Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Annaq47

to straszne zyc z dzieckiem chorym na autyzm

Polecane posty

Go艣膰 Annaq47

Potrzebuj臋 dobrego lekarza ,kt贸ry leczy dzieci z autyzmem na G贸rnym 艢l膮sku .M贸j syn ma upo艣ledzenie umys艂owe w st.umiarkowanym i ma ju偶 18 lat i nikt mnie nie chce wys艂uchac bo w szkole zachowuje si臋 cicho ,owszem zawija w podkoszulek r臋k臋 jakby mu by艂o zimno przy tym rozci膮ga i a偶 paznokciem robi dziury ale ..... a na pytania m贸wi nie wiem 偶eby tylko dac mu spok贸j ,rzeczy manualne robi powoli ,nie umie opowiadac o czym przeczyta艂 choc rozumie co czyta.Jest meteoropat膮 i jak ma byc deszcz to k艂adzie si臋 i 艣pi ,nigdzie zd膮偶yc z nim nie mog臋 bo wychodzi na przystanek 5 minut przed przyjazdem autobusu i biegiem przez ulic臋 jak jedzie ju偶 autobus nie patrzy ze tir ,,Zatyka uszy jak jedzie motor i ucieka w przeciwn膮 stron臋,teraz nawet jak jedzie poci膮g a stoimy blisko przejazdu kolejowego stuka butelk膮 po napojach ba nawet pilotem o fotel oboj臋tnie co ma w r臋ce nawet noga o pod艂og臋 i to jest wszystko jak najdzie mu taki atak -potrzeba robienia jeszcze jest klaskanie i stukanie si臋 w g艂ow臋 ,uczulony jest na zapachy i oczywi艣cie sam sie nie wytrze w toalecie .Je艣li chodzi o jedzenie to nie mo偶e je艣c jedzenia w sto艂贸wce szkolnej bo go czy艣ci , jest tez uczulony na 艣lin臋 ludzi i zwierz膮t np jak poliza艂 go pies -terapeuta po ustach mia艂 gor膮czk臋 i wymioty wieczorem -objawy jak zatrucie lub grypa grypa ale pani alergolog m贸wi,偶e to nie jest alergia bo by musia艂 na swoj膮 艣lin臋 byc uczulony -a jednak takie objawy mia艂 tez jak karmi艂 konia w stadninie i kozy na 艂膮ce bo je偶dzili艣my w ramach terapii .Urodzi艂 si臋 jako dziecko ,kt贸re napi艂o si臋 w贸d p艂odowych a najpierw odda艂o sm贸艂k臋 ,mia艂o zapalenie ucha i zapalenie p艂贸c i 偶贸艂taczk臋 12 dni w szpitalu -konaj膮cy idiagnoza po tym pani ordynator noworodk贸w-z niego ju偶 nic nie b臋dzie ,,po wyj艣ciu ze szpitala nie chorowa艂 i nigdy nie pomy艣la艂am ,ze chodzi o chorob臋 m贸zgu tej ordynator.No nie b臋d臋 opowiadac o leczeniu bo nawet wykryto u niego epilepsj臋 co teraz wykluczono ,mia艂 juz downa i teraz depresj臋 a ja od 2002 roku m贸wi臋 ,偶e ma autyzm a wszyscy ,偶e nie i tylko si膮sc i p艂akac ,tabletki ma przepisane i po nich dopiero robi wszystko z odwag膮 ale cz臋艣c bezsensownie ,ze trzeba pilnowac a nikt mi nie przyznaje -wymaga opieki -a pilnowac trzeba bo lubi np palic zapa艂ki i wrzuca papier do muszli ,偶eby miec pust膮 rolk臋 .Dziecko z biegiem lat robi r贸偶ne rzeczy o jednych zapomina ,inne si臋 pot臋guj膮 ale najgorsze s膮 pytania ,kiedy b臋d臋 mia艂 dziewczyn臋 lub kiedy b臋d臋 m贸g艂 prowadzic samoch贸d to s膮 pytania straszne dla matki.Ludzie ,kt贸rzy m贸wi膮 ,ze mo偶na wyzdrowiec ca艂kowicie z autyzmu i autysta mo偶e prowadzic normalne 偶ycie ,mo偶e sam mieszkac raczej skazuj膮 ju偶 doros艂ych na brak opieki i na to ,偶e oszukaja ich ludzie bo oni s膮 艂atwowierni i daj膮 si臋 nam贸wic na wszystko licz膮c ,偶e dany cz艂owiek jest 偶yczliwy.Ostatnio na stroniewww.polskieradio ,pl autyzm jest szeroko omawiany .Prosz臋 o specjalist臋 ,kt贸ry nie powie ,偶e dziecko neurologicznie zdrowe-oligofrenik(oczywi艣cie leczenie na NFZ)i psychologa te偶 na NFZ bo psychiatra to nie trzeba skierowania .Jedno co mog臋 powiedziec to nie patrz膮c na specjalist贸w co m贸wi膮 ,ze nie nauczy sie niczego ,uczy艂am go sama czytac i pisac i nie zostawi艂am go NIESZCZ臉艢LIWEGO ,nale偶y kupic ksi膮偶ki do zer贸wki i od najm艂odszych lat wykonywac w powietrzu le偶膮ce 贸semki i te偶 pisac w powietrzu literki ,m贸wi膮c przy tym wyrazy np M -mama ,S-st贸艂 bo realny 艣wiat jest terapi膮 dla dziecka i usprawnia go w ka偶dej chorobie ,dziecko ,kt贸re potrafi czytac jest mniej z艂o艣liwe , a potem starsze nie nudzi si臋 ,nie broi w szkole nawet specjalnej -na to zwr贸ccie uwag臋 .

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 truelove
jak to nie podciera sie w toalecie?to kto mu tylek wyciera?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co to za g艂upie pytanie zadajesz cz艂owieku? mia艂ae艣 styczno艣c z takim chorym dzieckiem kiedys?? jak nie to poczytaj o wutyzmie to jest powazna choroba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wsp贸艂czuj臋 ci kobieto... wi臋cej napisa膰 nie potrafi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiesz co... ka偶de dziecko w 艂onie matki pije wody p艂odowe... wydaje mi si臋, 偶e mo偶e tw贸j syn zach艂ysn膮 si臋 wodami p艂odowymi w czasie porodu a tym samym powsta艂o niedotlenienie m贸zgu (?)... nie wiem... trudno powiedzie膰, ale uwierz mi, 偶e wiem jak ci臋偶kie 偶ycie bywa z autyst膮, chocia偶 m贸j syn nie jest upo艣ledzony umys艂owo cho膰 ma autyzm, ale jakkolwiek ci bardzo wsp贸艂czuj臋 i bardzo podziwiam, chocia偶 zdaj臋 sobie spraw臋 z tego... jak bardzo jeste艣 zdesperowana w tym, co robisz dla swojego dziecka, jednak ja p贸ki co, nie mam a偶 takich problem贸w z moim synem. Pozdrawiam ci臋 serdecznie i 偶ycz臋 si艂y i zdrowia, bo czego偶 wi臋cej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Annaq47
Zycie calkiem sie zmienia majac takie dziecko...w dodatku biorac pod uwage ze kazdy traci wiare i olewa, nie"to nie moze byc autyzm" ... Jak si臋 tego slucha to po prostu uszy odpadaj膮,....

Udost臋pnij ten post

T艂umaczyli dlaczego to "nie mo偶e by膰 autyzm"? Przecie偶 sam opis wystarczy艂by dobremu lekarzowi do przynajmniej podejrzenia autyzmu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Annaq47
Oni maja jakies swoje filmy... ja juz nawet nie mam sil latac i udowadniac bo oni wiedza swoje ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamila

A szukali艣cie pomocy w jakiejs fundacji, polecam Silentio. 馃檪聽wspania艂a fundacja, pomagaj膮

Udost臋pnij ten post