Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zawsze  szczery

karawana jedzie dalej

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia ææ
nos disputatum est - jesli juz. Odkad lacina byla w uzyciu to zawsze stawiala orzeczenie na koncu zdania.

Zuza, powiedzenie akurat dopuszcza est w srodku zdania:) sprawdz sobie w slowniku ;) mialam lacine 5 lat na studiach. linka nie moge wkleic, bo mowi ze spam.

"wstydz sie" | wstydzę, ale co to da? :P | "Odkad lacina byla w uzyciu to zawsze stawiala orzeczenie na koncu zdania" | niekoniecznie, przysłowia to przysłowia. uczyłam się łaciny 2 lata i w przysłowiach oraz wierszach nie stosowało się tego tak radykalnie. poezja i przysłowia rządzą się własnymi prawami.

moje ulubione przysłowie łacińskie to: | vina bibunt homines, animalia cetera fontes ;) | dobry jest też tekst: "clava curva pie vinco", co znaczy "zakrzywioną szablą pobożnie zwyciężam" :) chociaż w necie są też tłumaczenia: maczugą lub nawet motyką, ale to chyba ktoś sobie jaja robił i rozpowszechnił ;)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Lacina zaklada stawianie orzeczenia na koncu zdania. To jedno z podstawowych prawidel tego jezyka i bardzo mnie dziwi ze o tym nie slyszalas skoro uczylas sie tego jezyka tyle lat. No chyba ze poziom nauczania zostawial wiele do zyczenia. A to cytowane powiedzenie o ile wiem , nie ma nic wspolnego z poezja.

Gość Zuzanna Amelia ææ
A z moich ulubionych to bedzie tylko Cogito egro sum , dura lex set lex i moze jeszcze festina lente

Gość Zuzanna Amelia ææ
25.08.13 [zgłoś do usunięcia] Alicja Donnikova hmm, to się chyba nazywa "przypie**alanie się o pierdoły" XX XX Stare panny tak maja

Zuza, naprawde sprawdz w slowniku, prosze cie. Osmieszasz sie i niepotrzebnie przypierdzielasz, bo i tak wiem, ze mam racje. Nie jestem specjalistka od laciny, ale to akurat jest oczywiste.

wiedziałam, chcesz mieć darmową służącą i zostawić mnie z dziećmi na lodzie :( taki z ciebie katolik, phi! ja jak już ślubuję że forever, to nie dopuszczam możliwości rozwodu, chociaż życie z takim skąpiradłem jak ty zapewne będzie pełne utrapień :o ale mam nadzieję, że wynagrodzisz mi to w łóżku :classic_cool:

Gość gość
Maciuś oczywiscie wynagrodzi ci w łóżku, będziesz mogla mu robić loda do woli

Gość gość
argen, co sądzisz o alicji? brałbyś się za nią?

no dobra, jak intercyza, to mam prawo do jednego kochanka i robimy maksymalnie jedno dziecko :classic_cool: umowa stoi? dziecko w razie czego upchnę kochankowi i wmówię, że to jego i ma sobie je hodować :P

Gość aryanna
ala to łamaczka serc uważajcie chłopaki

"ala to łamaczka serc" | chyba takich z piernika :D | dobra, spylam pobiegać, nie chcę sie roztyć od siedzenia na kafe :P🖐️ już mnie oczy dzisiaj od tego kompa bolą.

Gość gość
Maciek żebrze o kartki jak rumun

Gość gość
ale zaśmieciliscie szczeremu drugi topic :(

Gość wet sand wet skin
ale sie najadlam. czas na pilates

Gość wet sand wet skin
Kabanosa! :P

Gość gość
Donald Tusk to mój idol :classic_cool: