Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestrachana

czy jest sygnał w słuchawce gdy adresat ma wyłączony tel

Polecane posty

Gość zestrachana

martwi mnie taka sytuacja, bo wczoraj żegnałam się ze znajomym i chciałam dzisiaj sprawdzić jak dojechał, czy żyje itp. i od kiedy (ok. 13godz.) dzwonię, od razu mam sygnał, jakby telefon był zajęty. próbowałam też przez internet go złapać, ale zero śladu. mam lekką panikę, także proszę o odpowiedź, czy jeśli tel. na który dzwonimy jest wyłączony, pojawia się jakikolwiek sygnał? w jakich sytuacjach, pomijając bycie zajętym, pojawia się przyśpieszony sygnał w słuchawce?

Gość gość
Jak dzwonię, a ktoś ma wyłączony to pojawia się komunikat, ze am wyłączony lub jest poza zasięgiem. Prawdopodobnie nie może odebrać

Gość zestrachana
no, mam nadzieję. lepsze to, niż wypadek.

Gość gość
Może zostawił gdzies telefon albo ma wyłączone dźwięki i nie słyszy:)

Gość zestrachana
ale to jest przyśpieszony sygnał, jakby tel był zajęty. : ?

Gość gość
Hmm to mi teraz bardziej wygląda na odrzucane połączenie, chyba że do kogoś lub ktoś do niego nieustannie dzwoni

Gość zestrachana
odrzucane połączenie może następować automatycznie? można zapisać sobie osobę, od której nie chce się odbierać połączeń i co zadzwoni, są one od razu odrzucane? bo jeśli tak, to to by mogło byc jakimś wytłumaczeniem. cały czas jest sygnał przyśpieszony. nie zmienia się, od razu jest przyśpieszony.

Gość gość
cos nie tak z laczem zatelitarnym, to tak jakby nie bylo polaczenia

Gość gość
satelitarnym

Gość zestrachana
bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jakiegoś sensownego wytłumaczenia w tej sytuacji. zaczynam się zastanawiać nad zadzwonieniem do jego rodziny i spytaniem o niego, ale pewnie dzisiaj sobie to daruję i jeśli jutro dalej sytuacja będzie tak wyglądać, wtedy zacznę o niego pytać innych ludzi.

Gość gość
gdyby uległ zniszczeniu to mialabys komunikat glosowy

Gość zestrachana
łącze satelitarne? on ma numer w plusie, wszyscy z plusa mają dzisiaj problem? dzięki za info z tym zniszczeniem : ) zawsze to teraz zmniejsza możliwość wypadku : )

Gość gość
dziś z plusem nie mam problemu, ale ogólnie fatalna obsługa, pół mojej rodziny przeszło do innego operatora, ja też mam zamiar

Gość gość
a wyjechał za granicę?

Gość zestrachana
ok, czyli satelita spoko, tel na bank nie został zniszczony/wyłączony, nie jest to zwykłe odrzucanie połączenia. nie mam pojęcia, czego teraz się domyślić. proszę o Waszą pomoc.

Gość zestrachana
niee, nigdzie nie wyjechał poza Polskę.

Gość gość
Jak sie az tak niepokoisz to zadzwon do rodziny. Jezeli jestescie sobie bardzo bliscy, to powiedz, ze jak sie nie odezwie zglosisz na policje i po GPS-ie dojda, gdzie ostatnie logowanie bylo. Najlepiej wyslij do niego sms-a i jak masz opcje w swojej kommorce powiadamiania, ze dotarl na jego tel., to poczekaj jeszcze troche

Gość zestrachana
nie chcę siać paniki w rodzinie, możliwe, że poszedł na piwo, a telefon mu się popsuł (coś z antenką). wiem, że najlepiej będzie poczekać. z czasem wszystko się wyjaśni.

Gość gość
Ale wy jesteście kobitki. Niby takie rezolutne... pożycz od kogoś na minutę kmórkę, zadzwoń, zobaczy że nieznany numer i może odpowie

Gość zestrachana
ale on nie odrzuca mnie jak dzwonię, po prostu sygnał cały czas jest przyśpieszony, jakby tel był zajęty.

Gość gość
może ma Twój numer przyblokowany. Dobra jest ta rada z innym telefonem, którego numeru on nie zna. Ja bym od razu sprawdziła

Gość zestrachana
ok, sprawdzę zaraz

Gość gość
czasami tak może byc jak się tel. rozładuje. Może ma dwa telefony i tego na który dzwonisz nie będzie używał

Gość zestrachana
dziękuję bardzo Wam wszystkim za pomoc : ) okazało się, że tel się rozładował, tak jak ktoś tutaj wspomniał : ) kolega żyje, można świętować szczęśliwy powrót do domu : 3

Gość Ania

Pytanie. Telefon wyłączony, jak dzwonie na whatsapp jest sygnał. Czy to znaczy że przy połączeniach na telefon zostałam zablokowana?