Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenkaaa123

Pominięcie tabletki Zoely kilka dni temu

Polecane posty

Gość Olenkaaa123

Dziś zorientowałam się, że nie przyjęłam tabletki czwartkowej czyli 2 dni temu. Była to 17ta tabletka. Biorę je od niemal roku. Wczoraj był stosunek. Dziś przyjęłam 2 dni tabletki naraz. Czy ktoś miał taką sytuację? Z tego co wyczytałam odnośnie tabletek 21dniowych to powinnam dokończyć bieżące opakowanie i nie robić przerwy tylko od razu zacząć następne, ale nie wiem czy to samo dotyczy tabletek 24dniowych. Proszę o pomoc. Do ginekologa jestem zapisana dopiero na 16go września.

Gość gość
Wszystko jest jasno i wyraźnie wyjaśnione w ulotce. W przypadku pominięcia 17. tabletki nie musisz robić nic poza przyjęciem zapomnianej tabletki.

Gość gość
Powyższe oczywiście tyczy się tylko i wyłącznie tabletek jednofazowych o schemacie przyjmowania 24+4.

Gość Olenkaaa123
Właśnie miałam wątpliwości co do tego co piszą w ilotce, bo tam jest tylko opcja przyjęcia zapomnianej tabletki przed upływem 12 godzin, ale może to błąd drukarski, bo powyżej nad tabelką z kolei jest napisane ze po upływie 12 godzin...

Gość gość
Trzeba pamietac nie tylko p bzykaniu,ale i tabletkach

Gość Olenkaaa123
Bzykam się tylko w weekendy a tabletki biore codziennie wiec jak widać pamietam bardziej o tabletkach niż o bzykaniu. Pierwszy raz mi się zdarzyło, że zapomniałam.

Gość koteekkkkk
witam wczoraj sie zorientowałam ( jestem mega zmeczona przy dziecu ostatnio no ale) że którąś z ostatnich tabletek ( 4-5 dni temu musiałam pominąć aktualnie była by 20-ta ) czy jak zrobię teraz 3 dniową przerwę to będzie ok ( pomyslalam ze jak ma być 4 dni to plus ten jeden dzien zapomniany) kurcze przed ciazą brałam z 8 lat równe tabl nigdy nie zapomniałam a tu...