Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubieracie chłopców pierwszoklasistów na rozpocecie roku

Polecane posty

Gość gość
co wy z tymi garniturami? co to,slub czy co?moj ubiera proste dzinsy i biala koszula

Gość gość
Oczywiście, że może być biała koszula i kamizelka (ale ja nie miałam na myśli kamizelki od garnituru, tylko materiałową, wkładaną przez głowę.. z kołnierzykiem w "serek").. to pasuje. Poza tym jeśli spodnie są ciemne (czarny, ciemny granat, grafit), są w dobrym stanie i są dopasowane do dziecka (nogawki nie odstają, spodnie nie spadają, nie są za długie, jakieś porozciągane), to spokojnie mogą być dżinsy czy sztruksy. Na pewno lepiej wygląda dziecko w ciemnych dzinsach czy sztruksach, ale dobrze dopasowanych niż dziecko w garniturze kupionym "na zapas", za szerokim, za dużym itp.

Gość exdebill_po_wakacjach
poszedł w mundurku, bo nie ma uroczystego rozpoczęcia roku szkolnego tylko normalny (chociaż trochę skrócony) dzień, ale jak czytam te komenty to naprawdę nie wiem, czy śmiać się, czy płakać - już nie macie się o co wyzywac?

Gość gość
Mój syn idzie do 3 klasy ,staram się aby w ten dzień i w inne uroczystości szkolne był ubrany na galowo ,w uroczystości szkolne mają zawsze notkę w dzienniczku że obowiązuje strój galowy ,ubieram mu koszulę białą spodnie czarne na uroczystości szkolne czerwoną kokardkę muszą mieć ,ale patrząc na dzieci niektóre są w kolorowych koszulach ,koszulkach i adidasach .,niektórzy rodzice kompletną olewkę mają ,nie zaglądają w dzienniczki i nie wiedzą że dzieci mają szkolną uroczystość i obowiązkowy strój galowy i latali do kwiaciarni po czerwone wstążki wstyd na maxa .Nauczyciele w tym dniu także ubierają się elegancko ,nie jak na co dzień .Moim zdaniem brak ubioru galowego w dniu rozpoczęcia szkoły jest oznaką kompletnej ignorancji . Myślę że tą godzinę można przeżyć odświętnie ,zresztą od lat jest tak że jest to dzień w galowym stroju ,biała góra ,ciemny dół ,taki strój przyda się w ciągu roku szkolnego jeszcze nie raz więc nie jest to taki zupełny niepotrzebny wydatek .

Gość gość
Myslalm ze w pl do tej pory juz sie zmienil ten zwyczaj,a tu nadal komuna traca.Ja chodzilam do szkoly w niemczech i tu w pierwszy dzien do szkoly idzie sie z plecakiem a nie ja u was na galowo :D dla mnie jest to mega smieszne.mam 29 lat i pamietam to z 1 kl szkoly podstwowej w pl.serio myslama ze takich praktyk juz nie ma

Gość gość
U nas można powiedzieć dzieci mają jeden dzień dłużej laby po wakacjach a nie z plecakiem drałują ,no ale u nas mądre dzieci są nie muszą od razu za naukę się brać .A u Was jak mus to mus .

Gość gość
Ja mieszkam w polsce ale jakos tych madrych dzieci nie widze,to polacy sami sobie wmawiaja jacy sa swietni,piekni i zdolni

Gość gość
Pewnie, że musza nabrać sił przed noszeniem ciężkich plecaków przystosowujących ich potem do prac fizycznych - niech mają ten jeden dzień oddechu:)

Gość gość
Mój synek idzie do zerówki (szkolnej). Też jest ogłoszone, że ma byc strój galowy. Będzie w białej koszuli z dopinanym krawatem i do tego ciemne jeansy. Buciki będzie miał ciemne, ale typu sportowego. Nosi specjalne wkładki i ma chodzić właśnie w butach typu sportowego.

Gość gość
Ja mieszkam w polsce ale jakos tych madrych dzieci nie widze,to polacy sami sobie wmawiaja jacy sa swietni,piekni i zdolni To właśnie widać po Twoim wpisie że niezbyt mądra jesteś a do tego masz kompleksy ,pewnie jesteś brzydka i innym zazdrościsz ,to dobrze że ludzie mają przekonanie że są piękni i zdolni bo takim łatwiej jest w życiu a nie szarym myszkom co zieją zawiścią . I odnośnie mądrych dzieci,nie chodzi o mądrość 10 latka ale o późniejsze życie to właśnie w Polacy są uważani w świecie za zdolnych w swoich fachach począwszy od lekarzy skończywszy na stoczniowcach .

Gość gość
Tak :D uznawani w swiecie :D gorszej bzdury nie slyszalem :D

Gość gość
Widać mało słyszałaś na swoim zad*piu .

Gość gość
No bardzo uznani w szorowaniu kibli na zachodzie :D :D

Gość gość
Boże jak żałosna jesteś ,o Polakach nie słyszałaś ,Kopernik,Brzeziński ,Piłsudski ,Sienkiewicz, Szymborska i wielu jeszcze Jan Paweł II ,poważany i ceniony na całym świecie nawet nie przez Chrześcijan . TUMANIE NIE CHODZIŁAŚ DO SZKOŁY BO WIELE NAZWISK MOŻNA WYMIENIAĆ NAWET WSPÓŁCZESNYCH .

Gość gość
Ale jakis debil sie wysila :D kopernik to nie polak :D a co takiego zrobil jan pawel 2 ze jest tak cudowny czy sienkiewicz

Gość gość
Pilsudski tak wspanialy czlowiek :O caly swiat go szanuje i zna :D

Gość gość
haha Kopernik to nie Polak nie ośmieszaj się ciołku ,mam nadzieje że Ty nie masz dzieci bo wstyd mieć taką niedouczoną matkę ,ojca . Kopernik urodził się w Toruniu ,ale to chyba faktycznie nie w Polsce a na dodatek Kopernik była kobietą . Oby takich tłuków ja TY było w Polsce jak najmniej bo wstyd dla kraju .

Gość pani w kapeluszu
Garnitury? To zwykle rozpoczecie roku, nie slub pary krolewskiej. Granatowe spodnie i biala koszula albo koszulka polo

Gość gość
To wlasnie ty jestes totalnym mlotkiem,nawet nie masz pojecia kim byl kopernik i z jakiej rodziny sie wywodzil.tak ci wbili do maluczkiego mozgu i ksiazek juz sie wiecej nie czytalo.szkoda mi czasu na dyskusje z takimi niedorobiencami jak ty

Gość gość
No bo jak sie urodzil w Toruniu to polak :D :D :D no wiekszej bzdury nie czytalem.Ty wep przeczytaj jedna ksiazke to wtedy mozemy rozmawiac

Gość gość
Jak ja sie ciesze ze mam corke!!

Gość gość
Dzieci jak dzieci, ale jak sie matki ubieraja! Albo jakby to one mialy rozpoczecie/zakonczenie roku, albo jakby szly na impreze ! Takie wiesniary ze szok!!!

Gość gość
no dla mnie to tez przesada dzieciak w garnitur ubrac.

Gość gość
K***a cielaki urodził się w Polsce mił polskie nazwisko i to już dużo . A że o pochodzenie Kopernika trwają spory dlatego że każdy chciał by mieć takiego rodaka ,tak czy owak Kopernik urodził się Polsce

Gość gość
co juz sobie poczytalas w interniecie,to teraz idz do biblioteki wypozycz ksiazke na temat kopernika,przeczytaj i wtedy moge z toba dyskutowac.tylko ze ja nie mam zwyczaju bluznic

Gość pani w kapeluszu
Dzieciaki to dzieciaki,wszedzie takie same. PamietM ze swojego dziecinstwa rozne takie nadambitne i akuratne mamusie,co wbijaly dziecko w jakies szaty,wmaneerowywaly je w wierszyki na akademii albo pierwszej komunii,poprAwialy kolnierzyk i dziekowalam bogu,ze moja mama miala rowno pod sufitem. Sama zakladalam biala bluzke i granatowa spodnice i nikt mi lakierkow slina nie polerowal,jak sie zakurzyly

Gość gość
Ale żenada uczepiłeś się gościu Kopernika był polakiem nie był ,mieszkał u nas urodził się w Polsce .A ilu wielkich polaków jeszcze jest w świecie i pisanie z małych liter nazwisk to brak szacunku ,wykształcenia czy czego....ty jesteś p******a do kwadratu własny naród obrażać to trzeba mieć z mózgiem nieźle zryte ,bo zakładam że jesteś Polakiem skoro tutaj się udzielasz ale niestety jesteś tylko maluczkim polaczkiem .

Gość gość
a mnie rozwalil tekst.jestes tylko malutkim polaczkiem :d :d co za zenada :d

Gość gość
mój idzie w spodniach ze szmatexu- koszuli tez- buty ccc