Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świeży tata

Niskie białe krwinki u noworodka

Polecane posty

Gość Świeży tata

Witam. Od niecałych 24 godzin ciesze się z bycia tatą. Ciąża i poród na szczęście mimo nerwów zakończył się narodzinami córeczki. Kamień z serca, że wszystko przebiegło pomyślnie a tu telefon wieczorny od żony, która leży z maleństwem w szpitalu. W morfologii niski poziom białych krwinek. Jutro powtórka badań, bo lekarzy to nie pokoi. Uspokoiłem żonę, ale czytam o co chodzi z tymi krwinkami i się załamałem. Niski stan i choroby jakie mogą być odpowiedzialne za to po prostu mnie zszokowały, Aż pierwszy raz mi się tak ręce trzęsą. Nie wiem co myśleć. Spotkał się ktoś z was z czymś takim? Boje się najgorszego. Proszę pomóżcie.

Gość gość
no co tu pisac, niskie biale krwinki z jednym sie kojarza,,, a czemu byla robiona morflogia, bo standartowo nie robia?

Gość gość
Robią standardowo, u nas przynajmniej robili. Tatusiu, zanim znajdziesz pięć tysięcy chorób dziecku wiedź, że poród dla maleństwa to ogromny szok i wysiłek i morfologia ma prawo nie być idealna - zwykle nie jest. Spokojnie poczekajcie do jutra na powtórzenie badań. Gratuluję córci i dobrej nocy życzę.

Gość gość
Najprawdopodobnie dziecko przechodzi infekcje , glowa do gory . O gorszym scenariuszu lepiej nie myslec. Zapewne wykonaja CPR