Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kochani doradzcie cos

Polecane posty

Gość gość

chcemy wziac slub w przyszlym roku, co byscie doradzili zeby wyszlo niedrogo i ladnie? myslalam ze zaproszenia mozna samemu wydrukowac na jakims ladnym papierze, zawieszki na wodke wykonac jakos ladnie samemu, kosciol tez udekorowac samemu bo u nas to koszt ok 800-1000zl w kwiaciarni, wiec to tylko kwestia zakupu kwiatow, nie wynajmujemy auta, jedziemy swoim wiec tylko tyle co samemu je ozdobic, ciasta popiecze rodzina, malo czasu nam zostalo a tyle przygotowan nas czeka... wesele bedzie na ok 40-50 osob, wiec to malo nie jest... kochani doradzcie cos z wlasnego doswiadczenia, jak to u was wygladalo, na ile osob wesele, ile kosztowalo itp, pozdrawiam goraco!!!

Gość gość
My mamy ślub 7 września. Robimy przyjęcie bez orkiestry, kamerzysta tylko do kościoła, fotograf po znajomości. 26 osób. Mimo to mam typową suknię ślubną ;-) bo chcę mieć piękne zdjęcia i w ogóle kiedy jeszcze miałabym okazję ubrać się jak księżniczka ;P KOSZT : ok. 13000zł

Gość gość
Rok czasu to bardzo dużo. My planowaliśmy zacząć przygotowania do wesela na 1,5 roku przed ale powiedziano nam że spokojnie na rok przed wystarczy. Umowę z salą podpisywaliśmy ok 9 mies przed uroczystością. Także bez paniki. Nasze wesele było na ok 80 osób i wesele kosztowało ok 50 tys ale było zrobione na wysokim poziomie. Nie radziłabym dekorować samemu kościoła bo pojawi się problem jeśli przed wami i po was będzie miał ktoś ślub i wtedy macie 10 min żeby zrobić swoją dekoracje a potem ją zebrać. To są tzw techniczne problemy. Po naszym ślubie był kolejny i pani z kwiaciarni szybko sprzątała swoje rzeczy bo druga kwiaciarnia wchodziłą do koscioła ze swoją dekoracją. Jak ktoś nie ma wprawy w tym to nie da rady i tylko będą niepotrzebne nerwy. Na butelki teraz nie trzeba nic wieszać więc strata czasu żeby coś kombinowała. Co do ciast to te lepsze sale nie pozwalają żeby wnosić swoje jedzenia w trosce o bezpieczeństwo gości i o renomę sali. Mają sprawdzone cukiernie oraz kucharzy. Jak masz jakieś pytania to czasem tu zaglądam i postaram się pomóc

Gość gość
Rok to mało? Pogięło Cie? W rok, to można dom postawić.. :D Daruj sobie dekoracje butelek, bo to ani ładne, ani tanie. Tak, jak piszą: przystrojenie kościoła ugadaj z innymi pannami młodymi, które mają tego dnia ślub (ksiądz nie powinien robić problemów, żeby dać Ci do nich kontakt), to wydatki rozłożą się proporcjonalnie do liczby uroczystości (i nie będzie nerwowego strojenia). Tak, jak pisali: sale często gęsto nie pozwalają wnosić jedzenia, z uwagi na przepisy sanitarne - wyjątek czasem stanowi tort (ale też nie zawsze), więc tu nie zaoszczędzicie. No chyba, że wynajmujecie jakąś salę w sensie: pomieszczenie - ale tu nic nie podpowiem, bo nigdy nie było z tym do czynienia. Powiem Ci tak: w zasadzie nie da się niedrogo i ładnie - jedyny pomysł, to jeśli rodzice mają duży dom i wielki ogród.. U nas gości 75, grubo ponad 45k zł (nie pamiętam dokładnie ile)

Gość gość
ja tam wolałam wszystko zlecić osobom, które sie na tym znają, jak to policzyłam to zaoszczedziłabym ze 300 zł a to nie było warte zaproszenia zamówiłam w internecie www.lukata.pl , firma która mi przystroiła kosciół też spisała się na medal i wcale nie tak drogo, szkoda nerwów

Gość gość
ja nie stroiłam kościoła,zaproszenia najtańsze za 1,5 zł,,zawieszki na butelki też nie było

Gość gość
najlepszy sposób na oszczędność? nic nie robić, wtedy zaoszczędzisz najwięcej