Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile razy dziennie jedza wasze 16 miesieczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

Wydaje mi się ze moja córka je zbyt malo. Napiszcie mi jak wasze dzieci jedzą? Co jedzą i jaki odstęp czasowy? Zawsze regularnie?

Gość gość
Moja ma jutro 16 miesiecy jest jeszcze na piersi ale juz tylko w nocy i raz w ciagu dnia jak zaypia chyba ze spi na miescie to w wozku zasnie ze zmeczenia bez piersi I jak ogranicylam piers ttlko do zasypiania np w nocy to zauwaylam zewiecej je chociaz to straszny niejadek np na sniadanie chleb z szynka i serem zoltym ser zje caly plasterek szynki polowe a chlevka 3 gryzy Potem w ciagu dnia jakies polowe jogrtu lub serka ziemniaczek jeden i kotleta z piersi z kurczaka jak przygotowywujemy mizerie to ona miesz sklabiki to tez wcina troche w czasie przyzadzania potem jakis banan jest okres ze zje calego na koniec budyn 6 pelnych lyzek czasem wiecej w ciagu nia tez przekaski typu hrupki kukurydziane i ciasteczka malutkie maslane a ostatnio nawet paluszka sprobowala no i na koniec nia po kapieli piers

Gość też na piersi
ale lubi stałe posiłki ok. 5-6 pije mleko ok. 8-9 zjada na śniadanie 2 plastry szynki lub sera i małą kromkę chleba do tego sałatę i często natka pietruszki ewentualnie owsiankę z bananem, kaszę jaglaną z jakimś innym owocem, płatki orkiszowe z daktylami lub śliwkami, mielone orzechy i ziarna sezamu, siemię lniane, słonecznik, dynia albo jajko gotowane lub usmażone do tego często warzywo i natka pietruszki, czasami twaróg lub mozzarella ok. 11 zazwyczaj jakiegoś biszkopta i owoc, jeśli nie jadł banana to banan, czasami kawałek bułki ok. 14 obiad zazwyczaj drugie danie, warzywa wszelkie chyba nie ma takich których by nie zjadł, cukinia, fasolka szparagowa, buraki, marchewka, korzeń pietruszki, papryka, cebula, mięso i makaron lub ziemniaki, czasami kasza gryczana, jaglana, jęczmienna, czasami zupa na króliku, czasami zupa z nami. Gotuje mu osobno bo posiłki zanoszę do mojej mamy, bo tam jest gdy jestem w pracy, poza tym dziecku daje bardziej urozmaicone posiłki niż my jemy, cielęcinę, królika, gołębie, gęsinę jak mamy indycze to je z nami, wołowinę, jedynie kurczaka bardzo rzadko, chyba że wsiowy to i tak mrożę dla dziecka na porcje. Zazwyczaj po obiedzie je od razu jakiś owoc np brzoskwinię, gruszkę, jabłko, jagody, borówki, arbuza, winogrona, śliwki, maliny, jeżyny, wcześniej porzeczki, itd czasami zje to między obiadem a kolacją. Jak wracam z pracy to pije z piersi ok. 18-19 kolacja kiełbasa, jajko, szynka, często zamiast wędliny trochę mięsa, do tego warzywko np pomidor, sałata, czasami tylko banana jeśli nie jadł tego dnia. Do spania pierś i jeśli chce w nocy tak samo. W ciągu dnia pije wodę ok. 1l w tym czasami kubek 180 kompotu, czasami jakaś mięta, lipa, melisa też w tej ilości.

Gość też na piersi
czyli je 4-5 posiłków dziennie tak jak my.

Gość gość
jeszcze nie dodałam, że czasami kiepsko je śniadania ale nadrabia później. Jeśli ma gorszy apetyt nie wmuszam. Nie daję dużych porcji ale urozmaicenie. Na pierwszym miejscu ma zjeść warzywa i mięso, czy jajko, jeśli nie chce chleba czy ziemniaka może wcale nie jeść.

Gość też na piersi
ten post o niewmuszaniu też był mój. Zapomniałam dodać że bardzo lubi brokuła, kalafiora i duszoną kapustę i bób jak był sezon a także gotowany zielony groszek. Mam nadzieję, że szczegółowo wyłuszczyłam temat ;)

Gość gość
może jeszcze się ktoś wypowie?

Gość rozalika
16 msc dziecko na piersi? Jesteś zboczona.

Gość gość
Mój odkąd skończył pół roku miał 5 posiłków dziennie, i tak ma do tej pory- tak samo zresztą jak i ja. Z tym że jak miał 16 mcy to dwa posiłki to była często przekąska- drugie śniadanie i podwieczorek, czyli np. owoc czy ciasteczka owsiane, czasem kisiel, budyń itp. Zależy od apetytu, a u mojego- własciwie od dnia. Na śniadanie zjadał np. płatki z mlekiem, powiedzmy 100-150 ml mleka i garść muesli, na drugie- jajko na miękko, na obiad- zupa też ok 150 ml albo podobna ilość makaronu z sosem, ryżu z dodatkami itd. Na podwieczorek powiedzmy kisiel a na kolację pół kromki z czymkolwiek i butla mleka z kleikiem.

Gość gość
25.08.13 [zgłoś do usunięcia] rozalika 16 msc dziecko na piersi? Jesteś zboczona. xxxx to chyba ty jesteś zboczona, zwichrowana psychiczne, lub niedojrzała, bo mi w żaden sposób kp bez względu czy 6m, czy 2 letnie dziecko nie kojarzy się z seksem. Mały apel GIMBUSY DO SZKOŁY!

Gość gość
Ja tez jestem ciekawa. Może inne mamy się wypowiedza?

Gość gość
mój ma co prawda niecałe 15 m-cy, ale je ok 4-5 posiłków dziennie. ok 8-9 250ml mleka z 3 miarkami kleiku, koło 11-12 drugie śniadanie, czyli jakaś kanapeczka, parówka, jogurt lub owoc, następnie jest drzemka i jak wstanie to koło 15 obiad (różnie, czasem słoik a czasem to co my, zależy co akurat my jemy, bo nie wszystko mu wolno), koło 18 podwieczorek, zależy co jadł na 2śniadanie, ale coś czego nie jadł z tego samego zestawu, no i po kąpieli koło 20 kaszka na kolację ;-)

Gość gość
kiepska mało urozmaicona dieta. Parówka lub serek - cała prawda o żywieniu dzieci

Gość ajszus12
Moja ma 13 miesięcy i je tak: - mleko z piersi - śniadanie: kasza jaglana lub orkiszowa z gruszka i jabłkiem, musli ze śliwkami, owsianka z bananem i brzoskwinia, jajecznica z cebulką i szynką, omlet, placki z owocami, jajko na miękko. - 2 sniadanie: cos mlecznego - twarozek lub jogurt, ew płatki z mlekiem - obiad - zupa z mięsem - podwieczorek - jakis owoc do reki - np winogrona, borowki, sliwki, jablko w czastkach, banan jesli nie jadla, brzoskwinia lub platki zdrowy blonnik na sucho -kolacja: kanapka, mieso, jesli nie dodalam do zupy, jajko lub placek z warzywami, ew owocem, jesli nie jadla duzo owocow w ciagu dnia. - mleko z piersi

Gość gość
16-miesięczniak: - 7 rano - 210 mleka z kaszką (różne kaszki - orkiszowa, jaglana, manna itp 9:30 - kanapka (lub 2) z szynką lub jajo, pomidor... czasem zamiast tego owoce 12 - zupa z mięskiem lub bez, ryzem, kaszką - różnie 15 - II danie- mięsko, ziemniaki, warzywa lub pierogi, kluseczki 17 - podwieczorek (tak jak II śniadanie) 20 - kolacja - mleko 210, jak na sniadanie

Gość gość
15 miesięcy młoda 7 mleko nr 4 hipp z kaszką 9 śniadanie kanapka. jajko omlet ciasto co akurat zechce 12 zupka 15/16 obiad zwykle coś z nami albo słoik jak mamy coś czego ona jeszcze nie może 18 podwieczorek kaszka, lubiś serek 20 mleko zagęszczone nr 4 ok 180 ml