ma sie drugie dziecko

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi tu o szczepienia.. wiadomo pierwsze dziecko jest samo,raczej nie choruje i szczepienia ma normalnie " w terminie" a jak to jest przy drugim??

Gość gość
Robisz to co z pierwszym :D

Gość gość
za bardzo nie wiem o co chodzi ale mam drugie ma 3 lata szczepienia ma w terminie nie choruje .

Gość gość
Oj sorki......:/ chodzi mi o to,że jak pojawia się drugie dziecko to pierwsze może chorować i to młodsze napewno wtedy jest wiecej narażone na choroby niż gdy jest samo i nie ma rodzeństwa..a wiadomo,że jak starsze chore to z niemowlakiem nie pójde do szczepienia...

Gość gość
dziecko w trakcie szczepienia ma być zdrowe. nie zawsze jedno od drugiego się zarazi. U mnie rzadko chorują razem.

Gość xxccvvv
u mnie jest b. duża różnica wieku więc przy drugim jest taka samo jak przy pierwszym..

Gość gość
no niby nie zawsze,ale zazwyczaj dzieciaki chorują razem,bawia się razem itp:P

Gość gość
Oj sorki......:/ chodzi mi o to,że jak pojawia się drugie dziecko to pierwsze może chorować i to młodsze napewno wtedy jest wiecej narażone na choroby niż gdy jest samo i nie ma rodzeństwa..a wiadomo,że jak starsze chore to z niemowlakiem nie pójde do szczepienia... Mój syn ten starszy w ciągu tych trzech lat kiedy jest młodszy to przyniósł ospę i tak na ospę młodszy nie zachorował młodszy się nie zaraził ,starszy nie chorował nie przeziębiał się ,więc u nas nie było problemu ze szczepieniami bo starsze dziecko tak samo nie jest chorowite ,więc nam się udawało ,ale przecież choroba jakieś przeziębienie nie trwa wiecznie i ten tydzień ,dwa można odwlec szczepienie w czasie .