Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca na umowę zlecenie

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, czy pracując na umowę zlecenie mam prawo do zwolnienia lekarskiego i urlopu macierzyńskiego?

Gość gość
Do niczego nie masz prawa. Nawet jak pójdziesz na zwolnienie, nie zarabiasz. Takie współczesne niewolnictwo.

Gość gość
dokladnie nie przusluguja ci zwolnienia

Gość gość
Nawet jeżeli mam opłacane wszystkie możliwe składki?

Gość gość
Tak. To jedna z różnic między umową o pracę a umową cywilnoprawną.

Gość gość
Dzięki bardzo, wiem na czym stoję.

Gość gość
Nie czytaj tych kwok bo glupoty pisza. Jezeli masz masz oplacana skladke chorobowa to masz platne l4 i zasilek maciezynski o ile bedzie obowiazywala umowa.

Gość gość
Masz prawo, zlecenie oblsuguje skladki zdrowotne

Gość gość
po co wprowadzacie w błąd? Jak masz wszystkie składki opłacane łącznie z dobrowolną składką chorobową, masz prawo do l4 po 3 miesiącach opłacania składek, tak samo masz prawo do zasiłku macierzyńskiego...

Gość gość
pracowalam 3 lata na umowe zlecenie i mialam platne zwolnienie od lekarza, tzw L4, jesli masz odprowadzane skladki chorobowe i zdrowotne to jak najbardziej dostaniesz pieniazki za zwolnienie

Gość gość
praca na etacie to rozwiązania z minionej epoki. To było dobre dla naszych dziadków, którzy po przepracowaniu całego życia otrzymali emeryturę. My mamy nikłe szanse na przeżycie starości żyjąc jedynie na etacie. Dziś jeżeli już ktoś pracuje na etacie obok tego proponuję to co ja robię. Zapraszam na moją stronkę www.pieknoiuroda-fm.pl Ja już przestałam liczyć na etat 1200 - 2500 lub emertyury które topnieją w oczach. Koszty życia rosną a najlepszym systemem na robienie pieniedzy jest marketing sieciowy

Gość gość
Ja czytałam artykuł kiedyś w gazecie o pracy na zlecenie i pisało tam, że jeśli są odciagane składki chrobowe to nalezy sie macierzyński i ta cała reszta. Tylko te chorobowe musza byc płacone.

Gość ja tyram na umowe zlecenie
bo teraz umowa o prace to cud. A jeszcze do umowy zlecenie mam wypłaty 1300 zł smieszny jest nasz kraj :O