Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filigramowa

Co robić Boje się

Polecane posty

Gość Filigramowa

Mam 19 lat i mam problem. Wszyscy mi mówią, że wyglądam jak anorektyczka. Mam 168 cm wzrostu, waże 47 kg. Jem normalnie, regularne posilki, pełne dania, nie żałuje sobie fast foodów, ani słodyczy, lubię nawet boczek, golonke, nie przeszkadza mi tłuszczyk. A waga wciąż ani drgnie do góry.Znacie jakąś diete na przytycie? WIecie co może być powodem?

Gość turystka00
Dziewczyno udaj się do lekarza! To nie jest normalne. Przyczyn może być wiele...

Gość Filigramowa
Jak myślisz do jakiego lekarza powinnam się udac? I czy jest to konieczne?Pewnie da mi jakąs specjalną diete, a nie mam pieniędzy na rarytasy

Gość turystka00
Może psychiatra? Może masz anoreksję? Zdarza Ci się wymiotowac? Lubisz się objadać w nocy? A odchudzałaś się kiedys? Może zjadłaś jajeczko tasiemca?

Gość gość
autorko ja w Twoim wieku przy wzroscie 165 cm wazyłam 41 kg, jesli jestes taka od dziecka to taka twoja uroda, ja tez tak mogłam sie dosłownie obzerac i nic waga nie drgneła, nawet po 3 ciazach nic mi nie zostało. Az do zeszłego roku kiedy zaczełam tyc, to chyba juz wiek bo mam 37 lat i chyba w koncu szybka przemiana materii zwolniła ;) Jesli jestes zdrowa to pokochaj siebie taka jaka jestes ;) kiedys zobaczysz ze sa plusy twojej chudosci, choc według mnie jestes w sam raz ;)

Gość gość
Nie załamuj dziewczyny! Z mojej strony polecam po prostu lekarza rodzinnego on bedzie wiedział gdzie Cię skierować. Pozdrawiam i życzę zdrowia

Gość gość
A skad Ty mozesz wiedziec czy lekarz rodzinny bedzie cos wiedział??tak tylko zakłądasz,co nie oznacza ze tak jest,czy bedzie

Gość gość
lekarz raczej po badaniu widzi z czym ma do czynienia, czy z żołądkiem czy z głowa!

Gość gosteqs
Na wadze przybierasz wowczas, gdy jesz wiecej kcal niz wynosi Twoje dzienne zapotrzebowanie. Zeby nie nabierac tkanki tluszczowej, ktora nie jest pozadana - niczemu dobremu nie sluzy, a nabierac tkanke miesniowa - ktora jest pozadana, nalezy cwiczyc silowo, gdy sie je wiecej kcal niz wynosi zapotrzebowanie. Twoj glowny problem to: nie wiesz ile kcal jesz, tzn. czy mniej, czy wiecej niz wynosi Twoje zapotrzebowanie. Piszesz, ze niczego sobie nie odmawiasz, co nie znaczy, ze jesz wiecej niz wynosi Twoje zapotrzebowanie. A jak jesz wiecej niz wynosi zapotrzebowanie a nie nabierasz masy - to moze byc cos ze zdrowiem, bo to nie jest normalne normalny organizm, jak wystapi nadmiar kcal, magazynuje je w postaci tkanki tluszczowej, albo - jesli sa cwiczenia silowe, powieksza tkanke miesniowa.

Gość gość
I znowu zakłądasz,ze lekarz widzi,ale niestety to tak nie jest,człowiek to calość,bedzie sie zajmował głowa czy zoładkiem a pacjent umrze na serce,i tak to jest,tak to juz jest,wszyscy jestesmy jednościa

Gość Filigramowa
Sugerujesz że umieram?;(

Gość gość
Niczego nie sugeruje ,daje przykłąd jak lekarze niby lecza

Gość chudateż
Nie rozumiem, dlaczego naskakujecie na dziewczynę, że coś jej dolega. Ma taką a nie inną przemiane materii i nie tyje. Byc może spala to wszystko co zjada i tyle. Filigranowa, nie przejmuj się, jedz na co masz ochotę i może przytyjesz. Urozmaicaj posiłki, jedz dużo też warzyw i owoców oprócz tych golonek ;)