Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama 22

Który termin jest wiarygodny

Polecane posty

Gość mloda mama 22

Mój problem jest taki pierwszy termin z om mam na 22 sierpnia (mam regularne miesiączki co 15 każdego miesiąca) ostatnia była 15 listopada, mój lekarz jednak wcale mnie nie posłuchał i wpisał datę ostatniej miesiączki na 19 grudnia, mój drugi termin to na 25 września czyli aż miesiąc różnicy, obecnie wróciłam ze szpitala bo trafiłam tam z bólami i 1 cm rozwarcia również mam plamienie co sugeruje że czop odchodzi powoli, jednak lekarze ze szpitala twierdza, że ciąża nie jest donoszona bo się sugerują wagą dziecka, które waży 2660g. Który termin więc jest wiarygodny mam wizytę z lekarzem w ten wtorek.

Gość gość
Wiarygodny jest ten z usg, waga 2660 jest niska i napewno tyle nie wazy donoszony noworodek wiec maja racje.

Gość gość
Ale dlaczego wpisal zupelnie inna date niz mu podalas? Poprawilas go? Powiedzialas ze to pomylka??

Gość mloda mama 22
tak mówiłam mu ze w grudniu miałam 2 dni plamienia i on uznał że to był okres a jeśli chodzi o wagę to nie każde dziecko waży tak samo moja koleżanka urodziła 2 tygodnie po terminie i dziewczyna ważyła 2350g i była donoszona. A będąc w szpitalu pani doktór stwierdziła że jestem już w terminie ze względu na om i nie kazała mi podawać leków a przyszedł potem drugi lekarz i dostałam leki na podtrzymanie gdzie tego samego dnia wieczorem mi je odstawiono znowu bo lekarz stwierdził po usg że ciąża jest donoszona tylko że dziecko urodzi się małe.

Gość gość
A jaki termin porodu wychodził z usg do 12tc?

Gość mloda mama 22
więc nie mogą się sugerować wagą mojego synka więc którego terminu mam się trzymać ?? nadal mam słabe skurcze mam nadzieję że jak odwiedzę swojego lekarza to się wszystko wyjaśni

Gość mloda mama 22
z om mam na 22 sierpnia a z usg na 25 werześnia

Gość gość
w takim razie moim zdaniem 25 września raczej o miesiąc lekarz robiąc usg by się nie pomylil

Gość mloda mama 22
w szpitalu sugerowali się z om i dlatego kazali mi wrócić do domu bo jeszcze 2 tygodnie mogę pochodzić