Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HoustonMamyProblem

okres plamienie choroba

Polecane posty

Gość HoustonMamyProblem

Witam. Mam problem.Piszę tu,bo wizytę u ginekologa mam dopiero na 11-ego września,a nie stać mnie teraz na prywaciarza..Może, któraś z dziewczyn miała podobną sytuację. Mianowicie 6 sierpnia dostałam miesiączki.Skończyła się 11-ego sierpnia,a 16 zaczęłam dziwnie plamić.Najpierw na pomarańczowo,potem bordowo i tak przez tydzień.Myślałam,że przejdzie,ale nie przeszło teraz krwawię jak przy okresie.Bolą mnie krzyże,pachwiny i od czasu do czasu dół brzucha. Czy któraś dziewczyna,miała podobnie? Dzięki za odpowiedź,pozdrawiam.

Gość gość
zaczęłaś może terapię antykoncepcyjną? Ile masz lat wogóle?

Gość HoustonMamyProblem
Nie. Od zawsze stosuję prezerwatywy,żadnych hormonów. Mam 27 lat.

Gość gość
No to w takim razie kiedy robiłaś cytologię?

Gość HoustonMamyProblem
Ostatnią 6 lat temu. W tamtym roku urodziłam dziecko.

Gość gość
Zapisz się na tą cytologię w takim razie jak najszybciej będziesz miała bezpłatnie-programowo musisz tego pilnować.A te plamienia mogą mieć związek z owulacją bo daty jakie podajesz na to wskazują a to krwawienie które masz teraz to może być wcześniejsza miesiączka

Gość gość
może to ciąża...

Gość HoustonMamyProblem
Ciąża odpada,ponieważ robiłam jeden test,który wskazał na brak ciąży,po ok. 2 tygodni znów zrobiłam i wyszedł tak samo. Jeśli chodzi o kwestię miesiączki to była najpierw 6 sierpnia do 11-ego , po czym od 16 przez ok. tydzień czasu samo plamienie i do teraz mam normalne krwawienie. Nigdy wcześniej nie miałam zaburzeń pod tym względem. Cykl trwał 24,25 dni,od zawsze.

Gość gość
tzn że od 16 do teraz krwawisz tak jak przy okresie??

Gość gość
a nie ,czekaj od 16 tydzień plamienia i potem miesiączka tak?

Gość gość
to by wychodziło 22 dni nie licząc plamienia to jak miałaś 24-25 to nie jest żle a plamienia to tak jak pisałam daty zgadzają się z owulacją i mogło wystąpić plamienie jeżeli nic pozatym złego się nie dzieje to czekaj spokojnie na termin wizyty u lekarza

Gość gość
czekaj nie 22 już się pogubiłam,kiedy dostałaś to krwawienie( nie plamienia)

Gość gość
Hm,to by wychodziło mniej więcej 17 dni,no to faktycznie trochę szybko.....

Gość HoustonMamyProblem
Jeden okres skończył mi się 11 sierpnia, 23 zaczęłam znów intensywnie plamić,do tego doszły bóle krzyży,pachwin i od czasu do czasu dołu brzucha

Gość gość
tak ale liczymy od dnia kiedy dostałaś a to był 6 czyli 23 -6=17 tyle czasu minęło to faktycznie trochę krótko,bo same plamienia nie są tak niepokojące bo były w okresie owulacji czyli okołoowulacyjne to się zdarza i to nic że wcześniej nie miałaś natomiast potem to krwawienia zbyt wczesne,hm no ja już swoją wiedzę na ten temat wyczerpałam,jedynie lekarz tu może pomóc:)ale spokojnie jeżeli nic złego się nie dzieje i te krwawienia nie są strasznie obfite to się tak nie stresuj spróbuj sobie codziennie wziąć 4 tabletki rutinoscorbinu napewno nie zaszkodzi,a powinno złagodzić krwawienie,bo obkurcza naczynia krwionośne

Gość HoustonMamyProblem
Ok,dziękuję za wyjaśnienie. Pozdrawiam.