Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadoma_

tabletki anty w 7 dniu cyklu

Polecane posty

Gość niewiadoma_

Hej. dziś jest dokładnie 7 dzień mojego cyklu. Chciałam zacząć dziś brać tabletki antykoncepcyjne. A to ze względu na to, że 12ego mam mieć operację, a że mam nieregularne cykle, to nie chciałabym dostać okresu akurat w terminie operacji. Czy jeśli teraz zaczęłabym brać tabletki to mam pewność, że tego okresu nie dostanę ? Wziełabym tabletki, które parę miesięcy temu używałamm też i wtedy wszystko było ok, żadnych plamień itp itd. Wiem, że nie miałyby one działania antykoncepcyjnego i musiałabym się zabezpieczać dodatkowo, ale nie zależy mi na tym. zależy mi na tym, by nie mieć okresu 12ego września. dzięki z góry za odowiedź.

Gość gość
mogą wystąpić plamienia.

Gość gość
Trzeba było skonsultować z lekarzem.Bardzo ważne!!

Gość gość
Dokładnie tak jak ktoś wyżej napisał - mogą występować plamienia przez pierwsze trzy opakowania.

Gość niewiadoma_
Jak miałam wizytę z chirurgiem i powiedziałam, że mam nieregularne cykle, to powiedział, żeby trzymać kciuki ,żeby nie było okresu :/ nic mi wtedy podpowiedział o tabletkach. Dopiero dzisiaj pomyślałam, żeby zacząć brać tabletki. czyli teoretycznie ,jeśli dzisiaj zacznę brać, to powinnam okresu dostać ,po skończeniu opakowania tak?

Gość niewiadoma_
tak bardzo nie chciałabym dostać okresu w terminie operacji, bo wiąże się to z jej odwołaniem. A czekam na nią już sporo. Nie chcę znów czekać parę miesięcy ,tylko dlatego ,ze akurat okresu mogę dostać. ech ... nie wiem co robić :/

Gość gość
moglas wziac między 1a 5dniem okresu jak weźmiesz w 7to plamienia są bardziej prawdopodobne. choć ja już 15dni plamie . możesz liczyć na szczęście tylko. albo porozmawiac z lekarzem gdy wystąpi miesiączka by przesunąć operacje o kilka dni a nie miesięcy

Gość gość
To nie jest prawda. Ryzyko wystąpienia plamień nie zwiększa się im później w cyklu rozpoczyna się tabletki. Autorko możesz też poprosić ginekologa o przepisanie luteiny lub d*phastonu na wywołanie, ale z tym to trzeba by się spieszyć. Jest też lek, który hamuje krwawienie, ale to też konieczna jest wizyta u ginekologa, bo jest na receptę.