Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rosol bez miesa z kury uda sie

Polecane posty

oczywiście, że tak :) Ja robię rosołek z samych warzyw: marchewka, korzeń pietruszki, seler, por, cebula.... do tego liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk... gotuję się to około 2 godzin i wychodzi pyszny bulionik warzywny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a z innego miesa ale nie drobiowego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margotkaa
pewnie ze tak, najlepszy jest z mięsa wolowego tzw rosolowego bez dodatku drobiu kup duzy kawał mięsa, duzo warzyw i bedzie pychota... tylko pamietaj o podpalonej cebulce, lisciu laurowym i lubczyku no i musi sie gotowac na małym ogniu ze 3 godzinki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z innego mięsa- oczywiście że tak, moja mama np. krupnik czy kapuśniak zawsze robiła na wieprzowym, a sama cebulową na wołowym robię, na innych tak nie smakuje :) A warzywny to bulion, nie rosół.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×