Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niki14141414

jak rozjaśnić blizny

Polecane posty

Gość niki14141414

Hej, mam problem z bliznami na rękach i nogach :(. Stosowałam cepan i contractubex, lecz jedynie trochę pomogło. Szukam czegoś co by je rozjaśniło, bo niestety są ciemniejsze niż reszta skóry, a przez to dosyć widoczne. Wiem, że blizny niestety pozostaną, lecz chcę by je chociaż trochę rozjaśnić by się tak nie rzucały w oczy. Czy mogą tu pomóc jakieś domowe sposoby, peelingi?

Gość gość
contractubex to chyba najlepsze z tego wszystkiego ale wcale nie rozjaśnia ona ma tylko pomóc w zabliznieniu się rany pooperacyjnej sama mam ten sam problem:(

Gość gość
Kiedyś stosowałam masc na blizny i efekt jest rewelacyjny. Prawie ich nie. Widać. Niestety nie pamiętam nazwy. Kosztowała coś ok 20zł. Z domowych sposobów slyszalam że codzienne nacieranie cytryna pomaga ale sama nie przetestowalam.

Gość gość
te wszystkie maści to lipa ja stosowałam revitax- proszek ,dodajesz wode mieszasz i robisz okłady najlepiej na całą noc trochę nieprzyjemnie pachnie ale pomaga!!! W aptece pytaj on jest też pod inną nazwą ale nie pamiętam koszt ok 7 zł saszetka(starcza na 2 okłady)

Gość niki14141414
Może pamiętasz jak ten proszek się nazywa? właśnie contractubex nie rozjaśnia, a mi zależy na ich rozjaśnieniu

Gość gość
revitax się nazywa ale jest jeszcze jeden odpowiednik i tego nie pamiętam:)

Gość gość
to może acne derm?

Naświetlania białym światłem ponoć dają świetne rezultaty. Musiałabyś popytać w gabinetach kosmetycznych. Poza tym olej z rokitnika pomaga na świeże blizny. Aloes też.

Gość gość
w necie nie szukaj idż do apteki podaj nazwe i powiedz na co to ma być chyba nie przekręciłam,a może ...ale napewno jak powiesz pani w aptece że to taka saszetka proszku na blizny to będzie wiedziała.Jeśli przekręciłam nazwę to musi być bardzo podobna

Gość gość
słyszałam cos o bio oil, kosztuje około 25zł, nie wiem jak sie sprawdza, z tego co słyszałam jest całkiem dobry, trzeba zapytac w aptece :)

Gość niki14141414
acne derm stosowałam na samym początku, ale też bez różnicy

Gość gość
ale te oleje wszystkie to pomagają w zabliżnianiu się rany po operacji ale nie rozjaśniają!

Gość gość
to tylko pomaga w zabliznianiu ale blizna zostaje. wiem sama mam. blizna operacyjna. CIecie pare razy w tym samym miejscu eh.

Gość niki14141414
bio oil z tego co czytałam to nie pomaga, no a ja potrzebuje czegoś bardziej rozjaśniającego niż zabliźniającego ( co jest dobre jak blizna jest świeża )

Gość gość
chetnie sie wymienie spostrzezeniami. moze macie jakies sposoby. mozna wymienic sie meilami

Gość niki14141414
czasem robię okłady z sody oczyszczonej, zbyt rzadko, żeby stwierdzić czy są jakieś efekty :)

Gość gość ja
Niki i jak poradzilas sobie z problemem???